Nogomet

Bayern domačo sezono končal s pokalno lovoriko

Berlin, 04. 07. 2020 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V finalu nemškega nogometnega pokala sta se na Olimpijskem stadionu v prestolnici pomerila Bayern München in Bayer Leverkusen. Bavarci so upravičili vlogo favorita in tekmece ugnali s 4:2. Münchenčani so osvojili dvojno krono v tej sezoni, saj so tudi osmič zaporedoma postali nemški prvaki.

Prvi zvezdnik Bayerja Kai Havertz je bil ves čas odlično pokrit, pa tudi svojega dne ni imel.
Prvi zvezdnik Bayerja Kai Havertz je bil ves čas odlično pokrit, pa tudi svojega dne ni imel. FOTO: AP

Lekarnarji, ki bodo prihodnjo sezono igrali v Ligi Evropa, so aktualne in serijske nemške prvaka presenetili z agresivno igro v napadalni polovici in Bavarci so imeli uvodoma kar nekaj težav, da razvijejo igro in (pričakovano) prevzamejo terensko pobudo.  Bayern je bil prvič nevaren ob poskusu Francoza Kingsleyja Comana, ki pa je bil preveč po sredini vrat slovaškega čuvaja mreže Lukas Hradeckyja.

Leroy Sane je pred dnevi okrepil Bavarce. Sane je Bayernova tretja okrepitev za novo sezono, potem ko so na Bavarsko zvabili vratarja Alexandra Nübla iz Schalkeja in mladega branilca Tanguyja Nianzouja Kouassija iz PSG.

Je nato le začel plesti mrežo okoli nasprotnikovih vrat in postajal vse bolj nevaren. Po nespametnem prekršku lekarnarjev na robu kazenskega prostora nad Poljakom Robertom Lewandowskim je Bayern prišel do lepe priložnosti za prvi zadetek. Kazalo je, da bo prosti strel s kakšnih osemnajstih metrov izvedel Lewandowski, a je odgovornost prevzel Avstrijec David Alaba in neubranljivo zadel. Hradecky je bil povsem brez moči. 

David Alaba
David Alaba FOTO: AP

Po golu so se Bavarci sprostili in tekmece povsem zbili pred vrata, odhajajoči zvezdnik Bayerja Kai Havertz pa je bil vse bolj osamljen v napadu. 

Namesto 75.000 gledalcev je bilo na berlinskem olimpijskem stadionu prisotnih le 681 ljudi.

Po hitri akciji je že nekaj minut po uvodnem golu prednost Bayerna podvojil Serge Gnabry, ki je zadel z diagonalnim strelom. Bayer, ki je nemški pokal osvojil le leta 1993, ko je ugnal amatersko ekipo berlinske Herthe z 1:0, je bil v nadaljevanju prvega polčasa nekajkrat blizu zadetka, a so bili lekarnarji zelo nenatančni ob zaključnih strelih. Bavarci so tudi v drugem polčasu nadaljevali z napadalno igro, imeli ves čas pobudo, Bayer pa se je še naprej trudil prek protinapadov. Bayernova forma je sicer nadvse impresivna, saj tekme ni izgubil že od 7. decembra 2019. Dobil je sedemnajst tekem zapovrstjo oziroma petindvajset od zadnjih šestindvajsetih.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

Bolj je kazalo na tretji zadetek bavarskega ponosa kot na Bayerjevega prvega. Ob nespretnem posredovanju Slovaka Hradeckyja je po uri igre v polno zadel še prvi strelec Bundeslige Lewandowski, a je na minus dva hitro vrnil zadetek Svena Benderja in Bayer je dobil nekaj zaleta za morebitni preobrat. Lekarnarji so večkrat obetavno prišli pred vrata Manuela Neuerja, a to zares ni bil napadalni večer Havertza in druščine. Lewandowski je v končnici zadel še enkrat in je tako s šestimi goli postal prvi strelec nemškega pokala v tej sezoni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poljski napadalec je že četrto leto zaporedoma prvi strelec pokalnega tekmovanja, hkrati pa je bil to njegov 51. zadetek v sezoni. Kai Havertz je v izdihljajih tekme z enajstmetrovke postavil končnih 4:2.

Izid, finale nemškega pokala:           
Bayer Leverkusen - Bayern München 2:4 (0:2)
Bender 64. Havertz 90/11m; Alaba 16., Gnabry 24., Lewandowski 59., 90.

Postavi:
Leverkusen: Hradecky, L. Bender (82./Weiser), Tapsoba, S. Bender, Wendell, Aranguiz, Baumgartlinger (46./Demirbay), Diaby, Amiri (46./Volland), Bailey (76./Bellarabi), Havertz.

Bayern: Neuer, Pavard, Boateng (69./Hernandez), Alaba, Davies, Kimmich, Goretzka, Gnabry (87./Coutinho), Müller (87./Thiago), Coman (65./Perišić), Lewandowski.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIERREBRICE
05. 07. 2020 11.35
+6
Leto 2013 se bo ponovilo! Na obzorju že vidim trojčka! Mia san mia
Iniesta
05. 07. 2020 16.34
-3
Bajern ne bo osvojil lige prvakov ... atletiko, siti in peesže so mocnejsi ...
uporabnica1
05. 07. 2020 09.27
+7
Alaaboom👏 Bravo Bayern
RUBEŽ
05. 07. 2020 09.14
+14
Čestitke BAYERNU. Zdaj se jasno vidi delo Flicka. KOVAĆ&CO bi ekipo uničila, če bi ostala do konca prvenstva. Preporodil je ekipo. Prvenstvo in pokal sta pod streho. Zdaj pa naskok na CL. Vse je možno. MIA SAN MIA.