Nogomet

Prvi hat-trick Jamesa v dresu bavarskega ponosa: 'Hočem igrati. V nasprotnem poleti odhajam'

München, 18. 03. 2019 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bayern iz Münchna je po bolečem evropskem izpadu, ko jih je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov na domači Allianz Areni premagal Liverpool (3:1) in končal njihovo letošnjo evropsko pot, frustracije izlil v domačem prvenstvu. Aktualni nemški prvaki so deklasirali nemočni Mainz (6:0), še posebej razpoložen pa je bil Kolumbijec James Rodriguez, ki je zabil svoj prvi hat-trick v nemškem prvenstvu.

James Rodriguez
James Rodriguez FOTO: AP
James Rodriguez, posojeni nogometaš Reala, ima v Nemčiji v dresu Bayern za sabo zahtevno sezono. malo je razlogov za veselje, saj 27-letni Kolumbijec ves čas v drugem planu trenerja Nika Kovača. Da je nogometno še živ in še diha pa je dokazal na zadnji tekmi Bundeslige, ko je na Allianz Areni gostoval Mainz. In Kolumbijec je bil prvi mož bavarskega ponosa. Kolumbijec je dosegel kar tri gole. "Bil je to njegov prvi hat-trick po letu 2011, ko je v dresu Porta zabil vse tri zadetke na tekmi proti Vitorii Guimaraes," se spominja Bild in poudarja, da ima Rodriguez v dresu Bayerna veliko smole. "Vsakič, ko je napočil čas, da se vrne v prvo ekipo, je prišlo nekaj vmes. Enkrat slaba forma, drugič težave s poškodbami. Upajmo, da je poškodba tetive levega kolena dokončno preteklost. Je pa vnovič dokazal, da je vrhunski nogometaš. Kar smo seveda vedeli," dodaja Bild in opominja, da je James v Bayernu drugo sezono, da še vedno traja njegova posoja iz Reala in da ima bavarsko vodstvo po tej sezoni pravico dokončno odkupiti njegove pravice.

Niko Kovač
Niko Kovač FOTO: AP

"Za kaj takega bi bo Bayern moral odšteti okoli 45 milijonov evrov, a to se verjetno ne bo zgodilo. Če ne drugega, je igralec sam večkrat poudaril, da ne namerava preživeti še ene sezone na klopi." Da je James nogometaš s potezo več, "ve" tudi trener Bayerna Niko Kovač, ki pa ofenzivnemu vezistu vseeno ni namenil prav posebne pozornosti in vloge v ekipi v tej sezoni. "Boj za mesta v ekipi, ko gre za takšen klub kot je Bayern, je v veljavi ves čas. James je vnovič dokazal, da je vrhunski nogometaš, a to smo že vedeli. Tako kot od njega, tudi od drugih, vedno znova pričakujem, da dajo od sebe vse kar imajo, in da so vedno znova pripravljeni pomagati ekipi. Pa četudi startajo tekmo s klopi. Ni edini, ki se bori za mesto v ekipi. Vse pa je odvisno od njega samega."

Izid:
Bayern - Mainz 6:0 (3:0)
Lewandowski 3., Rodriguez 33., 51., 55., Coman 39., Davies 70.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
19. 03. 2019 11.09
+5
Takoj odkupit od Reala, nagnat KOVAČA&CO in to je to.
jodr
19. 03. 2019 07.02
+9
Tudi Niko ni dorasel Bayernu in njegovim apetitom.
ILoveGaming
18. 03. 2019 16.41
+5
James ima nesreco da je sel v Real ker ta klub nezna z igralci. Bayern pa je pac trenutno v zelo slabi situaciji in je v nekem prehodnem obdobjo kjer pac morajo zamenjat igralski kader za prihodnost. Skoda ga je naj raje gre nekam kjer bo bolj cenjen.
šumar
18. 03. 2019 16.07
+2
precenjen igralec iz strani medijev nikoli ni naredil nic omembe vrednega razen tega da je bil naj strelec sp to je pa to
uporabnica1
18. 03. 2019 14.56
+12
James ne paše v Bayern, že njegov odnos ni glih najlepši, mislim, saj bogve kaj se dogaja v slačilnici, samo on kjer koli igra ni zadovoljen
krneki_123
18. 03. 2019 14.30
+23
James ni za Nemčijo, deluje mi nesrečen. Škoda takega igralca, da životari.