Nogomet

Bayern leto začel s porazom na domači Allianz Areni

München, 07. 01. 2022 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometno prvenstvo se nadaljuje tudi v Nemčiji, prvo tekmo v letu 2022 sta odigrala münchenski Bayern in Borussia Mönchengladbach. To je bila uvodna tekma 18. kroga Bundeslige, gostitelji so povedli z golom Roberta Lewandowskega, prvi polčas pa so dobili gostje z dvema zaporednima goloma (1:2). V drugem polčasu sta mreži mirovali, Borussia je na Allianz Areni vpisala presenetljivo zmago.

Bayern ni našel načina za zmago proti Borussii(M).
Bayern ni našel načina za zmago proti Borussii(M). FOTO: AP

Tudi nemški nogometaši v državnem prvenstvu so se vrnili na igrišča po prazničnem premoru. Na sporedu je 18. krog, prvi v letu 2022. Glavnina tekem bo na sporedu v soboto, uvodno tekmo pa sta v Münchnu že danes odigrala Bayern in Borussia Mönchengladbach. V bavarskem taboru so imeli veliko težav z okužbami v moštvu, nekaj tudi zaradi poškodb, zato je moral trener Julian Nagelsmann kar precej spremeniti udarno zasedbo. Tako so manjkali tudi Manuel Neuer, Kingsley Coman, Leroy Sane, Dayot Upamecano, Leon Goretzka.

Enajsterica gostov je izgledala takole: Yann Sommer, Matthias Ginter, Nico Elvedi, Tony Jantschke, Luca Netz, Christoph Kramer, Florian Neuhaus, Kouadio Kone, Stefan Lainer, Breel Embolo, Lars Stindl.

Domači trener Nagelsmann pa je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Sven Ulreich, Benjamin Pavard, Joshua Kimmich, Niklas Sule, Malik Tillman, Jamal Musiala, Marc Roca, Serge Gnabry, Marcel Sabitzer, Thomas Muller, Robert Lewandowski. Da se na poljskega golgeterja trener vedno lahko zanese, je Robert Lewandowski dokazal v 18. minuti, ko je povedel Bayern v vodstvo. Kazalo je, da bodo gostitelji (pred praznimi tribunami) ne glede na težave rutinirano opravili svojo nalogo, a ni šlo po načrtih v nadaljevanju prvega polčasa. 

Le štiri minute so potrebovali nogometaši Borussie, da so prešli v vodstvo z dvema zaporednima goloma. Najprej je bil v 27. minuti uspešen Florian Neuhaus, v 31. pa je zadel še Stefan Lainer, videti je bilo, da bi pri obeh golih lahko bolje posredoval vratar Bayerna Sven Ulreich. Zadnji ligaški poraz so Münchenčani doživeli lani novembra proti Augsburgu.

V drugem polčasu je sledil močan pritisk Bayerna in vratar Yann Sommer je bil junak Borussie, saj je branil izvrstno, medtem ko so gostitelji zapravljali priložnosti. Domači trener je opravil nekaj menjav, a ni pomagalo. Omeniti velja nastop Paula Wernerja, ki je s 16 leti in 15 dnevi postal najmlajši igralec Bayerna, ki je nastopil v Bundesligi. Tekma se je končala brez rezultatske spremembe, Bayern je zabeležil šele drugi domači poraz v sezoni in tretjega v skupnem seštevku v prvenstvu, Borussia pa se je veselila treh točk in prestižne zmage. Ne glede na poraz, Bayern še vedno zanesljivo vodi na lestvici.

Bayern - Borussia Mönchengladbach
Bayern - Borussia Mönchengladbach FOTO: Sofascore.com

Izid:
Bayern München - Borussia Mönchengladbach 1:2 (1:2)
Lewandowski 18.; Neuhaus 27., Lainer 31. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
08. 01. 2022 11.58
+1
RUBEŽ
08. 01. 2022 09.28
+4
Priznati je treba, da je Bayern zasluženo izgubil, enostavno. Ob taki postavi, kjer manjka toliko prvokategornikov, je bilo kaj takega tudi za pričakovati. In mladci me niso pretirano razočarali. Tudi prvokategorniki načeloma ne, ker jih je kar nekaj igralo na položajih, kjer ni njihovo mesto. Ampak življenje gre naprej, mladci so pridobili nekaj prepotrebnih izkušenj in to je to. Treba bo zdržati še nekaj časa. Nato z polno paro naprej. Če danes Dortmund zmaga, je še vedno 6 točk razlike in ni potrebno delati nobene panike. Če pa povem po pravici, bi mogoče dolgoročno bilo celo bolje za igralce, da ne bi osvojili prvenstva. Ker takrat bi se spet pojavila tista želja po osvajanju. Bodimo odkriti, ko si devet krat zapovrstjo prvak, motivacija sigurno pade. In če nisi 100% v prvenstvu, je to lahko tudi problem v CL. Ampak pustimo času čas. MIA SAN MIA.
Anticripstoned
08. 01. 2022 12.44
+1
Človek na čem si ti...glavni prvokategorniki so igrali...kako Bor M vsak nabija...igrajo pač fantje stave
LETEČA PODGANA GULOB
08. 01. 2022 08.29
+1
g.Halarja prosim za strokovno oceno tekme