Nogomet

Borussia (D) in Bayern odločno proti superligi

Dortmund, 19. 04. 2021 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo nemškega nogometnega kluba Borussia Dortmund je v izjavi za javnost sporočilo, da sta s tekmecem Bayernom iz Münchna združena v nasprotovanju novoustanovljenemu evropskemu klubskemu tekmovanju - superligi. Medtem pa viri znotraj tega tekmovanja dodajajo, da bosta v njem igrali vsaj dve francoski ekipi.

Jürgen Klopp in Hans-Joachim Watzke
Jürgen Klopp in Hans-Joachim Watzke FOTO: AP

O tem poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na vir znotraj novoustanovljene superlige. Imeni klubov nista znani, prav tako ne način, kako bo prišlo do izbire, potem ko je najbogatejši predstavnik francoskega nogometa Paris Saint-Germain že zavrnil nastopanje v superligi in podprl načrte reform lige prvakov od leta 2024 naprej. Hans-Joachim Watzke, predsednik Borussie iz Dortmunda, ki ostaja del Evropskega združenja klubov (ECA), je dejal, da skupaj z Bayernom podpirajo reforme lige prvakov in ostajajo del dosedanjega ustroja evropskega nogometa. V Ligi prvakov želi Evropska nogometna zveza Uefa do leta 2024 uvesti številne spremembe in povišati število udeležencev na 36, medtem ko je 12 velikih evropskih klubov danes sporočilo, da ustanavlja novo zaprto tekmovanje. Med njimi sta tudi Juventus in Manchester United, njuna odločitev, da se odcepita od ECA in se pridružita superligi, pa se je poznala že na borzi. Juventus je poslovanje na milanski borzi začel s sedemodstotnim dvigom cene delnice, medtem ko so rdeči vragi na newyorški borzi zabeležili petodstotno rast delnic. Ustanovitelji so poleg Uniteda in Juventusa še Real Madrid, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi predsednik superlige je postal Florentino Perez iz Real Madrida, podpredsednika pa prvi mož Juventusa Andrea Agnelli in eden od lastnikov Manchester Uniteda Joel Glazer. Tekmovanju se bodo v nadaljevanju procesa nastanka po izjavah v sporočilu za javnost pridružili še trije klubi.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
20. 04. 2021 11.42
Upam da jim vse to pade v vodo in se jim dolg še poveča. Kaj pa so tako pohlepni? Kdo je dvignil plače igralcem če ne klubi z dviganjem ponudb, samo da bi pridobili določenega igralca. Zapravljali so tisto, kar ni njihovo. Zato zelo dobro razmišljanje BAYERNA in BORUSIJE. Kar naj jim propade ta projekt. Žal pa menim, da so klubi denar že dobili, zato tako vstrajanje o ustanovitvi lige. Zdaj pa kar PROSIJO PSG, BAYERN in BORUSIO naj se jim priključijo. Celo podaljšali so jim rok za prijavo. Pa kaj se bodo še spomnili, če nekdo pove DA NOČE v to mineštro.
Mladi? Plasto
19. 04. 2021 12.47
+10
špekulanti na borzah so se odločili , da preden bakrotirajo , izpustijo še slavnostni prdec !!!!! .......... real madrid - pred bankrotom ....... barcelona - nima niti za messijevo plačo ...... arsenal - ameriški skladi ..... manchester united - ameriški skladi ...... juventus - italjanska mineštra ..... milan - berlusconi ....... chelsea - ruski oligarh ....... atletico madrid --- kitajska wanda (v finančnih težavah) ..... liverpool - ameriški skladi ..................... it te so se odločili , da bodo "prevzeli kontrolo" nad nogometom???!!!!! ....... #boycottsuperliga