Nogomet

Prosinečki: Spremenili smo sistem. Igramo bolj napadalno

Ljubljana, 26. 03. 2022 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Novi trener zmajev Robert Prosinečki je v Brežicah prvič vodil Olimpijo v vlogi trenerja članske ekipe. Zmago proti vodilnemu hrvaškemu drugoligašu Rudešu sta mu priigrala Lamine Tall in Mustafa Nukić, legendarni Hrvat pa po obračunu ni skrival zadovoljstva. Olimpija je sicer po 28 krogih na tretjem mestu PLTS, kjer za vodilnim Mariborom zaostaja za sedem, za drugouvrščenim Koprom pa štiri točke.

Robert Prosinečki
Robert Prosinečki FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Razigrana Olimpija in nasprotnik, ki v devetdesetih minutah pravzaprav ni resneje ogrozil gola zmajev. 

Robert Prosinečki je kot nogometaš blestel pri številnih uglednih klubih, kot so Dinamo Zagreb, Crvena zvezda, Real Madrid, Oviedo, Barcelona, Sevilla in drugi, v sezoni 2002/03 pa je proti koncu kariere zaigral tudi za zeleno-bele iz Ljubljane in z njimi osvojil pokalno lovoriko.

Ti so na koncu slavili z 2:0; zmaga bi lahko bila še višja. "Fantje so dobro opravili svoje delo, tekmo so odigrali na dovolj visoki ravni. Veliko stvari je bilo dobrih, nekatere celo odlične," je po tekmi v Brežicah odločno poudaril Robert Prosinečki, nato pa v isti sapi dodal: "Seveda pa je jasno, da smo lahko vsi skupaj še precej boljši, veliko je prostora za napredek. Toda to je bila šele prva tekma pod mojih vodstvom, za nameček smo se pomerili z dobrim hrvaškim drugoligašem, ki je v vrhu 2. HNL. Prav zato pravim, da je bilo – vsaj kar zadeva moje mnenje – vse skupaj dobro. Fantje so svoje naloge opravili tako, kot sem pričakoval od njih," je za uradno spletno stran Olimpije dejal Prosinečki. "Malce smo spremenili sistem. Zakaj? Preprosto. Smo Olimpija. Moramo igrati napadalen nogomet. Meni je tak sistem igre najbližje. Na delu želim videti ekipo, ki stremi k ofenzivni igri, ki se trudi kar največkrat ogroziti gol tekmeca. V tem pogledu je bila tokratna tekma več kot dobrodošla."

Robert Prosinečki je bil zadovoljen kar vidi na prvi treningih in po oprvi tekmi.
Robert Prosinečki je bil zadovoljen kar vidi na prvi treningih in po oprvi tekmi. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Olimpija je bila na igrišču slovenskega drugoligaša razigrana, fantje pa so ponudili jasno misel, da se želijo še kako dokazati novemu trenerju. 

Nekdanji jugoslovanski in hrvaški reprezentant je po igralski karieri poprijel tudi za trenersko delo, kot glavni trener je vodil Crveno zvezdo, Kayserispor in Denizlispor, bil pa je tudi selektor Azerbajdžana ter Bosne in Hercegovine.

"Najpomembneje je, da so fantje začeli igrati nogomet," je po koncu tekme dejal nekdanji nogometaš Reala iz Madrida in Barcelone ter v pogovoru za uradno spletno stran ljubljanskega prvoligaša nadaljeval: "Počasi dojemajo, kaj skupaj s svojim strokovni štabom želim od njih. Ponovil bom; pokazali so veliko dobrih stvari. Moramo pa ne glede na to popraviti še kar nekaj zadev. Ob tem želim poudariti, da sta za nami šele dva treninga, zato bi bil res nepošten, če ne bi bil zadovoljen. Ampak sem. Sem zadovoljen." Ni nepomembno, da so se zmaji Rudeša lotili z drugačnim sistemom, kot smo ga bili vajeni do zdaj. Prosinečki se je odločil za taktiko 4-3-3 in po tekmi tudi pojasnil, zakaj. "Malce smo spremenili sistem. Zakaj? Preprosto. Smo Olimpija. Moramo igrati napadalen nogomet. Meni je tak sistem igre najbližje. Na delu želim videti ekipo, ki stremi k ofenzivni igri, ki se trudi kar največkrat ogroziti gol tekmeca. V tem pogledu je bila tokratna tekma več kot dobrodošla. Fantje so videli, kaj se pričakuje od njih, v praksi so poskušali uresničiti naše ideje. In bili so dobri. Hkrati je res, da smo pogrešali tri fante, ki so v mladi reprezentanci, manjkali so tudi Prtajin, Mudražija in Kapun, ki imajo določene težave. Vsi ti nogometaši bodo še povečali konkurenco in ekipi dali dodatno širino. Če potegnem črto pod vse skupaj, bom ponovil, kar sem že večkrat dejal: bilo je dobro. Da je lahko tudi neprimerno bolje, pa se vsi skupaj še kako zavedamo," je zaključil novi trener Olimpije.

Robert Prosinečki bo zmaje naslednjič vodil 3. aprila, ko bodo v Stožicah gostovale Radomlje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
28. 03. 2022 08.12
a v enem tednu
IZI 1979
26. 03. 2022 16.26
+3
Jao kaj dela alkohol iz ljudi😞
murinar
26. 03. 2022 16.37
+2
hondoid
26. 03. 2022 14.16
+1
Vseeno ne boste prvaki 😁
motorist_mb
26. 03. 2022 16.09
+3
Oliguma
26. 03. 2022 13.27
+0
Kje so to ptepito dušo dobili..ko 80letnik..obup !
sakala1
26. 03. 2022 12.47
-4
jaz sem imel njegou dres leta 1997 od reprezentance hrvaške
slina999
26. 03. 2022 14.37
-1
jaz pa sem slovenščino ucil v šoli osnovni se
bekson74
26. 03. 2022 12.03
-3
hahaha SLO liga...🙈
Bebec
26. 03. 2022 10.59
+8
Legendarni žuti.Se ga spominjam iz tribun bežigrajskega štadiona z Marlboro cigareto,njegov zascitni znak
slina999
26. 03. 2022 14.38
+2