Nogomet

Bayern po šoku proti Werderju vse bolj zaostaja za dominantnim Bayerjem

München, 21. 01. 2024 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši nemškega prvaka Bayerna so v tekmi 18. kroga bundeslige doživeli poraz na domačem terenu. Na Allianz Areni je Werder, ekipa s spodnjega dela lestvice, zmagal z 1:0. Bayern tako ob tekmi manj zdaj za vodilnim Bayerjem še vedno zaostaja sedem točk (48-41).

Pri bavarskem velikanu so imeli pred današnjo tekmo 18. kroga povsem jasne načrte: dobiti tri točke, potem še tri v sredo na zaostali tekmi z Unionom, tako da bi bil vrh lige spet povsem zgoščen.

A Werder, ki pred tem na dvobojih z Bayernom kar na 28 tekmah v nizu ni dosegel zmage – to je bil rekord bundeslige –, je poskrbel za šok na Bavarskem. Bayern je sicer imel terensko premoč, ki pa je bila jalova. Werder pa je bil v redkih napadih nevaren.

Bayern München - Werder Bremen
Bayern München - Werder Bremen FOTO: Sofascore.com

V prvem polčasu je vratar Manuel Neuer moral dvakrat resno posredovati, prejel je tudi gol, a so ga sodniki Justinu Njinmahu razveljavili, ker je pred tem njegova ekipa naredila prekršek nad Jamalom Musialo. A eno opozorilo za prvake ni bilo dovolj, v 59, minuti je v polno na regularen način zadel še Mitchell Weiser. Do konca Bayernu kljub močnemu pritisku ni uspelo vsaj izenačiti in Werder je dosegel prvo zmago proti Bayernu po septembru 2008.

Thomas Müller, Harry Kane in Dayot Upamecano
Thomas Müller, Harry Kane in Dayot Upamecano FOTO: AP

Že v soboto je bil uspešnejši vodilni Bayer. V Leipzigu, kjer je Benjamin Šeško za domačo ekipo igral do 74. minute, Kevin Kampl pa od 74., je dvakrat izničil vodstvo domačih, potem pa je že v sodnikovem dodatku Piero Hincapie dosegel zmagoviti gol. Borussia Dortmund je premagala Köln s 4:0. V Bochumu, kjer je gostoval tretji Stuttgart, pa je bila tekma za več kot pol ure prekinjena zaradi protestov navijačev. Ti v Nemčiji redno protestirajo zaradi dogovora vodstva nemške lige (DFL), ki omogoča vstop tujim investitorjem v nemški nogomet. Na igrišču so bili sicer lahko bolj zadovoljni domači, ki so zmagali z 1:0.

Danes bo še tekma Borussia Mönchengladbach – Augsburg. Dvoboj Mainz – Union Berlin, ki bi moral biti v petek, pa so zaradi slabih vremenskih razmer oziroma nevarnosti za gledalce na stadionu prestavili.

Na lestvici je prvi Bayer z 48 točkami, Bayern s tekmo manj je ostal pri 41, tretji je Stuttgart s 34, Leipzig in Dortmund pa imata po 33 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid:

Bayern München - Werder Bremen  0:1 (0:0)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
21. 01. 2024 21.32
+2
Kako dolgo bomo še gledali tega nesposobnega Tuchla? Pa uničil je ekipo do korenin. Sploh več ne znajo igrati. To ren ni normalno, kar dela ta človek. Če želijo kaj doseči letos, ga morajo pod nujno menjati.
Anticripstoned
22. 01. 2024 08.11
+1
RUBEŽ
22. 01. 2024 08.41
+1
Jaz pa nisem pristaš MURIJA. Bi raje vzel nazaj Flicka. Žal ne moremo dobiti Julijana. Meni je zelo žal za njega.
lasportiva
22. 01. 2024 10.53
Fokosirajo naj se na Xhavija, konec sezone bo sigurno na razpolago za dober denar, če samo pogledaš energijo enga Tuchla pa Xhavia ob avtliniji ti je vse jasno... Mia San Mia