Nogomet

Bayern in Real potrdila dogovor: Odriozola posojen do konca sezone

München, Madrid, 22. 01. 2020 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bayern in Real Madrid sta potrdila, da sta se uspešno dogovorila za izposojo španskega bočnega branilca Alvara Odriozole, ki bo drugi del sezone odigral v Münchnu, saj nanj trener Reala Zinedine Zidane ne računa.

Odriozola (desno) slavi z Lukom Modrićem (levo) in Viniciusom Juniorjem po zadetku v Bruggeju na tekmi Lige prvakov.
Odriozola (desno) slavi z Lukom Modrićem (levo) in Viniciusom Juniorjem po zadetku v Bruggeju na tekmi Lige prvakov. FOTO: AP
Osrednji nemški tabloid Bild trdi, da Bayern za prihajajoče poletje pripravlja nekaj odmevnih prestopov. V minulem prestopnem roku je namreč od 200 milijonov evrov, kolikor jih je bilo na voljo, zapravil le 90 milijonov, pozimi pa naj bi prihajali le posojeni igralci, torej nemški prvaki v "prihranke" spet ne bodo posegali.

Alvaro Odriozola bo v skladu z napovedmi pri Bayernu igral kot posojen nogometaš Real Madrida, a le do konca sezone, za razliko denimo od kolumbijskega napadalnega vezista Jamesa Rodrigueza, ki je na Bavarskem preživel dve sezoni in se poleti vrnil v Madrid. Občasni španski reprezentant Odriozola je v torek z zasebnim letalom priletel v München in podpisal pogodbo ob opravljenem zdravniškem pregledu, že v sredo pa bo prvič treniral z novimi soigralci. 

ODRIOZOLA

"Po internih pogovorih smo se odločili izpolniti željo našega trenerja za okrepitev obrambe in se odločili za Odriozolo. Zelo smo zadovoljni z nakupom in hvaležni odgovornim v Madridu za zelo prijateljske in plodne pogovore," je dejal generalni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

24-letni Odriozola je Real okrepil v sezoni 2018/19, potem ko se je z izvrstnimi predstavami v dresu Real Sociedada prebil tudi v člansko izbrano vrsto. Toda v sezoni in pol je odigral le 27 tekem in dosegel en gol, saj ni uspel resneje ogroziti standardnega Daniela Carvajala na desnem boku. Trener Zinedine Zidane se mu je po nekaj mesecih aktualne sezone celo povsem odrekel (odigral je skupno pet tekem), po oktobrskem porazu z Real Mallorco v prvenstvu (1:0), ki je bil za Madridčane zadnji v tej sezoni, pa baskovski nogometaš ni več odigral niti minute.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
22. 01. 2020 15.03
+3
ne podpiram te poteze reala...boljse da bi posodili bayernu marcela...odriozola je mlad igralec z vrhunskim talentom...je hiter in spreten v duelih, zna preigravati ter podajati v kazenski prostor..hitro se vraca nazaj v obrambo in je garac...vse kar je imel marcelo pri svojih letih ima odriozola zdaj...z vsem spostovanjem do marcela ampak najboljse bi bilo da bi prav marcelo odsel na posojo k bayernu ali komu drugemu...odriozola bi pa moral biti del vizije reala na dolgi rok...ampak kaj ko pri tem nimamo glavne besede navijaci pac pa vodstvo kluba in predsednik sam...
Trend01
22. 01. 2020 15.32
+0
Si pa pihnil... Marcelo je LB, Odriozola pa RB.
RUBEŽ
22. 01. 2020 13.16
+0
No, upajmo na najboljše. Take posoje včasih prinesejo še kako dobre igralce. MIA SAN MIA.
Definbahija
22. 01. 2020 12.14
-2
Kot igralc si še bil nekaj. Kot menedžer si pa 0. Edino maraton po železnici Brčko-Banoviči bi lahko organiziral in še to za mlajše selekcije!!
Definbahija
22. 01. 2020 12.09
+0
Bazo, prosim odidi s temi tvojimi Balkanskimi mutnimi posli. Še niti enga pametnega nisi kupu odkar si prišel. Oba Francoza sta hotela sama priti v FCB, medtem ko si se pa izkazal z Jamesom, Ivanom, Coutinhotom, tem tanovim,....
Trend01
22. 01. 2020 12.04
-1
In kdo bo zdaj "drugi" na RB-ju? Carvajal + ???? "Dečko za vse" Nacho? Se predčasno (sicer junija 2020) vrača Hakimi? Bo tja postavil Bale-a? Ali pa Lucasa? No, ta bi celo šla skozi. Čudno je tole. Čudno.
cripstoned
22. 01. 2020 15.04
+3
carvajal je zadnjo tekmo proti sevilli odigral katastrofalno...pravtako se je videlo da tudi marcelo ni vec tisti pravi marcelo...ze prejsnjo sezono je marcelo razocaral letos pa razumem njegovo slabo formo saj je bil odsoten prevec casa...mendy in odriozola bi lahko bili zamenjavi za marcela in carvajala ampak ocitno vodstvo tega ne vidi...
Trend01
22. 01. 2020 15.34
+2
Saj bosta. Ne skrbi. Na levi bosta Mendy in verjetno Reguilón, a na desni Hakimi ter Odriozola.
klokcar
22. 01. 2020 11.54
-3
Ne razumem zakaj ti vlki klubi bayernu dovoljujejo posojo igralcev, potem jih pa tako ali tako ne odkupijo