Nogomet

Junak zmage Bayerna: Lob? Trenerji so mi svetovali, da poskusim ...

Dortmund, 27. 05. 2020 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Serijski nemški nogometni prvaki iz bavarske prestolnice hitijo proti novemu naslovu. Po zmagi na derbiju na gostovanju v Dortmundu proti drugouvrščeni Borussii (1:0), je prednost Bayerna naenkrat sedem točk, zato se mu že smeji osvojitev jubilejnega 30. naslova prvaka. Za tesno, a nadvse dragoceno zmago Bayerna, je na tekmi, na kateri sicer nista zadela v polno ne domači vzhajajoči zvezdnik Erling Haaland ne najboljši strelec Bundeslige Robert Lewandowski, tokrat poskrbel Joshua Kimmich.

Joshua Kimmich
Joshua Kimmich FOTO: AP

Poteza tekme se je "zgodila" v zaključku prvega polčasa. Igrala se je 43. minuta ko je vezist Bayerna Joshua Kimmich z lob-udarcem matiral čuvaja mreže dortmundske Borussie, Romana Burkija. S tem je "enota" trenerja Hansija Flicka morda naredila že odločilni korak k novi zvezdici, že 30. po vrsti. Prednost na tabeli naenkrat znaša sedem točk v korist Bavarcev, do konca sezone pa je še šest krogov. "Očitno naš strokovni štab ničesar ni prepustil naključju, saj so nas v pripravi na tekmo opozorili tudi na to, da njihov vratar Roman Burku rad stoji malce iz gola. Tudi zato sem ob koncu prvega polčasa poskusil z lobom," je Bildu priznal junak tekme Kimmich in takoj priznal. 

Vratar Bayerna Manuel Neuer je proti Borussii iz Dortmunda odigral že 400. tekmo v Bundesligi.

"To je vsekakor moj naj gol kariere. Brez dvoma najpomembnejši, odkar igram nogomet. Presrečen sem in ponosen tudi. Lep je občutek, da je prav moj gol odločil derbi. Mislim, da smo si povsem zaslužili vse tri točke. Odigrali smo pogumno tekmo, bili zelo zanesljivi v obrambi, točno se je vedelo, po kaj smo prišli v Dortmund," je še dejal strelec edinega gola na Signal Iduna Parku.

Manuel Neuer
Manuel Neuer FOTO: AP

Tekma, ki bi v običajnih okoliščinah do zadnjega kotička napolnila stadion za 80.000 gledalcev v Dortmundu, ki bi poskrbeli za izjemno vzdušje, je v času okrevanja po epidemiji minila ob povsem drugačni kulisi, ki je postala začasna nemška nogometna realnost. 

V središču pozornosti je bil tudi strelski dvoboj mladega domačega zvezdnika Erlinga Haalanda (v spomladanskem delu sezone deset golov) in Bayernovega Roberta Lewandowskega (27 golov v sezoni).

"Bilo je čudno, a dobro je, da ta tekma ni bila prva pred praznimi tribunami. Malce smo že vajeni tega nenavadnega vzdušja, ko slišimo drug drugega na terenu, ko zaznamo nekatere zvoke, ki jih sicer med tekmo ne," se je tudi malce pošalil Kimmich, ki je prepričan, da je šest krogov pred koncem, ob prednosti sedmih točk, Bayern le še korak do novega naslova. "Verjeli smo, da bomo imeli po treh krogih nadaljevanja prvenstva vseh devet točk. Računali smo na zmago v Dortmundu, saj smo boljša ekipa. Vsa čast tekmecem, toda Bayern je še vedno najboljši v Budnesligi," je še "opazil" vezist bavarskega ponosa. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
27. 05. 2020 14.49
+7
Alfonzo hiter kot strela, Kimich je bodoči kapetan, Burki pa se je tudi izkazal z nekaj izvenserijskimi obrambami. Tudi njemu gre pohvala
Malo_sutra
27. 05. 2020 12.49
+9
Skrajšajte še bolj posnetek. Drugič dejte sam po en gol z vsake tekme.
HalaCr77
27. 05. 2020 12.26
+11
1 polčas boljša borrusia.2 bayern pokazal moč
RUBEŽ
27. 05. 2020 11.39
+18
Včeraj povsem zaslužena in taktično dobro organizirana, predvsem pa dobljena tekma. Flick dokazuje, da bi MORAL dobiti priložnost že pred KOVAĆ&CO.
dalovrec
27. 05. 2020 11.13
+13
Avtor, kdo bo pa velike začetnice delal?😁
Kolosej6
27. 05. 2020 10.50
+17
Mali davies res kaže da ima velik potencial za worldclass levega beka.. fantasticna predstava
uporabnica1
27. 05. 2020 10.44
+26
Haalanda včeraj ni bilo nikjer, vidi se, da je še mlad in neizkušen. Davies ga je zasenčil