Nogomet

Bayern prekinil serijo Freiburga, Jović zablestel z dvema goloma ob povratku

München, 17. 01. 2021 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Bayerna so v 16. krogu nemške Bundeslige prišli do prigarane domače zmage nad Freiburgom (2:1). Za zmago Bavarcev sta poskrbela poljski napadalec Robert Lewandowski, ki je zadel še na šesti zaporedni bundesligaški tekmi, in Thomas Müller, ki je v 75. minuti postavil končni izid tekme – 2:1. Posebno zgodbo pa je spisal srbski napadalec Luka Jović, ki se je sanjsko vrnil v Frankfurt. V vsega pol ure igre je zabil kar dva zadetka. Ravno toliko kot na 32 tekmah za Real Madrid.

Lewandowski je zadel še na šesti zaporedni bundesligaški tekmi. Po 16 krogih je že pri neverjetnih 21 golih.
Lewandowski je zadel še na šesti zaporedni bundesligaški tekmi. Po 16 krogih je že pri neverjetnih 21 golih. FOTO: AP

Nogometaši Bayerna so se z zmago še utrdili na vrhu nemške Bundeslige in tako izkoristili manjši spodrsljaj Leipziga, ki je v soboto 'le' remiziral na sicer izjemno zahtevnem gostovanju v Wolfsburgu. Bavarci, ki so se jim sicer gostje iz Freiburga dobro upirali, so vpisali še 36. točko sezone in imajo zdaj štiri točke naskoka pred Leipzigom. Za Freiburg se je uspešna serija danes zaključila – pred porazom so namreč zabeležili kar pet ligaških zmag, nazadnje pa so izgubili 22. novembra na tekmi z Mainzem. Robert Lewandowski potrjuje, da je tudi v tej sezoni pravcati stroj za zadetke, zanj je tokrat to bil še 21. ligaški gol sezone, pri tem pa velja izpostaviti, da je zadel že na šesti zaporedni tekmi. Poljak je domačo zasedbo na areni Allianz povedel v vodstvo že v sedmi minuti tekme, ko mu je podal Thomas Müller. Nato je sledilo izenačenje gostov v 62. minuti – pod zadetek se je podpisal Nils Petersen. Končni izid je slabih 15 minut pozneje postavil Müller, ki se je tako danes izkazal z zadetkom in podajo. 

Sanjska vrnitev Jovića v Frankfurt
Le kako je to mogoče, se bodo spraševali pri Real Madridu. Srbski napadalec Luka Jović, ki se v dresu belega baleta nikakor ni znašel, je ob vrnitvi v Frankfurt (kot posojeni nogometaš Reala) nemudoma spomnil na svoje zlate čase. V vsega pol ure igre – vstopil je namreč v 62. minuti tekme – je ob domači zmagi nad Schalkejem (3:1) zabil kar dvakrat, za prvi gol pa je potreboval vsega deset minut. Vsega dva zadetka je – za primerjavo – 23-letnik zmogel na 32 tekmah v dresu Real Madrida. 

Statistika Luke Jovića na tekmi s Schalkejem.
Statistika Luke Jovića na tekmi s Schalkejem. FOTO: Sofascore.com

Izida nedeljskih tekem: 
Bayern - Freiburg 2:1 (1:0)
Lewandowski 7., Müller 75.; Petersen 62.

Statistika tekme Bayern - Freiburg
Statistika tekme Bayern - Freiburg FOTO: Sofascore.com

Eintracht Frankfurt - Schalke 3:1 (1:1)
Silva 28., Jović 72., 90+1.; Hoppe 29. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
18. 01. 2021 11.06
Enostavno, LEWA No1.
igor1
18. 01. 2021 09.29
kam je gledal real ko je kupu jovica