Nogomet

Beckham: Sanjska služba? Selektor angleške reprezentance

London, 03. 09. 2019 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden izmed najpriljubljenejših nogometašev v zgodovini David Beckham se odkrito spogleduje z možnostjo odhoda v trenerske vode. V intervjuju za revijo GQ je priznal, da bi njegova sanjska služba bila tista, ki jo trenutno več kot uspešno opravlja Gareth Southgate. 'Becks' si želi sesti na klop angleške reprezentance.

David Beckham je svoji bogati nogometni karieri branil barve Manchester Uniteda, Real Madrida, Milana, LA Galaxyja in PSG, v dresu z državnim grbom pa je zbral 115 nastopov, 58 od teh v kapetanski vlogi. Na nogometno sceno je stopil kot član slavne "generacije 92", ki so jo poleg priljubljenega Becksa sestavljali še Gary Neville, njegov brat Phil, Paul Scholes, Ryan Giggs in Nicky Butt

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po slovesu od zelenic se je Beckham začasno umaknil od nogometa, a še vedno ostal aktiven v modnih krogih, v zadnjih mesecih pa se posveča svojemu projektu, ki sliši na ime "Inter Miami". Njegova nogometna ekipa naj bi luč sveta ugledala leta 2020, a bi si lahko 44-letni Anglež bržkone lahko premislil, če bi prišel klic angleške nogometne zveze. Kot je razkril v intervjuju za priljubljeno revijo GQ si Beckham želi v prihodnosti sesti na klop "ekipe njenega veličanstva". "Mislim, da so me nekateri posamezniki v vodstvu FA že videli kot selektorja, zgolj zaradi dejstva, da sem bil kapetan ekipe. A nisem prepričan, da bi bil najboljša izbira. To bi bila zame sanjska služba, saj sem ponosen Anglež, ponosen sem, da sem lahko bil del reprezentance," je svojo željo izrazil Beckham, ki je med 1996 in 2009 na 115 tekmah za angleško izbrano vrsto dosegel 17 zadetkov.

Na svojo priložnost je pripravljen počakati

A bo moral priljubljeni Anglež na svojih pet minut slave še počakati. Stolček se trenutnemu selektorju Garethu Southgateu še ne trese. Na lanskem svetovnem prvenstvu se je Anglija pod njegovim vodstvom prvič po letu 1990 uvrstila v polfinale, letos pa so se v krstni izvedbi Lige narodov razveselili tretjega mesta. "Lahko vam zaupam svoje želje, a moram ostati na realnih tleh. Gareth delo opravlja izjemno dobro. Ekipi je vrnil potrebno energijo, po dolgem času pa so se zedinili tudi navijači. Povezanost, ki jo je čutila celotna država med lanskim SP, je bila res nekaj posebnega," priznava Beckham, ki bo nadobudno spremljal tudi prihajajoče kvalifikacijske obračune. V soboto na Wembley prihajajo Bolgari, tri dni kasneje v Southamptonu gostuje reprezentanca Kosova.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
04. 09. 2019 12.55
"Becks", boš moral prej kakšne pionirčke trenirat, preden postaneš selektor Anglije.
KavčStrokovnjak
04. 09. 2019 09.39
+1
Samo Becks se ga je pa najbolš prodal od vseh. Kera paci... hehehe
Diegol14
03. 09. 2019 19.48
+5
podpiram 100 %
KakovostenSmeh
03. 09. 2019 19.14
+2
se tist naslov ka so ga dobil so podkupili prav vse