Nogomet

Jarc: Začeli smo prenovo reprezentance

Ljubljana, 22. 02. 2021 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska reprezentanca končuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2022, pred izbrano vrsto selektorja Boruta Jarca je še gostovanje v Estoniji. Reprezentanca se je zbrala v petek, ekipa pa je že dopotovala v Talin, kjer jo v torek čaka tekma v Sportland Areni.

Borut Jarc
Borut Jarc FOTO: NZS

Selektor Borut Jarc je zbral igralke, ki imajo jasne in visoke cilje. "To je jasno: končujemo uspešne kvalifikacije, ki jih želimo skleniti z zmago in tako dodati še tri točke v že tako dober zbir točk. Z druge strani pa imamo lepo priložnost, da lahko z golom, dvema ali tremi več postanemo reprezentanca, ki bo druga v skupini po številu doseženih golov," za uradno spletno stran NZS pred dvobojem  poudarja selektor Jarc, ki je točno pred tremi leti obelodanil seznam igralk za sploh prvo tekmo (proti Srbiji, 4. 3. 2018), ko je vodil žensko člansko reprezentanco. Ob tem se je v pogovoru za spletno stran NZS spomnil na leto 2018 in začetke dela v ženski članski reprezentanci. "Začeli smo prenovo. Nekaj drugače smo postavili zadeve pred tremi leti. Daleč od tega, da so bile prej postavljene slabo. A smo naredili drugačen pristop, drugačno spoštovanje do te reprezentance in temu primerno postavili že na začetku cilje dokaj visoko. Nismo pričakovali, da se bodo igralke tako hitro pozitivno odzvale na kvaliteto dela in kvaliteto igre. To nas je malce presenetilo. Ampak to sovpada s tem, da lahko razmišljamo, da smo jutri lahko še boljši," ambiciozno napoveduje Jarc, ki ima morda še največ skrbi, ker manjkata obe centralni branilki Sara Agrež in Lana Golob, a Jarc napove, da bo rešitev razkril na dan tekme. 

Ana Milović
Ana Milović FOTO: osebni arhiv

Glede na povedano pa bo priložnost ponudil (tudi) mlajšim igralkam, ki predstavljajo prihodnost slovenskega ženskega nogometa, kot je mlada ljubljanska napadalka Ana Milović, prva strelka lanskoletnega prvenstva, ki ima številne ponudbe evropskih klubov.

Kvalifikacije za EP 2022:
Estonija - Slovenija (17.00)

Slovenija za tekmo proti Estoniji:
Dominika Čonč (AC Milan ITA), Kaja Eržen (AS Roma ITA), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt NEM), Lara Ivanuša (Ferencvaroš MAD), Nina Predanič (SK Strum AVT), Mateja Zver (SKN St. Pölten AVT), Pamela Begić (Sporting de Huelva ŠPA), Adrijana Mori (Turbine Potsdam NEM), Lara Klopčič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Anja Prša (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Nika Šapek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Nika Babnik (San Marino Academy ITA), Maja Zajc (Gintra Universitas LTV), Eva Vodušek (ŽNK Radomlje)

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.