Nogomet

Bayern s težavami do nove zmage, Dortmundčani prepričljivi proti Wolfsburgu

München, 27. 11. 2021 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Bayern iz Münchna ima po zmagi nad Arminio iz Bielefelda z 1:0 v 13. krogu nemškega nogometnega prvenstva še naprej točko prednosti pred drugouvrščeno Borussio iz Dortmunda, ki je bila v gosteh boljša od Wolfsburga s 3:1. Spodrsnilo je trenutno tretjeuvrščenemu Freiburgu, v Bochumu je klonil z 1:2.

Bavarci imajo v zadnjem času silne kadrovske težave zaradi številnih okužb in poškodb, odpor tekmecev iz Bielefelda, ki so trenutno na predzadnjem mestu, pa so zlomili šele v zadnjih dvajsetih minutah dvoboja. Za izbrance 34-letnega trenerja Juliana Nagelsmanna, ki so dosegli deseto zmago v domačem prvenstvu, je edini gol na tekmi dosegel Leroy Sane v 71. minuti.

Drugouvrščena Borussia je v gosteh premagala Wolfsburg. Za rumeno-črne so zadeli Emre Can (35.), Donyell Malen (55.) in rekonvalescent Erling Haaland (81.), za volkove je edini gol že v drugi minuti dosegel Wout Weghorst.

Statistika tekme: Bayern München vs. Arminia Bielefeld
Statistika tekme: Bayern München vs. Arminia Bielefeld FOTO: Sofascore.com

Nogometaši iz Freiburga so v začetku drugega polčasa po golu Avstrijca Philippa Lienharta povedli z 1:0, na koncu pa so Bochum zapustili sklonjenih glav. Za preobrat sta poskrbela Sebastian Polter in Miloš Pantović, slednji je zmagoviti gol dosegel v 82. minuti.

Na tekmi Greuther Fürth - Hoffenheim je padlo kar devet golov, gostujoča zasedba pa je zadnjeuvrščeno ekipo v bundesligi premagala s 6:3. Za Hoffenheim je "hat-trick" dosegel Ihlas Bebou, dva gola pa je zabil Georginio Rutter.

Na obračunu med Kölnom in Borussio iz Mönchengladbacha se je prvi polčas končal brez golov, na drugem pa je padlo kar pet zadetkov, od tega štiri v mrežo gostov. Za gostitelje so zadeli Dejan Ljubičić (55.), Mark Uth (77.), Ondrej Duda (78.) in Sebastian Andersson (90.+3), za goste pa je edini zadetek prispeval Jonas Hofmann (74.).

Hertha iz Berlina in Augsburg sta se razšla z remijema, gostujoča zasedba pa je izenačujoči gol dosegla v osmi minuti sodnikovega podaljška, ko je zadel Avstrijec Michael Gregoritsch.

Nemško državno prvenstvo, 13. krog, izidi:
- Petek:
Stuttgart - Mainz 2:1 (1:1)

- Sobota:
Bayern München - Arminia Bielefeld 1:0 (0:0)
Bochum - Freiburg 2:1 (0:0)
Köln - Borussia Mönchengladbach 4:1 (0:0)
Greuther Fürth - Hoffenheim 3:6 (1:2)
Hertha Berlin - Augsburg 1:1 (1:0)
Wolfsburg - Borussia Dortmund 1:3 (1:1)

- Nedelja:
Eintracht Frankfurt - Union Berlin
Leipzig - Bayer Leverkusen

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.