Nogomet

BBC: Tottenham ne bo prodal Kana v klub iz Premier League

London, 13. 04. 2020 13.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec in kapetan londonskega Tottenhama Harry Kane kljub glasnim govoricam o možnosti prestopa v Manchester United vsaj to poletje najverjetneje ne bo odšel, trdijo pri BBC. Če bo v naslednjih prestopnih rokih do prestopa prišlo, pa naj bi se želeli Spursi izogniti prodaji kateremu od tekmecev iz domačega prvenstva.

 

Kanu (na fotografiji) je aktualno sezono poleg pandemije koronavirusa pokvarila tudi poškodba.
Kanu (na fotografiji) je aktualno sezono poleg pandemije koronavirusa pokvarila tudi poškodba. FOTO: AP

"Tottenham Hotspur v tem poletju ne namerava dovoliti odhoda napadalcu Harryju Kanu, ki ga tudi ne bi prodali kateremu od domačih rivalov," so zapisali na spletni strani britanske javne radiotelevizije BBC.  Harry Kane je sicer leta 2018 podpisal novo šestletno pogodbo s Tottenhamom, v nekaj nedavnih izjavah pa je 26-letni angleški reprezentant vsaj malce podvomil v to, da bo v domačem severnem Londonu ostal toliko časa.

 Po tem, ko je dejal, da v klubu ne bi "ostal za vsako ceno", so se v javnosti pojavile tudi informacije, da bi ga bil predsednik kluba Daniel Levy, ki slovi kot eden najtrših pogajalcev v svetu nogometa,  pripravljen prodati za okoli 200 milijonov funtov (228,6 milijona evrov). Vse od njegove eksplozije v vrstah Spursov, kjer se je uveljavil v enega najučinkovitejših in najbolj zaželenih srednjih napadalcev na svetu, ga sicer povezujejo s prestopom k Manchester Unitedu.

Odškodnina bi morala biti rekordna
Levy je bil tudi med prvimi predsedniki klubov v Premier League, ki je javno spregovoril o tem, da se morajo ljudje "zbuditi" in "zavedati razsežnosti krize", ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa. Tottenham je kmalu po prekinitvi vseh tekmovanj več zaposlenih poslal na čakanje, zaradi finančnih skrbi (Spursi so vložili ogromne količine denarja v izgradnjo novega stadiona) pa naj bi bil Kanov prestop vsaj malce bolj verjeten kot pred krizo.

"Levy bi prižgal zeleno luč za prodajo Kana, če bi ponudba dosegala raven svetovnega rekorda  200 milijonov funtov, ki jih je Paris Saint-Germain plačal Barceloni za nakup brazilskega napadalca Neymarja leta 2017," dodaja BBC, a opozarja, da je pred odprtjem prestopnega roka zaradi trenutnih razmer po vsej Evropi težko napovedati, kakšen "finančni glavobol" poleti čaka največje klube stare celine.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
13. 04. 2020 18.22
+0
Bo Perez preusmeril nekaj mafijskega denarja v klub in ga bo Real kupil. Bodo imeli super napad z vsemi, ki jih omenjajo mediji. Mbappe, Haland, Mane, Lavtaro, mogoče še Salaha in nazaj pride še Ronaldo in so komplet. Prvi napadalec pa bo še vedno Benzema. Aja, pa Icardi bo še na trgu.
Trend01
13. 04. 2020 19.17
-2
Daj, umiri že svojo žlehtnobo. Kaj ti je?
Trend01
13. 04. 2020 19.18
-3
Tudi midva sva s pogovori končala. Ne maram zlobnih ljudi.
resnicaosvobaja
13. 04. 2020 19.46
+3
Malo si je sposodil tvojega "zavitega" provociranja...in je kar padla zamera.... Me spominjaš na Ronalda...
samomojemnenje
13. 04. 2020 20.54
+3
Trend, seveda ti lahko pišeš in naštevaš, koga vse je Barca kupila, koliko ima kdo plače pri Barci in ugibaš, kaj bodo kupili, pa ti ne rečem, da si žleht. In nisem užaljen. Tudi, če se ne pogovarjaš več z menoj, pa te kljub temu sprašujem ali misliš, da je Perez tako sveta oseba? Smo že doživeli tudi pri nas, da so gradbeni mogotci prišli na sodišče in so jih obsodili. sam veš, da se je že mutilo okoli Pereza in zemljišč. In ko tvoji "sonavijači" pišejo, da je Barca pokvarjen in mafijski klub, si pa tiho. A sem se mogoče zmotil, ko sem napisaal koga vse mediji povezujejo z Realom. Pa malo pretehtaj, kaj sem ti napisal. Jaz se lahko normalno pogovarjam, kar sva že večkrat počela, ampak, ko začnejo razni pacienti skakati vmes in nabijati proti Barci, jaz pač nisem tiho. Jbg, tak človek sem.
samomojemnenje
13. 04. 2020 20.56
+2
In tudi sam si že napisal, da se bojiš, da bo kljub vsem nakupom Zizu še vedno imel v igri Benzemaja, če te je tudi to zmotilo.
HalaCr77
13. 04. 2020 15.48
+2
220 milijonov veliko preveč
Trend01
13. 04. 2020 15.10
-3
Kdo še torej ostane? Kdo ima toliko denarja? Pa ne tistih absurdnih 227M €. Kdo bi lahko - v teoriji - njega kupil? PSG, Juventus, Real. Morda še Inter? Morda bi Bayern v njem lahko poiskal menjavo za Lewandowskega.
resnicaosvobaja
13. 04. 2020 15.43
+3
Bayern ne bo dal toliko denarja za nikogar...Po mojem so v igri le zamenjave z doplačilom, če bo sploh odšel...
samomojemnenje
14. 04. 2020 10.02
+1
Jaz tudi mislim, da Nemec nikoli ne bi dal toliko čistega denarja. Kot si rekel, zamenjava da, čisti keš ne.