Nogomet

Lewandowski zabil 250. in 251. gol v Bundesligi in popeljal Bayern do zmage

München, 16. 12. 2020 22.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

V nemški ligi nogometni ligi je po tekmah 12. kroga na vrhu ostal Bayer Leverkusen, ki je na gostovanju pri Kölnu slavil s 4:0. Več težav sta imela zasledovalca münchenski Bayern in Leipzig Kevin Kampla, ki je igral celo tekmo, a sta tudi zmagala.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

Na današnjih tekmah 12. kroga je osrednja pozornost pripadla obračunom treh vodilnih ekip. Najbolje je delo opravil Leverkusen, ki je vlogo favorita upravičil že v prvem delu in povedel s hitrima zadetkoma Mitchella Weiserja in Mousse Diabyja. V nadaljevanju so gostje zmago potrdili, še dva gola sta v razmaku petih minut dodala Patrik Schick in Florian Wirtz.

Bayern je proti Wolfsburgu, do tega kroga eni od le dveh neporaženih ekip, začel slabo in se že v peti minuti znašel v zaostanku po zadetku Maximiliana Philippa. Izenačil je seveda prvi zvezdnik Bavarcev Robert Lewandowski z jubilejnim 250. golom v Bundesligi v sodnikovem dodatku prvega dela, nato pa takoj na začetku drugega dodal še enega za 15. gol v sezoni. Poljak se je kot tretji v Bundesligi povzpel prek meje 250 golov, pred njim sta le Gerd Müller (365) in Klaus Fischer (268). To je bila tudi končna odločitev, čeprav je Wolfsburg ob koncu še zapretil, a se je z nekaj odličnimi obrambami izkazal Manuel Neuer. Wolfsburg pa je tako doživel prvi poraz v sezoni.

Leipzig, Kevin Kampl je začel v prvi postavi in igral vso tekmo, je nazadnje pri Hoffenheimu iztržil tesno zmago. V prvem delu so bili domači boljši, do odločitve pa je prišlo v 60. minuti, ko je eno redkih priložnosti gostov izkoristil Yussuf Poulsen in jo spremenil v zadetek za dragocene tri točke.

Statistika tekme Bayern München - Wolfsburg
Statistika tekme Bayern München - Wolfsburg FOTO: Sofascore.com

Nesrečni Schalke pa je še za eno tekmo bližje rekordu Tasmaine Berlin iz leta 1966. Takrat berlinska ekipa ni zmagala na 31 zaporednih tekmah, zadnjeuvrščeni Porurci so zdaj pri številki 28. Danes je bil previsoka ovira Freiburg, ki si je tri točke za zmago z 2:0 zagotovil v drugem delu, za Schalke, ki na zmago čaka že od januarja, pa je bil usoden Roland Sallai z dvema zadetkoma.

V zadnji današnji tekmi je Arminia Bielefeld klonila proti Augsburgu z 0:1.

Že v torek je sta Frankfurt in Borussia Mönchengladbach igrala 3:3, potem ko so domači še v 90. minuti vodili s 3:1.
Borussia Dortmund, ki je konec tedna zamenjala trenerja po polomu s Stuttgartom (1:5), pa je gostovala pri Werderju in zmagala tesno z 2:1. Na lestvici je prvi Bayer Leverkusen z 28 točkami, Bayern in Leipzig jih imata po 27. Konec tedna bo na sporedu zadnji krog v tem koledarskem letu, posladek pa bo obračun vodilnih ekip iz Leverkusna in Münchna.

Izidi:
Schalke - Freiburg                             0:2 (0:0)
Bayern München - Wolfsburg                     2:1 (1:1)
Hoffenheim - Leipzig                           0:1 (0:0)
Köln - Bayer Leverkusen                        0:4 (0:2)
Arminia Bielefeld - Augsburg                   0:1 (0:0)
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.