Nogomet

Bayern rutinirano opravil s Stuttgartom, Kampl z Leipzigom do šeste zmage

Stuttgart, 28. 11. 2020 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Bayerna so v 9. krogu nemške Bundeslige na gostovanju pri Stuttgartu vpisali še sedmo zmago (3:1) in ostajajo na vrhu lestvice. Do zmage se je dokopal tudi Kamplov RB Leipzig, ki je bil z 2:1 boljši od Arminie Bielefeld. Kevin Kampl je odigral celotno tekmo. Presenetljiv je poraz Borussie Dortmund, za katero je bil usoden FC Köln.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometaši Stuttgarta so se v obračun z nemškimi prvaki in zadnjimi zmagovalci Lige prvakov podali brez strahu. Goste z Bavarske so šokirali v 20. minuti tekme, ko je za vodstvo domačinov poskrbel komaj 19-letni francoski napadalec Tangyu Coulibaly. Bayern je nato še pred iztekom prvega polčasa uspel priti do izenačenja na 1:1, ko je v 38. minuti Kingsley Coman našel pot žoge v gol Stuttgarta. Le minuto pozneje se je mreža znova tresla, a je glavni sodnik tekme gol Stuttgartovega vezista Philippa Forsterja (tudi po pregledu z VAR-om) razveljavil zaradi prekrška. Še pred odhodom na odmor pa se je v sodnikovem dodatku med strelce znova izkazal v zadnjem času izjemni Robert Lewandowski, s čimer je vpisal še dvanajsti gol v aktualni bundesligaški sezoni.

Stuttgart je bil v drugem polčasu nevaren in iskal izenačujoči zadetek, toda vselej je bil na mestu izkušeni vratar Manuel Neuer. Za mirnejši zaključek Bavarcev je poskrbel Douglas Costa, ki je z levico na robu kazenskega prostora vse opravil sam. Preigral je dva Stuttgartova branilca, nato pa na levi nogi dobil še vratarja Gregorja Kobla. Bayern se je tako veselil devete zmage sezone (3:1), Stuttgart pa je kljub dobri in pogumni predstavi ostal praznih rok.

Statistika Kevina Kampla na tekmi z Arminio
Statistika Kevina Kampla na tekmi z Arminio FOTO: Sofascore.com

Kampl odigral celotno tekmo, Leipzig do šeste zmage
Slovenski nogometaš Kevin Kampl se je še enkrat več izkazal za zelo pomemben člen Leipzigove ekipe. Rdeči biki so v 9. krogu nemške Bundeslige z 2:1 odpravili zasedbo Arminie Bielefeld. Pod zadetka Leipziga sta se podpisala 23-letnika, in sicer španski vezist Angelino ter francoski krilni napadalec Christopher Nkunku, ki je zabil po vsega slabih dveh minutah igre, potem ko je vstopil na samem začetku drugega polčasa. Leipzig je sicer imel v 74. minuti izjemno priložnost, da bi že odločil tekmo in povedel s 3:0, a je 24-letni Alexander Sorloth zapravil enajstmetrovko. Gostje so nato z zadetkom 32-letnega nemškega napadalca Fabiana Klosa še uspeli zagroziti domačinom, a so ti tri točke na koncu le uspeli varno pripeljati pod streho. S šesto zmago sezone so vpisali 20. točko in so (vsaj začasno) skočili na drugo mesto bundesligaške lestvice.

Ne Haaland, zvezda v Dortmundu Tunizijec Skhiri 
Tunizijski vezist Ellyes Skhiri je bil prvo ime tekme v Dortmundu, na kateri sta se udarila tamkajšnja Borussia in gostujoči FC Köln, nekdanja ekipa Miša Brečka in Milivoja Novakovića. Kozlički so tokrat na krilih tunizijskega defenzivnega vezista pripravili prijetno presenečenje in premagali favorizirane Dortmundčane. Ti so po zaostanku z 0:2 (oba gola je za goste zabil Skhiri – prvega v 9., drugega pa v 60. minuti) sicer uspeli znižati zaostanek, a se je gol Thorgena Hazarda, brata Edena Hazarda, ki igra v madridskem Realu, v 74. minuti tekme izkazal le za častnega. Za Borussio je bil to še tretji poraz v tej sezoni, ostala pa je pri 18 točkah (šest zmag, brez remija).

Ellyes Skhiri je bil prvo ime tekme v Dortmundu.
Ellyes Skhiri je bil prvo ime tekme v Dortmundu. FOTO: AP

Izidi sobotnih tekem 9. kroga Bundeslige:
Stuttgart – Bayern 1:3 (1:2)
Coulibaly 20.; Coman 38., Lewandowski 45+1., Costa

RB Leipzig – Arminia Bielefeld 2:1 
Angelino 29., Nkunku 47.; Flos 76.
Sorloth (Leipzig) je v 74. minuti zapravil enajstmetrovko

Borussia Dortmund – FC Köln 1:2 (0:1)
Hazard 74.; Skhiri 9., 60.

Augsburg – Freiburg 1:1 (0:0)

Union Berlin – Eintracht Frankfurt 3:3 (:2)

Borussia Mönchengladbach - Schalke 4:1 (2:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciercq
28. 11. 2020 19.59
Haaland v zadnji minuti tekme iz 1 metra zgrešil prazen gol . Tudi njemu se to lahko zgodi
CrackMilko
28. 11. 2020 19.11
-1
Pa koga zanima ta krampelj?
RUBEŽ
28. 11. 2020 18.12
+2
OK, zmaga dobljena. Seveda je bila podzavestno ekipa z mislimi že pri Oblakovi ekipi. Čeprav se je že uvrstila v izločilne boje. Ampak ko bi bilo vsaj manj poškodb. Vprašanje kaj je z Martinezom, prepona je sigurno načeta. Upajmo na najbolje. Pa še lepo, da je Dortmund oddal točke.