Nogomet

Bayern ugnal Borussio Dortmund in se zavihtel na vrh Bundeslige

Berlin, 01. 04. 2023 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
5

Bayern je na derbiju 26. kroga nemške Bundeslige s 4:2 premagal največje tekmece v boju za naslov prvaka - Borussio iz Dortmunda. Bavarski velikan se je na krstni tekmi novega trenerja Thomasa Tuchela, ki je v začetku tega tedna zamenjal Juliana Nagelsmanna, vrnil na vrh ligaške razpredelnice in ima sedaj dve točki več od rivalov iz Dortmunda.

Bavarci so vse dvome o zmagi razrešili v uvodnih 23 minutah, ko so na Allianz Areni dosegli kar tri zadetke. Prvega je v 13. minuti zakrivil švicarski vratar Gregor Kobel, ki je napačno ocenil let žoge po globinski podaji Francoza Dayota Upamecana, jo ob poskusu izbijanja zgrešil, ta pa se je nato odkotalila v prazen gol.

Gregor Kobel je brcnil v prazno
Gregor Kobel je brcnil v prazno FOTO: AP

Pet minut kasneje so Bavarci že vodili z 2:0, po kotu z desne strani Joshue Kimmicha je nizozemski branilec Matthijs de Ligt žogo z glavo podaljšal do Thomasa Müllerja, ki mu iz bližine ni bilo težko doseči zadetka.

Thomas Müller
Thomas Müller FOTO: AP

Rapsodija domačih nogometašev v rdečih dresih se je nadaljevala v 23. minuti. Vse je opravil Leroy Sane, njegov močan in natančen strel s 25 metrov je Kobel ubranil, na pravem mestu ob pravem času pa se je znašel 33-letni Müller in odbito žogo spravil za njegov hrbet. Bavarci so v četrti minuti drugega polčasa dosegli četrti gol, po kombinirani akciji in dobri podaji Saneja v prazen prostor pa je zadel Francoz Kingsley Coman.

Bledi Dortmundčani so v končnici zaigrali nekoliko pogumneje. V 72. minuti je po prekršku rezervista Serga Gnabryja v svojem kazenskem prostoru nad Angležem Judom Bellinghamom glavni sodnik Marco Fritz pokazal na 11-metrovko, ki jo je uspešno izvedel Emre Can, končni izid 2:4 pa je v 90. minuti postavil Nizozemec Donyell Malen.

Statistika tekme Bayern München - Borussia Dortmund

V popoldanskih urah je Leipzig na domačem igrišču visoko izgubil proti Mainzu

Izbranci stratega Leipziga Marca Roseja so imeli proti tekmecem iz Mainza kar 70-odstotno posest žoge, kljub temu pa so doživeli sedmi poraz v tej sezoni in ostali na petem mestu. Gosti iz Mainza so bili na Red Bull Areni zelo konkretni, realizirali so vse svoje priložnosti. Vodilni gol so dosegli po vsega devetih minutah igre, ko je zadel Danec Marcus Ingvartsen, v drugem polčasu pa sta se med strelce za sploh prvo zmago Mainza v Leipzigu vpisala še Francoz Ludovic Ajorque (57.) in Dominik Kohr (67.). Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl pa je za gostitelje igral do 49. minute.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Berlinski Union je po zmagi nad zadnjeuvrščenim Stuttgartom s 3:0 zadržal tretje mesto na lestvici. Gostitelji so vse tri gole dosegli v drugi polovici tekme. Najprej sta zadela Surinamec Sheraldo Becker (51.) in Kevin Behrens (65.), tretji zadetek je prispeval Japonec v vrstah Stuttgarta Genki Haraguchi (68.), ki je presenetil svojega vratarja Fabiana Bredlowa.

 Nogometaši Union Berlina slavijo zadetek Kevina Behrensa
Nogometaši Union Berlina slavijo zadetek Kevina Behrensa FOTO: AP

Augsburg je bil v Wolfsburgu na pragu zmage, na koncu pa je osvojil le točko. Bavarce je v vodstvo že v drugi minuti po avtogolu popeljal Maximilian Arnold, drugi zadetek pa je dosegel Mergim Berisha (32.). Volkovi so v nadaljevanju pritisnili z vsemi silami, v končnici dvoboja pa so se tudi izognili porazu. Najprej je Luca Waldschmidt v 85. minuti znižal na 1:2, izenačujoči gol pa je v šesti minuti sodnikovega podaljška zabil Felix Nmecha.

Lekarnarji iz Leverkusna so v Gelsenkirchnu zmagali s 3:0. Med 51. in 60. minuto sta zadela Nizozemec Jeremie Frimpong in Florian Wirtz, piko na i pa je v drugi minuti sodnikovega podaljška postavil Iranec Sardar Azmoun. Na tekmi med Freiburgom in Hertho iz Berlina ni bilo zmagovalca. Za gostitelje je zadel Italijan Vincenzo Grifo (52.), za goste pa Jessic Ngankam (77.).

Nogometaši Bayerja slavijo zadetek Sardarja Azmouna
Nogometaši Bayerja slavijo zadetek Sardarja Azmouna FOTO: AP

Eintracht iz Frankfurta in Bochum sta se na petkovi uvodni tekmi 26. kroga razšla z neodločenim izidom 1:1, nedeljska para pa sta Köln – Borussia Mönchengladbach in Werder Bremen – Hoffenheim.

Izidi 26. kroga nemške nogometne lige:

- petek, 31. marec:

Eintracht Frankfurt – Bochum             1:1 (1:1)

- sobota, 1. april:

Freiburg – Hertha Berlin                 1:1 (0:0)

Leipzig – Mainz                          0:3 (0:1)

(Kevin Kampl je za Leipzig igral do 49. minute)

Schalke – Bayer Leverkusen               0:3 (0:0)

Union Berlin – Stuttgart                 3:0 (0:0)

Wolfsburg – Augsburg                     2:2 (0:2)

Bayern München - Borussia Dortmund       4:2 (3:0)

- nedelja, 2. april:

Köln – Borussia Mönchengladbach

Werder Bremen – Hoffenheim

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PetronasF1
02. 04. 2023 10.46
+0
Wow kakšno presenečenje. Itak se za 30 naprej ve, kdo bo nemški prvak. Razen če vodstvo Bundeslige zaradi gledanosti ukaže Bavarcem, naj pustijo Leipzig ali Dortmund do naslova.
PetronasF1
02. 04. 2023 10.46
+0
RUBEŽ
02. 04. 2023 08.50
+1
OK, dober štart z novim trenerjem. Upam samo, da bodo tako nadaljevali. Imam pa svoje mnenje. Če ne osvoji CL, bo moral Tuchel oditi. Ker edino zato so ga pripeljali. Domače prvenstvo ne da ni prioriteta, ampak prej ali slej ga bodo izgubili. Jaz bi celo eno leto šel v domačem prvenstvu malo v rizik. Ker ko ti nekaj konstantno osvajaš, ti pade motivacija. Pa mi ne zdaj pametovat, da to pri PROFI igralcih ne sme biti problem. MIA SAN MIA.
ThorStorm793
01. 04. 2023 21.16
-4
Koga zanima ta picikl liga
Intihar
01. 04. 2023 18.47
+2
Nekdanji slo reprezetant kampl ni k ne vredi