Nogomet

Beckham zadovoljen, gradnja stadiona v polnem teku: Inter Miami marca v MLS

Miami, 23. 10. 2019 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V javnost so pricurljali novi posnetki 868 milijonov evrov vrednega stadiona, na katerem bo domovalo moštvo Inter Miami. Moštvo je že pred časom ustanovil David Beckham, ki bo, če bo šlo vse po načrtu, že marca lahko stiskal pesti za svoje nogometne varovance v ameriški MLS.

Še nekaj mesecev in nekdanji nogometni zvezdnik David Beckham bo lahko na miamijskem stadionu stiskal pesti za Inter Miami, klub, katerega je ustanovil Britanec kar sam v sklopu svojega podjetja Miami Beckham United. Kljub številnim oviram, na katere je naletel na poti, naj bi se Inter Miami ameriški nogometni ligi MLS pridružil z marcem 2020. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gradnja težko pričakovanega "Freedom Parka" (Park svobode, op. a.) je namreč v polnem teku. Domovanje novonastalega kluba Inter Miami, ki je tudi del pisane ponudbe parka, naj bi tako s pomladjo že sprejel prve obiskovalce. Postavljena je že del železne konstrukcije, pripravljena drenaža, novembra načrtujejo gradnjo tribun. Stadion naj bi sprejel 25 tisoč obiskovalcev. Prav  ta številka pa je vzbudila številna negodovanja, nekateri so namreč prepričani, da je sedežev občutno premalo in da bo potrebno stadion kaj kmalu povečati. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Projekt "Freedom Park" bo vključeval tudi nogometno vas s kar enajstimi nogometnimi igrišči, poleg tega bodo vsem obiskovalcem 'parka' na voljo še hotel, trgovine in restavracije. Del parka bo namenjen tudi podjetjem in njihovim pisarnam. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri gradnji so lastniki naleteli tudi na kopico težav. Pred mesecem dni so tako analize zemljišča, na katerem naj bi bil stadion zgrajen, pokazale presežne vrednosti nevarnih snovi, in sicer arzena, svinca in barija.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
23. 10. 2019 17.30
+1
Zanimivo. Zastrupljeno zemljišče, a gradnja gre naprej...
gullit
23. 10. 2019 17.48
+2
sam res čudno to. Bo že držalo če imaš denar lahko vse narediš.:)
gullit
23. 10. 2019 16.39
+22
Želim mu veliko uspeha. Beckham je naredil revolucijo v Zda in dvignil popularnost nogometa v Zda kar ni uspelo niti Peleju niti Beckenbauerju. Bravo