Nogomet

Ačimović ambiciozno o ciljih na EP: Preboj v zaključne boje

Ljubljana, 03. 12. 2020 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Največji nogometni dogodek v Sloveniji se nezadržno bliža. Konec marca 2021 se bo v Sloveniji in na Madžarskem pričelo evropsko prvenstvo UEFA do 21 let, prvič s šestnajstimi udeleženimi moštvi. Otvoritvena tekma turnirja bo odigrana v Mariboru, finalna pa v Ljubljani.

Laskavi pokal za evropskega prvaka kategorije U21.
Laskavi pokal za evropskega prvaka kategorije U21. FOTO: Uefa.com

Največji nogometni dogodek v Sloveniji se nezadržno bliža. Konec marca 2021 se bo v Sloveniji in na Madžarskem pričelo evropsko prvenstvo UEFA do 21 let, prvič s šestnajstimi udeleženimi moštvi. Otvoritvena tekma turnirja bo odigrana v Mariboru, finalna pa v Ljubljani. Prvi večji dogodek evropskega prvenstva bo uradni žreb skupin, ki bi sicer moral biti v Ljubljani, a je epidemija covida-19 posegla v prvenstvo že v samem začetku. Ples kroglic bo tako čez teden dni, 10. decembra, na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Nyonu, pričel pa se bo ob 12.30. Žreb bo potekal brez gostov, ki so sicer stalnica Uefinih dogodkov ob podobnih priložnostih. Tekme skupin A in C bodo odigrane na Madžarskem, medtem ko bo tekme skupin B in D gostila Slovenija. Velika čast otvoritvene tekme bo pripadla varovancem Mileta Ačimovića s tekmo 24. marca v Mariboru, nasprotnik Slovenije pa bo ena izmed dvanajstih reprezentanc, ki jo Sloveniji lahko nameni ples kroglic. "Na evropskem prvenstvu ni slabih nasprotnikov. Čaka nas izredno težka skupina, saj se bomo ne glede na žreb udarili z najboljšimi reprezentancami v Evropi. Šli bomo iz tekme v tekmo, vsekakor pa je en cilj, ki si ga lahko zastavimo, preboj v zaključne boje. To bi pomenilo, da bi nas naši gledalci lahko spremljali tudi v drugem delu prvenstva v juniju," je o ciljih za NZS spregovoril Ačimović.

Milenko Aćimović
Milenko Aćimović FOTO: Damjan Žibert

Slovenija bo žreb pričakala v četrtem bobnu skupaj z Madžarsko, Švico in Islandijo, možne nasprotnice Slovenije pa so mlade reprezentance Anglije, Češke, Danske, Francije, Hrvaške, Italije, Nemčije, Nizozemske, Portugalske, Romunije, Rusije in Španije. Teden dni pred žrebom prvenstva je zaživela tudi slovenska spletna stran prvenstva, ki je dosegljiva na spletnem naslovu Under21.nzs.si,  na njej pa bodo lahko ljubitelji nogometa našli vse novice v povezavi s prvenstvom, reprezentancami, s poudarkom na slovenski, spoznali gostiteljska mesta prvenstva v Sloveniji in na Madžarskem, s klikom na povezavo »pokaži interes« pa se bodo obiskovalci lahko naročili na obvestila o vstopnicah in vseh pomembnejših dogodkih do začetka prvenstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na spletni strani bodo svoje mesto našli tudi tisti, ki bi se kot prostovoljci radi pridružili organizacijski ekipi NZS in Uefi pri soustvarjanju največjega nogometnega dogodka pri nas. Prostovoljci bodo sodelovali na različnih področjih, prijave pa se bodo odprle 11. decembra in zaprle sredi januarja 2021.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
03. 12. 2020 14.23
-1
Tako je Mile.......že nekaj let nismo bili šampioni europe........tko da.........gremo.
hanss
03. 12. 2020 14.21
+1
Spet en nakladač.
macek_garfield
03. 12. 2020 13.21
+2
e moj milenko ajajajaj idi raje kikiriki prodajat pa to