Nogomet

Beda 'modernega' nogometa: 'Česa ne razumete? Klub je naš'

Valencia, 02. 07. 2020 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Valencia v španskem prvenstvu zaseda skromno deseto mesto, navijači pa glavnega krivca za rezultatski neuspeh vidijo v neambicioznem lastniku Petru Limu, ki je po njihovih očitkih na Mestallo prišel zgolj zaradi zaslužka. Navijačem netopirjev je dodatno prekipelo po sredinem porazu z Athletic Bilbaom, po katerem se je na Instagramu oglasila Limova hčerka Kim. "Česa ne razumete? Klub je naš, z njim lahko počnemo, kar želimo," je zapisala.

Valencio je v tej sezoni Lige prvakov potopil naš Josip Iličić, ki je na Mestalli zabil kar štiri zadetke.
Valencio je v tej sezoni Lige prvakov potopil naš Josip Iličić, ki je na Mestalli zabil kar štiri zadetke. FOTO: AP

Singapurski poslovnež Peter Lim je od leta 2014 70-odstotni lastnik španskega prvoligaša. V tem času so netopirji enkrat osvojili Kraljevi pokal, kar dvakrat pa so sezono v La Ligi končali na zanje poraznem 12. mestu. Nič kaj boljše jim ne kaže niti letos, saj z 42 točkami zasedajo deseto mesto. 

Navijači Valencie že dlje časa protestirajo proti lastniku kluba, ki mu v prvi vrsti očitajo neambicioznost, čeprav je za okrepitve že kar nekajkrat občutno segel v žep – Goncalo Guedes je iz PSG-ja prišel za 40 milijonov evrov, pet manj je Lima stal nekdanji vratar Barcelona Jasper Cillessen. A to navijače ne zadovolji, želijo si uspehov, lovorik, bojev za najvišja mesta. Zato je Lim na družbenih omrežjih pogosto tarča verbalnih napadov, po novem porazu pa so ti prišli z nasprotne strani. 

"Nekateri navijači Valencie zmerjajo mene in mojo družino. Česa ne razumete? Klub je naš, z njim lahko počnemo, kar želimo, in nihče nam ne bo govoril, kaj moramo storiti," se je na Instagramu po novem porazu odzvala Kim Lim. Sporočilo je objavilo ob 9. uri zjutraj po singapurskem času, ko je v Evropi večina še spala, a kljub temu ni ostalo neopaženo, čeprav ga je kmalu po objavi izbrisala. 

Nogometni navijači v svojih kritikah znajo iti predaleč in tudi v primeru družine Lim po vsej verjetnosti ni bilo nič drugače. A sporočilo hčerke lastnika kluba po drugi strani povzema vso bedo "modernega" nogometa, v katerem je vse prevečkrat na prvo mesto postavljen zaslužek, interesi navijačev in – oziroma ali – rezultatski vidik pa sta postavljena na stranski tir. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kenjalo
02. 07. 2020 20.10
+9
Loh pa navijac kart vec ne kupijo in ostalih rekvizitov povexanih z klubom..kaj pa pol??pa se ce sponzorji grejo..heh pol pa naj Lim Ima klub
SmiselZivljenja
02. 07. 2020 18.58
-10
Punca ima popolnoma prav. Če navijačem kaj ne paše naj klub odkupijo in vložijo svoj denar. Potem bodo imeli pravico čivkati.
jebespolitiko
02. 07. 2020 21.22
+9
dej ne bluzi, ce se klub izcrpava je to idijotsko, ocitno je ta lima k mandaric al pa jankovic
gggg1
02. 07. 2020 18.50
+20
Navijači naj si preprosto izberejo en drug klub iz svojega kraja in ga podpirajo. Tako bodo ostali zvesti svojemu mestu, nogometnim zaslužkarjev pa bodo pokazali, zakaj in za koga je nogomet.