Nogomet

Bayern potrdil prihod Perišića, Rodrigo dogovorjen z Atleticom

München, Madrid, 13. 08. 2019 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska velikana Bayern in Atletico Madrid se krepita v napadu. Izposoja hrvaškega reprezentanta Ivana Perišića iz vrst milanskega Interja je na Bavarskem že potrjena, vse pa naj bi bilo že dogovorjeno za novo odmevno okrepitev ekipe slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki si bo novega napadalca poiskala pri španski tekmici Valencii.

Perišić (desno) je bil zadnje štiri sezone soigralec Ljubljančana Samirja Handanovića pri milanskih črno-modrih.
Perišić (desno) je bil zadnje štiri sezone soigralec Ljubljančana Samirja Handanovića pri milanskih črno-modrih. FOTO: AP

Hrvaški reprezentant Ivan Perišić se kot posojen nogometaš milanskega Interja vrača v nemško 1. Bundesligo, kjer se je 30-letnik iz dalmatinskega Omiša tudi uveljavil na največjem nogometnem prizorišču kot član Borussie Dortmund (2011-13) in Wolfsburga (2013-15). Tokrat bo oblekel dres največjega tekmeca Dortmundčanov, münchenskega Bayerna, pri katerem je sezona 2019/20 sezona prenove po slovesih legendarnih Francka RiberyjaArjena Robbna in Rafinhe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Perišić je bil po izvrstnih nastopih na zadnjih velikih turnirjih pogosto tarča evropskih velikanov, omenjala se je predvsem možnost njegovega odhoda v Manchester United, a je nekdanji član splitskega Hajduka, Sochauxa, Roselareja in Club Bruggeja na koncu pristal pri Bayernu, kjer niso skrivali zadovoljstva nad uspešnim dogovorom za izposojo levonogega krilnega napadalca, ki ga bodo lahko po koncu sezone odkupili.

Rodrigo Moreno bo kmalu postal novi napadalec madridskega Atletica, poroča španski športni dnevnik AS. Klub Jana Oblaka naj bi se z nekdanjim klubom Zlatka Zahovića, Valencio, dogovoril za 55 milijonov evrov odškodnine in pet milijonov v dodatkih, ker se je tudi španski reprezentančni napadalec že dogovoril vse potrebno z Madridčani, pa čakamo le še na uradno potrditev prestopa. Rodriga tudi ni bilo na zadnjem treningu, že kmalu naj bi se podal proti prestolnici, kjer ga čaka zdravniški pregled. Prihod 28-letnika brazilskih korenin, ki se je kalil tudi v mladinski šoli mestnega tekmeca Real Madrida, naj bi pomenil, da si bosta morala nove delodajalce poiskati Hrvat Nikola Kalinić in Argentinec Angel Correa.

'Ne želimo le Bundeslige in nemškega pokala'
"Ivan nam bo nemudoma pomagal z njegovo dolgoročno izkušenostjo na vrhunski mednarodni ravni. Je tehnično močen in lahko igra na več različnih položajih v napadu," je dejal športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić. "Prepričan sem, da Ivan ne bo potreboval veliko časa za prilagoditev, ker že zelo dobro pozna Bundesligo in našega trenerja Nika Kovača," dodaja "Braco".

Bayernov strateg Niko Kovač je Perišića seveda vodil kot selektor hrvaške izbrane vrste, januarja pa je s klubskimi veljaki "lovil" predvsem Chelseajevega mladca Calluma Hudsona-Odoija, a se z Londončani Bavarci niso uspeli dogovoriti, nedavno pa so opustili tudi zanimanje za nemškega reprezentanta pri Manchester Cityju Leroya Saneja, ki je ob zmagi nad Liverpoolom na prvi tekmi nove sezone v supeprokalu utrpel težjo poškodbo.

"Zelo sem zadovoljen, da sem se vrnil v Nemčijo. FC Bayern je eden največjih klubov v Evropi. Ne želimo si le Bundeslige in nemškega pokala, a tudi Ligo prvakov," je izjavil Perišić, ki se v Nemčijo vrača po štirih letih v Milanu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
13. 08. 2019 17.37
+5
Upam da se motim, ampak KOVAĆ&CO me še vedno niso prepričali v svoje strokovno znanje. Perišić, trideset let... OK, izkušnje. Nisem preveč prepričan. Bo treba malo globje seči v žep. In upam čim prej, če ne bomo izgubili stik z Evropo. Kar pa še edino nekaj pomeni po tolikih letih domačih lovorik.
sp9s
13. 08. 2019 17.18
-2
Odkupit bi ga mogli, v interju je imel precej slabo sezono
jodr
13. 08. 2019 16.34
+5
Za Inter ni dobr, v Bayernu bo pa rešitelj; ne se hecat. Slabo se Bayernu piše, odkar so ga prevzeli Yugosi; glavni trener hrvat, pomočnik trenerja hrvat, tehnični direktor bosanec. A je to res še bavarski ponos?
eskil
13. 08. 2019 16.28
+6
V Bayernu bodo potrebne korenite spremembe, najprej v samem vrhu. Rummenige in Hoeness sta za odpis. Dopustila sta, da bavarskega velikana vodijo balkanci (Kovać, Hasan) Nekaj je fejst narobe. Saj bodo kmalu spoznali, ko se začne LP, koliko so vredni. Želje so eno, realnost je nekaj drugega.
AtleticoSLO
13. 08. 2019 12.40
+7
Rodrigo....Dobrodošel