Nogomet

Bayern le do točke proti Werderju, Leipzig zapravil priložnost za skok na vrh

Berlin, 21. 11. 2020 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Nogometaši münchenskega Bayerna so v 8. krogu nemške lige doživeli novo neprijetno presenečenje. Na domačem stadionu so le remizirali proti Werderju iz Bremna (1:1), a ohranili minimalno vodstvo na prvenstveni lestvici. Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je na gostovanju pri Entrachtu v Frankurtu prav tako remiziral z 1:1.

Na vrhu v bundesligi je zdaj vse tesneje. Bavarcem se lahko z zmago v Berlinu približa tudi Borussia Dortmund, vsaj začasno pa je to zmogel Bayer Leverkusen z zmago z 2:1 na gostovanju pri Arminii v Bielefeldu.

Remi z Werderjem je za Bavarce pravi mali šok, saj so proti ekipi iz Bremna nanizali 19 ligaških zmag zapored. Nazadnje sta se ekipi brez zmagovalca in tudi brez golov razšli 11. septembra 2010, v nadaljevanju pa so nogometaši Bayerna proti Werderju dosegli kar 43 golov, prejeli pa so jih le devet, in osvojili vseh 57 točk. Tokrat pa je Bayern celo lovil nasprotnika. Tik pred polčasom je za goste zadel Maximilian Eggestein, v 62. minuti pa je izenačil Kingsley Coman.

Omeniti velja tudi vratarja Manuela Neuerja, ki je igral svojo 400. tekmo v dresu ekipe iz bavarske prestolnice, a vsaj do naslednjega obračuna bo moral počakati, da vknjiži rekordno 196. tekmo brez prejetega gola v ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borussia Mönchengladbach znova zapravila zmago, kriza Schalkeja se nadaljuje
Nadaljuje se kriza velikana Schalkeja 04, ki je z 0:2 izgubil proti Wolfsburgu. Ekipa iz Gelsenkirchna ligaške zmage ni dosegla že na 24 tekmah. Počasi se klub bliža rekordu bundeslige, ki ga ima iz sezone 1965/66 Tasmania Berlin – ta ni zmagala kar na 31 tekmah elitne nemške lige zaporedoma. Za upravo pa bo počasi v ospredju vprašanje obstanka v ligi.

Borussia Mönchengladbach je v dvoboju z Augsburgom 1:1 (1:0) še enkrat podarila tekmecu zmago v končnici. Za malo presenečenje pa je poskrbel TSG Hoffenheim, saj je trener zaradi pozitivnega testa na koronavirus ostal kar brez sedmih nogometašev, vseeno pa je Hoffenheim iztržil remi (3:3) proti Stuttgartu.

Dortmundska Borussia do visoke zmage v Berlinu
Na berlinskem olimpijskem stadionu je vnovič blestel Norvežan Erling Haaland, ki je dosegel kar štiri gole (47., 49., 62., 79. minuta). Berlinčani so v prvem delu z golom Matheusa Cunheja (33.) celo povedli, na kratko pa jim je Brazilec upanje vrnil v drugem delu, ko je v 79. minuti z bele točke znižal na 2:4. Za Borussio je zadel še Raphael Guerreiro (70.).

Tekma pa bo šla v nemške nogometne anale tudi zaradi nastopa Youssoufe Moukoka, ki je v 85. minuti prvič okusil slast nastopa v nemški elitni ligi. Kamerunec je v petek praznoval 16. rojstni dan, trener Lucien Favre pa mu je ponudil priložnost za igro, s čimer je postal najmlajši nogometaš, ki je zaigral v bundesligi.

Nemško državno prvenstvo, 8. krog, izidi:
Bayern München – Werder Bremen 1:1 (0:1)

Borussia Mönchengladbach – Augsburg 1:1 (1:0)

Schalke 04 – Wolfsburg 0:2 (0:2)

1899 Hoffenheim – Stuttgart 3:3 (1:2)

Arminia Bielefeld – Bayer Leverkusen 1:2 (0:1)

Eintracht Frankfurt  – Leipzig 1:1

Hertha – Borussia Dortmund 2:5 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
22. 11. 2020 19.28
Bayern ni popoln, naporen ritem tekem se bo poznal povsod, kar pomeni, da bojo tudi velikani kiksali