Nogomet

Sterling: Guardiola je zmagovalec po duši. To mentaliteto je vcepil vsem

London, 25. 04. 2020 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Krilni napadalec Manchester Cityja Raheem Sterling je otoškim medijem razkril marsikaj zanimivega iz svojega nogometnega življenja. Pod vodstvom trenerja sinjemodrih Pepa Guardiole je, kot sam pravi, napredoval v vseh pogledih, a še ni dosegel tistega nivoja, ki ga želi. V tej sezoni, ki je zaradi divjanja virusa prekinjena, si je zastavil cilj doseči 35 golov. Do prekinitve jih je zabil 20.

Raheem Sterling je v pogovoru z angleškimi mediji razkril, kakšni so bili oziroma so njegovi cilji v tej sezoni, ki je zaradi epidemije koronavirusa prekinjena in še ni povsem jasno, kdaj se bo na Otoku nadaljevala. Sterling je, predvsem, ko je iz Liverpoola prestopil k Cityju, izjemno napredoval in je po vseh ocenah med najboljšimi krilnimi napadalci na svetu. Nič čudnega, da ga ima na radarju že kar nekaj časa med drugimi tudi madridski Real. "V tej sezoni sem želel zabiti 35 golov. Zdaj jih imam na kontu 20 in nisem povsem zadovoljen. Upam, da se sezona nadaljuje in da bom imel priložnost približati se želenemu dosežku," je dejal Sterling, ki pa noče, da se ga razume napak ... "Število golov ni najpomembnejše. Pomembno je, kdaj jih dosežeš in kako z njimi pomagaš svoji ekipi. Če so na tekmah, ki ne odločajo oziroma ne prinašajo lovorik, je to precej manj vredno, kot če z zadetki prinašaš pokale in osvajaš prvenstva. Statistika običajno ne pove veliko. Če se bom čez deset let spominjal teh časov, ne bi rad, da se jih spomnim po golih, ki niso delali razlik, s katerimi moje ekipe niso zmagovale in niso osvajale naslovov." 

Sergio Aguero in Raheem Sterling
Sergio Aguero in Raheem Sterling FOTO: AP

Da je posamezni uspeh hvale vreden in krepi samozavest, se zaveda tudi Sterling, a v času, ko je v Cityju in ga trenira Pep Guradiola, se je naučil precej več. "V teh petih letih, ko igram za City, sem se naučil, da je vedno pomembno pustiti svoj pečat, delež k uspehu ekipe. To je dober občutek. Največ, kar sem se naučil v sinjemodrem dresu, je vrednost zmagovanja. In tudi sposobnost, da se po porazu hitro poberemo. Bila so obdobja, ko smo serijsko zmagovali, ko smo zmagali na petnajstih tekmah zapored, in potem je prišel poraz, ki nas je povsem dotolkel. Guardiola nas je naučil, da nas porazi ne potrejo tako in da se po neuspehih hitro dvignemo. Prav ta zmagovalna mentaliteta, ki nam jo je vcepil Guardiola, je nekaj, kar me bo spremljalo celo življenje. Ne samo v nogometu, tudi potem v življenju. Hvala mu za to." Hitronogi Sterling, po splošni oceni eden najboljših krilnih napadalcev ta hip na svetu, je že nekaj časa na radarju madridskega Reala. 

Pred vsakim prestopnim rokom njegova morebitna selitev v Madrid postaja znova in znova aktualna, a je ta 25-letni angleški reprezentant še naprej na Otoku. "Ne tajim, da mi laskajo zanimanja nekaterih evropskih velikanov. Kdo pa ne bi želel igrati v Realu? Kdor trdi nasprotno, ni povsem iskren. Vprašanje je le, koliko realnih možnosti je za to. S tem se ne obremenjujem, sem trdno v sedlu Cityja in dana situacija v svetu ne ponuja pravega trenutka za razmišljanje o odhodu. Si pa vedno puščam vrata odprta," je pogovor z otoškimi mediji končal nogometaš, rojen na Jamajki.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
25. 04. 2020 21.16
+1
Guardiolla v Angliji 8 lovorik od zadnjih 9 možnih...
cripstoned
26. 04. 2020 09.51
+3
porabljeni pa 2 mrd. lige prvakov pa od nikoder...blefer in nic drugega..pokupis vse top igralce...imas ekipo ki lahko igra prvenstvo in ekipo ki lahko igra ligo prvakov...uspeha pa od nikoder...to kar je uspelo kloppu v 3 sezonah z liverpoolom z omejenim budgetom ne bo pepu se naslednjih 5 sezon pri cityu...
samomojemnenje
26. 04. 2020 10.57
+3
Ko se že piše o milijardah pri Cityju. Od prihoda Pepa, je klub porabil za nakupe 874M in prodal za 249M. Torej ne govorimo o MILIJARDAH, ampak o razliki nakupi-prodaja 625M. Da ne bo kdo zaveden, da je Pep zapravil MILIJARDE pri Cityju...
Roglič šampion
25. 04. 2020 20.17
+8
Pep je res rojen zmagovalec. Poglejmo statistiko v drzavnih prvenstvih v njegovi trenerski karieri 2008-2019( 2012/13 je imel premor): 8 naslovov(3xbarca, 3x bayern, 2x city), 1 drugo mesto(barca 2011/12) in eno tretje mesto(city 2016/17) pa se 2 ligi prvakov z barco (2008/09, 2010/11)
cripstoned
26. 04. 2020 09.54
-2
rojen blefer...clovek je imel pri barci 2.najboljso ekipo vseh casov...seveda so bili rezultati...potem je odsel v nemcijo kjer je kupil kar nekaj igralcev in to od direktnih konkurentov (bvb)...pri cityu pa pravtako zapravil sejkove milijarde o finalu lige prvakov pa se vedno sanjajo....veliko vec je nogometasov ki sod elali s pepom in ga ne marajo ker je podmukli egoist...klopp je za pepa odprta knjiga nogometa, je bolj cloveski in zna povezati igralce...
samomojemnenje
26. 04. 2020 10.34
+3
Ko se že piše o milijardah pri Cityju. Od prihoda Pepa, je klub porabil za nakupe 874M in prodal za 249M. Torej ne govorimo o MILIJARDAH, ampak o razliki nakupi-prodaja 625M. Da ne bo kdo zaveden, da je Pep zapravil MILIJARDE pri Cityju.
samomojemnenje
26. 04. 2020 10.43
+4
Pri Bayernu pa so v času Pepa kupili za 204M in prodali za 121M. Torej je zapravil 83M. S tem, da je Lewandovski prišel brez odškodnine in Gotze za 37M, ki pa se v Bayernu ni naigral. Toliko še o tem, da je kupil kar nekaj igralcev od BvB. Če se že nekaj navaja in piše, naj se prej preveri kaj in kako.
Roglič šampion
26. 04. 2020 13.03
+2
Od cripsa kaj drugega ne mores pricakovat. Sicer pa je pep tisto barco spremenil v najboljso ekipo na svetu. Tudi city je mocno naoredoval pod njim. Pred pepom sta bil oba kluba precej slabsa kot pa pod pepovim vodstvom.
derek angelus
26. 04. 2020 17.17
samomojemnenje
25. 04. 2020 10.54
-3
Dobro je povedal, da ne ve koliko je realnih možnosti, da bi odšel v Real. So pred njim v vrsti že Haland, Mbappe, Mane in še kdo.
Roglič šampion
25. 04. 2020 20.11
+8
Pa je vseeno nedvomno fenomenalen. Po kvaliteti verjetno aploh ne zaostaja nic za mbappejem, manejem...je pa trenutno v slabsi formi od omenjenih. Izjemen igralec brez dvoma. V real pa nebo odsel verjetno. Razen mogoce ce city res dobi prepoved v ligi prvakov