Nogomet

Mariborčani lovijo zalet za zaključek prvenstva: 'Upamo, da se bo nadaljevalo'

Maribor, 10. 05. 2020 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prisilnem odmoru zaradi pandemije novega koronavirusa so se na travnate površine pred dnevi vrnili aktualni prvaki iz Maribora. Vijoličasti, ki na lestvici zasedajo četrto mesto s sedmimi točkami zaostanka za vodilno Olimpijo, marljivo vadijo po posebnem programu pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakirovića na svojem stadionu v Ljudskem vrtu.

Po dolgem obdobju negotovosti je začetek nogometnih aktivnosti tisto, kar so tudi aktualni državni prvaki iz štajerske prestolnice nestrpno čakali. "Nekaj zadev sem že prestal med kariero, česa podobnega pa še nisem doživel. Prihod v zaščitnih maskah na stadion, merjenje temperature, razkužila, ohranjanje razdalje eden do drugega. Za vse je to novost, toda človek se prilagodi tudi na takšne razmere. Kot smo rekli, na prvem mestu je varnost, skrb za zdravje. Poskrbeti moramo zase, za naše domače, da ostanejo spodbudne številke s čim manj okužbami po državi. Upoštevamo vsa navodila in storili bomo vse, da ostanemo zdravi. Ob tem pa, da se pripravimo na nadaljevanje sezone," o trenutni situaciji za uradno klubsko spletno stran pravi Rene Mihelič.

Rene Mihelič je bil že pred skoraj desetletjem že član Maribora.
Rene Mihelič je bil že pred skoraj desetletjem že član Maribora. FOTO: Damjan Žibert

"Vsak dan bo lažje, že na prvem treningu ni bilo težav, čeprav je bilo vse skupaj nekoliko nenavadno. V klubu so nam omogočili ustrezne pogoje za vadbo, nas še enkrat opomnili, naj bomo odgovorni. Oddelaš svoje po najboljših močeh, greš domov, nadaljuješ izolacijo in se v družinskem krogu pripraviš na naslednjo aktivnost, ostaja naše pravilo v teh dneh. Najbolj pomembno je, da se je začelo. Vmes ni bilo lahko čakati, kdaj bodo dovoljeni skupni treningi. Najtežje je bilo zaradi te negotovosti, kdaj bi sploh lahko začeli, pogrešali smo stik z žogo, druženje s soigralci. Imeli smo dobre individualne treninge, izpolnjevali program in zdaj lahko na dobrih temeljih nadaljujemo." V Mariboru imajo dobre vadbene pogoje, pa tudi vzdušje jim dviguje dodaten motiv, novi trener Sergej Jakirović

Mariborčani imajo na četrtem mestu kar sedem točk zaostanka za vodilno ljubljansko Olimpijo. Pred njimi so tudi Celjani in Kidričani.

Ta je zadnje dni predvsem opazoval, konkreten načrt treningov za posamezne igralce pa bo sestavil za naslednji teden. "Tako kot smo z nestrpnostjo čakali to vrnitev na stadion, bomo zdaj na nadaljnji razplet dogodkov. Veseli smo, da smo skupaj. To je naše delo, ki ga imamo najraje, Res je drugače zaradi razdalje, ki jo moramo ohranjati, zaradi vseh priporočil, toda opazno je zelo dobro ozračje na treningih. Spoznavamo se s trenerjem, vsak delovni dan bo koristen in pomemben. Upamo, da se bo po uspešno oddelanih pripravah prvenstvo nadaljevalo in da bomo šli z novo energijo novim zmagam naproti," je za uradno spletno stran Maribora še dejal izkušeni vezist Rene Mihelič. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
10. 05. 2020 12.58
-2