Nogomet

Bayern gladko opravil z Wolfsburgom, nov mejnik za Lewandowskega

München, 17. 12. 2021 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Nogometaši v Bundesligi ta konec tedna igrajo 17., zadnji jesenski prvenstveni krog. Aktualni prvak Bayern je zanesljivo premagal Wolfsburg s 4:0 in začasno prednost na lestvici povečal na devet točk.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

Bayern je že v prejšnjem krogu potrdil, da bo prezimil na prvem mestu lestvice, danes je imel tako le priložnost za utrditev vodstva in še kakšen rekord. Za prvega je že z nastopom poskrbel eden od stebrov domače ekipe Thomas Müller, ki je nastopil na jubilejni 400. tekmi v Bundesligi.

Prav Müller je nato dosegel prvi gol na tekmi, z zadetkom je tudi poskrbel, da je Bayern še na 64. zaporedni ligaški tekmi dosegel vsaj en gol in s tem le še za tekmo zaostaja za nemškim rekordom. Zadnja tekma brez gola je bila lanskega februarja z Leipzigom (0:0).

Gostje so se dobro držali do 57. minute, ko je zadel Dayot Upamecano, le dve minuti pozneje je tekmo že odločil Leroy Sane. Tik pred koncem pa je v polno zadel še poljski stroj za gole Robert Lewandowski ter s tem golom postavil tudi nov rekord: za en zadetek je namreč izboljšal dosežek 42 golov v koledarskem letu legendarnega Gerda Müllerja. Ta je rekord postavil leta 1972, Lewandowski je leto 2021 končal pri 43 zadetkih.

Bayern - Wolfsburg
Bayern - Wolfsburg FOTO: Sofascore.com

V soboto bo igrala druga Borussia Dortmund, ki bo gostovala v Berlinu pri Herthi, pa tudi četrti Hoffenheim, gostil bo Borussio Mönchengladbach. Igral pa bo tudi Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, popoldne bo gostil Arminio Bielefeld.

Krog in jesenski del prvenstva pa se bosta končala v nedeljo, ko bo osrednji dvoboj tekma peto- in tretjeuvrščenega Freiburga ter Bayerja iz Leverkusna.

Izid:
Bayern München - Wolfsburg             4:0 (1:0) 
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
18. 12. 2021 13.14
Poljak svaba premagal🤮🤮🤮