Nogomet

Bayern nadaljuje šampionsko, tokrat padel berlinski Union

Berlin/Köln, 17. 05. 2020 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometašem münchenskega Bayerna se na prvi tekmi po skoraj dvomesečnem prisilnem premoru zaradi pandemije koronavirusa odsotnost z zelenic ni nič poznala. Ravno nasprotno, varovanci stratega Hansija Flicka so bili na gostovanju v Berlinu z 2:0 boljši od tamkajšnjega Uniona. Strelca za Bavarce sta bila Robert Lewandowski z bele točke in Benjamin Pavard.

Vodilni Bayern je torej brez večjih težav prišel do svoje 18. prvenstvene zmage v sezoni, potem ko je na gostovanju v Berlinu po ne preveč prepričljivi igri slavil z 2:0.

Berlinski Union se je vse do 40. minute enakovredno kosal z bavarskim gigantom, ko je v domačem kazenskem prostoru branilec Uniona Neven Subotić s prekrškom zaustavil Leona Goretzko za gostujočo enajstmetrovko, ki jo je v začetno vodstvo z 0:1 spremenil Robert Lewandowski. To je bil že 26. zadetek za izjemnega Poljaka v tej sezoni. 

Zmago Bavarcev je deset minut pred koncem srečanja po zadetku z glavo potrdil francoski reprezentant Benjamin Pavard, ki mu je iz kota podal Joshua Kimmich

Na prvenstveni razpredelnici ima vodilni Bayern (58 točk) zdaj štiri točke naskoka pred drugouvrščeno dortmundsko Borussijo (54), tretjeuvrščena Borussija iz Mönchengladbacha jih ima še dve manj. RB Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pa na četrtem mestu za Münchenčani zaostaja za 7 točk.

Robert Lewandowski je rutinirano izvedel strel z bele točke za vodstvo Bavarcev z 1:0.
Robert Lewandowski je rutinirano izvedel strel z bele točke za vodstvo Bavarcev z 1:0. FOTO: AP

Nemško državno prvenstvo, (nepopoln) 26. krog, izidi:
Union Berlin - Bayern München 0:2 (0:1)
Köln - Mainz 2:2 (1:0)
Borussia Dortmund - Schalke 4:0 (2:0) 
Leipzig - Freiburg 1:1 (0:1) 
Hoffenheim - Hertha Berlin 0:3 (0:0)
Fortuna Düsseldorf - Paderborn 0:0
Augsburg - Wolfsburg 1:2 (0:1)
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:3 (0:2)
Werder Bremen - Bayer Leverkusen (18. maj) 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kolosej6
18. 05. 2020 10.35
+1
Glede na to da je to trenutno edina prava liga in da v športnem uredništvu trenutno nimate dosti dela, bi lahko postregli vsaj s kakšnim video gradivom... ne pa da pišete potek tekme ( kdo sploh to bere????) ... zelo podpovrečen članek