Nogomet

Bayern krepi obrambo? Na radarju Bavarcev nadarjeni Lamptey

Brighton, 29. 09. 2020 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bayern München se je v zadnjih tednih močno povezovalo z desnim bočnim branilcem Ajaxa Serginom Destom. A nadarjeni Američan bo, kot vse kaže, okrepil Barcelono, zato so pri Bavarcih že našli novo tarčo na tej poziciji. To je Tariq Lamptey, 19-letni bivši nogometaš Chelseaja, ki v tej sezoni navdušuje pri Brightonu.

Tariq Lamptey po premoru zaradi koronavirusa nase opozarja v dresu Brightona.
Tariq Lamptey po premoru zaradi koronavirusa nase opozarja v dresu Brightona. FOTO: AP

Gre za nogometaša, rojenega leta 2000, ki bo v sredo praznoval 20. rojstni dan. Otrok Chelseaja na Stamford Bridgeu priložnosti v članski konkurenci ni dobil, zato se je v zimskem prestopnem roku za dobre tri milijone evrov preselil na Amex stadion, kjer nastopa angleški prvoligaš Brighton. 

Lamptey pred premorom zaradi koronavirusa tudi pri galebih ni dobil priložnosti za dokazovanje, a se je to po vrnitvi Premier League to spremenilo. 19-letnik je tako začel sedem od zadnjih osmih tekem lanske sezone. Status prvokategornika pa uživa tudi v aktualni sezoni, saj je doslej začel vse tri tekme. Na Transfermartku je ocenjen na osem milijonov evrov, nemški mediji pa namigujejo, da jih je Bayern pripravljen odšteti okoli 15, medtem ko naj bi Brighton zanj zahteval 25. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bavarci namreč že dlje časa iščejo okrepitev na desni strani obrambe. Dolgo je kazalo, da jim bo uspelo pripeljati super nadarjenega Sergina Desta, a je Američana v zadnjem trenutku "ukradla" Barcelona, ki naj bi, kot se že nekaj časa poroča, uradno predstavila že ta teden. 

Lamptey je želja Bavarcev postal tudi zato, ker njegov profil ustreza željam trenerja Hans-Dietra Flicka. Ta od bočnih branilcev pričakuje pogosto vključevanje v napadalne akcije, za kar je denimo kot nalašč Alphonso Davies na levi strani, na desni pa ima Flick trenutno na voljo zgolj Benjamina Pavarda, ki pa ni tako okreten in hiter ter je posledično manj primeren za izlete na nasprotnikovo polovico. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.