Nogomet

Arsene Wenger poklical v München in dobil ponudbo Bayerna

München, 08. 11. 2019 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po informacijah iz Nemčije so vodilni možje nemškega prvaka Bayerna v iskanju naslednika hrvaškega trenerja Nika Kovača vsaj nekaj časa razmišljali tudi o legendarnem Francozu Arsenu Wengerju. 70-letnik je maja lani po 22 letih zapustil londonski Arsenal in od tedaj čaka na novo priložnost, ki pa je v Münchnu ne bo dobil, saj naj bi Bavarci krenili v drugo smer.

Wenger (na fotografiji) je poklical izvršnega direktorja Bayerna Rummeniggeja, a naj ne bi bil zadovoljen z dolžino ponujene pogodbe.
Wenger (na fotografiji) je poklical izvršnega direktorja Bayerna Rummeniggeja, a naj ne bi bil zadovoljen z dolžino ponujene pogodbe. FOTO: AP

Arsene Wenger je v sredo stopil v stik z izvršnim direktorjem Bayerna Karl-Heinzem Rummeniggejem, kar je zdaj potrdil tudi nemški klub v izjavi za tabloid Bild.

"Arsene Wenger je v sredo popoldne poklical Karl-Heinza Rummeniggeja in naznanil svoje veliko zanimanje za položaj pri Bayernu. FC Bayern visoko ceni delo Arsena Wengerja pri Arsenalu, a ni med možnimi kandidati za naslednjega trenerja FC Bayerna," sporočajo nemški prvaki.

BAYERN

Ponudili naj bi mu kratkoročno pogodbo
Viri so za ESPN FC potrdili, da Wenger ni želel sprejeti kratkoročne pogodbe, ki naj bi veljala le do konca sezone. Rdeči vse od nedeljskega konca sodelovanja s hrvaškim trenerjem Nikom Kovačem iščejo novega trenerja članskega moštva, ki je pod taktirko za zdaj zgolj začasnega trenerja Hansa-Dieterja Flicka v Ligi prvakov v sredo premagalo Olympiakos (2:0).

Med možnimi nasledniki Kovača se zdaj spet trener Paris Saint-Germaina Nemec Thomas Tuchel, ki je v 1. Bundesligi vodil Mainz in veliko nasprotnico Bavarcev Borussio Dortmund, vsaj enkrat v preteklih letih pa so bili pogovori med njim in Bayernovim klubskim vodstvom že zelo resni, a se nikoli niso razpletli pozitivno. Na jugovzhodu Nemčije že dolgo odkrito občudujejo tudi lik in delo še enega nekdanjega nemškega trenerja BVB, Jürgena Kloppa, ki pa je pri Liverpoolu seveda trdno v sedlu. Tu so še nekdanji trener Bayernove B-ekipe in zdaj trener Ajaxa, Nizozemec Erik ten Hag, in nekdanji trener RB Leipziga Nemec Ralf Rangnick. A vsi so že dejali ali vsaj namignili, da ne bodo sedli na vroči stolček.

Kaj pa Xabi Alonso?
ESPN na "trenerski vrtiljak" postavlja še eno nepričakovano ime, Španca Xabija Alonsa, nekdanjega vezista Bayerna, ki se po koncu kariere trenersko kali v vrstah B-ekipe svojega matičnega Real Sociedada. Pred tremi sezonami v dresu Bavarcev je Alonso uspehe v domačih prvenstvih oziroma Ligi prvakov požel tudi kot član Liverpoola in Real Madrida.

"Ne bom govoril o imenih," je nazadnje o možnih novih kandidatih za izpraznjeno mesto trenerja dejal športni direktor Bavarcev Hasan Salihamidžić, medtem ko je Wenger ob svojem gostovanju v studiu televizije beIN SPORTS v sredo dejal, da bi bil pripravljen na svoj prvi izziv v nemškem nogometu.

"Nikoli ne bi zavrnil možnosti, da bi govoril z Bayernom, ker poznam ljudi, ki so klub vodili 30 let in dolgo dolgo časa nazaj sem bil blizu temu, da bi šel k Bayernu. Samo to lahko rečem," je bil takrat še skrivnosten nekdanji trener Nancyja, Monaca in Nagoje. ESPN omenja tudi Italijana Massimiliana Allegrija, ki je poleti zapustil Juventus, a dodaja, da ne namerava prekiniti enoletnega oddiha, ki ga je napovedal po koncu sodelovanja z velikanom iz Torina.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
09. 11. 2019 10.02
+1
Haha kaj se tale gre kr sam poklices, brez sramu.
cripstoned
08. 11. 2019 18.50
-4
pri bayernu bodo morali se nekaj casa cakati na kloppa..kaksen wenger..
kebbab
09. 11. 2019 07.09
+8
Ko bo ta tvoj Zidan v Realu 22let boš pametoval.
Iniesta
08. 11. 2019 18.47
-11
Ni Arsen za v Bajern ... Muri bi bil najbolj logicna izbira
saturnsky23 saturnsky23
08. 11. 2019 15.56
+6
Kako se je pa priklatil kot športni direktor tale Salihamidžić v Bayern. Igral je celo v Ajdovščini. Ta Merkelca je res z" Wilkomen" postavila celo Bundes na glavo.
Iniesta
08. 11. 2019 18.48
+2
Uporabnik1816146
08. 11. 2019 19.41
+4
Vazno da si ti igral za spodnji duplek in uspel v zivljenju. Ti Hasanu ne sezes niti do nohta,ker verjetno se zivis pri starših in pijes pingo sok
jodr
08. 11. 2019 13.13
-6
Venger lahko pride v Bayern samo kot gledalec. Flicku naj daj možnost in zagotovo se bo izkazal; vsaj po prvi tekmi sodeč, si upam trditi.
DR.Fejsbuk
08. 11. 2019 12.13
+11
Namenoma izgubiš nekaj tekem in se znebiš trenerja, ki ti gre v nos! Nihče pri zdravi pameti ne bo šel delati v takšne razmere! (Real, Barcelona in Bayern so ekipe kjer trenerji nimajo (ali niso imeli) podpore pri starejših uveljavljenih igralcih!
Debely
08. 11. 2019 12.10
+26
Bayern bi se moral znebiti tudi Salihamidžića, potem bi bil spet resen klub.
DR.Fejsbuk
08. 11. 2019 12.19
+12