Nogomet

Bayern s 'pol moči' tudi v drugo nadigral Lazio za četrtfinale Lige prvakov

München, 17. 03. 2021 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni evropski klubski prvak, Bayern iz Münchna, je tudi na povratni tekmi osmine finala elitne Lige prvakov brez težav opravil z rimskim Lazijem. Na Alianz Areni so Bavarci po predhodni visoki zmagi na Olimpicu (4:1) slavili z 2:1. Zadetka za domače sta dosegla Robert Lewandowski v 33. minuti iz enajstmetrovke in Eric Maxim Choupo-Moting v 73. minuti, za Rimljane pa je častni zadetek prispeval Marco Parolo osem minut pred koncem rednega dela obračuna.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Bayern - Lazio
    09:21
    Vrhunci drugega polčasa tekme Bayern - Lazio
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Bayern - Lazio
    09:21
    Vrhunci prvega polčasa tekme Bayern - Lazio

Bila je to zgolj formalnost v režiji branilcev naslova iz Münchna, ki so tudi na povratnem srečanju osmine finala najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu na Alianz Areni potrdili premoč nad rimskim Lazijem.

Statistika tekme: Bayern München vs. Lazio
Statistika tekme: Bayern München vs. Lazio FOTO: Sofascore.com

Gostje so se sicer pokazali v precej boljši luči kot na prvi tekmi v Rimu, a je bilo kljub vsemu to premalo za bavarski stroj, ki melje še naprej. Do vstopa v drugo polovico prvega polčasa smo več ali manj spremljali dvoboj na sredini igrišča, kjer se je Lazijev kvartet Milinković-Savić - Marušić - Fares - Muriqi zelo dobro upiral domačemu kvintetu Goretzka - Kimmich - Gnabry - Müller - Sane. Do prve priložnosti na tekmi so prišli nogometaši Bayerna, ko je v 12. minuti s strelom z roba kazenskega prostora z desne strani poizkusil Leroy Sane, a je žoga na koncu švignila le za nekaj centimetrov mimo desne vratnice gostujočih vrat. Le tri minute pozneje so odgovorili Rimljani prek kapetana Sergeja Milinkovića-Savića, ki je po natančnem predložku branilca Alberta z glavo meril preveč naravnost v rezervnega vratarja Bavarcev Nübla.

Neumnost Rimljanov za vodstvo Bavarcev, v nadaljevanju natančna še Choupo-Moting in Parolo
V 33. minuti pa je vendarle prišlo do spremembe izida; Vedad Muriqi je v kazenskem prostoru Lazija nepravilno oviral Leona Goretzko, tako da glavnemu sodniku srečanja, Romunu Istvanu Kovacsu, ni preostalo drugega, kot da pokaže na najstrožjo kazen. Slednjo je za svoj 73. zadetek v Ligi prvakov rutinirano izvedel poljski stroj za doseganje zadetkov Robert Lewandowski. Do odhoda v slačilnici nismo več videli omembe vredne priložnosti ne z ene ne z druge strani.

Varovanci trenerja Hansija Flicka so v 22. minuti nadaljevanja izvedli imenitno akcijo na sredini igrišča, ki jo je začel Gnabry s podajo do Daviesa, ta pa je žogo podaljšal do Lewandowskega, ki je po strelu iz obrata z roba kazenskega prostora zadel levo vratnico. Ostalo je pri minimalnem vodstvu Bayerna z 1:0. Kar ni uspelo poljskemu golgeterju, je v 73. minuti po lepi globinski podaji Musiale kamerunskemu reprezentantu Ericu Maximu Choupi-Motingu, ki je neubranljivo meril za povišanje domačega vodstva na 2:0.

Ko se je že zdelo, da bo ostalo pri tem izidu, so gostje izpeljali na videz nenevarno akcijo, v kateri sta z visokim predložkom v domači kazenski prostor sodelovala Perreira in strelec častnega zadetka z glavo za Lazio, Marco Parolo. Gostje so si glede na prikazano ta zadetek tudi zaslužili. Do konca tekme smo videli številne zamenjave z ene in druge strani, ob zaključnem sodnikovem žvižgu pa je ostalo pri minimalni zmagi bavarskega ponosa z 2:1. 

Nogometaši münchenskega Bayerna so v obeh obračunih osmine finala elitne Lige prvakov brez težav opravili z rimskim Lazijem in se uvrstili med osem najboljših moštev na stari celini.
Nogometaši münchenskega Bayerna so v obeh obračunih osmine finala elitne Lige prvakov brez težav opravili z rimskim Lazijem in se uvrstili med osem najboljših moštev na stari celini. FOTO: AP

Liga prvakov, osmina finala, povratna tekma, izid:
Bayern München - Lazio 2:1 (1:0)
Lewandowski 33./11-m, Choupo-Moting 73.; Parolo 82.

Začetni enajsterici:
Bayern München (4-2-3-1): Nübel- Alaba, Hernandez, Boateng, Pavard - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Müller, Sane - Lewandowski. Trener: Hansi Flick.

Lazio (4-4-2): Reina - Escalante, Aacerbi, Radu, Alberto - Muriqi, Fares, Milinković Savić, Marušić - Immobile, Correa. Trener: Simone Inzaghi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
18. 03. 2021 10.16
+1
BAYERN!!!!!! MIA SAN MIA.