Nogomet

Bayernov šef odločen: V novi sezoni pričakujem korak naprej v Ligi prvakov

Los Angeles, 16. 07. 2019 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izvršni direktor serijskih nemških državnih prvakov iz Münchna Karl-Heinz Rummenigge se te dni s članskim moštvom Bayerna mudi na desetdnevni pripravljalni turneji v Los Angelesu. Veliki šef Bavarcev verjame, da bo aktualna zasedba konkurenčna za največje stvari tudi v prihodnji sezoni.

Čeprav glavnemu trenerju münchenskega Bayerna Niku Kovaču ameriška turneja ni ravno po godu, pa izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge poudarja, da ob nogometnem obstaja tudi zelo pomemben poslovni del kluba, ki ga je potrebno spoštovati.

"To je zelo dobra izkušnja za naše mlajše nogometaše, da opravijo malce drugačen tip priprav, ki se odvija na drugem kontinentu z določeno časovno razliko. V takšnih situacijah se pokaže stabilnost značaja vsakega posameznika; potrebno se je tako rekoč čez noč prilagoditi na deveturno razliko, drugačne podnebne razmere in ne nazadnje spremeniti ritem vsakdana. Vsi trenerji, ki so bili z nami v zadnjem obdobju, so opravili ta del priprav v ZDA. To ni nič novega, preprosto je potrebno sprejeti določena pravila igre, se prilagoditi in iz vsake situacije izvleči največ karseda," je za nemški Sport Bild uvodoma dejal Rummenigge in v nadaljevanju izrazil zaupnico trenerju Kovaču.

Izvršni direktor Bavarcev Karl-Heinz Rummenigge (za zdaj) zaupa trenerju članskega moštva Niku Kovaču in obenem pričakuje, da bodo serijski nemški državni prvaki ubranili domačo dvojno krono tudi v prihodnji sezoni.
Izvršni direktor Bavarcev Karl-Heinz Rummenigge (za zdaj) zaupa trenerju članskega moštva Niku Kovaču in obenem pričakuje, da bodo serijski nemški državni prvaki ubranili domačo dvojno krono tudi v prihodnji sezoni. FOTO: AP
O konkretnih imenih še prezgodaj
"V klubu si prizadevamo za kontinuiteto dela na trenerskem položaju. Želim mu (Niko Kovač, op. p.) uspešno naslednjo sezono, vnovično ubranitev domače dvojne krone in korak naprej v Ligi prvakov. Verjamem, da se Niko zaveda ugleda našega kluba v svetu in da smo vsi skupaj malce razvajeni, ko gre za osvajanje lovorik. Tudi v novem tekmovalnem obdobju mu bomo zagotovili kakovosten igralski kader, ki bo konkurenčen za največje dosežke," je poudaril nekdanji odlični nogometaš, danes pa eden najvplivnejših mož v Bayernovih vrstah.

Glede morebitne vrnitve velikega ljubljenca bavarskih navijačev Marija Mandžukića oziroma podaljšanja pogodbe s prvim napadalcem Robertom Lewandowskim je Rummenigge povedal: "Ne bi govoril konkretno o imenih, zaenkrat je moštvo takšno, kot je. Kar se pa Roberta (Lewandowskega, op. p.) tiče, je stvar popolnoma jasna. On se zelo dobro počuti pri nas, tudi sami lahko ne nazadnje vidite, v kako dobri telesni kondiciji je. Zlahka bi lahko igral na najvišji ravni še naslednjih pet, šest let; in če imate tako kakovostnega nogometaša v svojih vrstah, boste storili vse, da ga zadržite čim dlje."      

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
18. 07. 2019 13.39
+0
ja... mogoce cetrtfinale....
uporabnica1
18. 07. 2019 18.36
Iniesta
16. 07. 2019 17.19
+9
Kovacev Bajern ne bo konkurencen v LP ...
dontshutureyes
16. 07. 2019 16.01
+7
mogoče v deutsche seljak league ne pa ucl