Nogomet

Belgija napolnila mrežo Kostarike na generalki pred mundialom, Hazard odšepal z igrišča

Bruselj, 12. 06. 2018 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
0

Belgijska nogometna reprezentanca je kljub nekajminutnemu zaostanku na zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v Bruslju visoko ugnala Kostariko (4:1). Po neprijetnem trčenju z nasprotnikom na zelenici je zvezdnik Eden Hazard odšepal iz igre, a je selektor Roberto Martinez že pomiril navijače.

Z Edenom Hazardom (v belem dresu) naj bi bilo vse v najlepšem redu.
Z Edenom Hazardom (v belem dresu) naj bi bilo vse v najlepšem redu. FOTO: AP

Belgijski selektor Roberto Martinez se ni preveč vznemirjal zaradi težav Edena Hazarda, ki je v 70. minuti odšepal z igrišča med zadnjo pripravljalno preizkušnjo pred odhodom na svetovno prvenstvo v Rusiji. Takrat so rdeči vragi proti Kostariki že vodili s končnim izidom 4:1, za katerega je z dvema goloma poskrbel Romelu Lukaku, tudi Hazard pa je kljub temu, da ni zadel, blestel na bruseljski zelenici. Kostaričani so sicer v 24. minuti povedli z zadetkom Bryana Ruiza, nato pa so Lukaku, Dries Mertens in Michy Batshuayi postavili stvari na svoje mesto.

Hazard je bil v središču praktično vseh akcij, ki so prinesle zadetke, Martinez pa je v Bruslju hitro pomiril navijače in pohvalil "veličastno" igro člana Chelseaja, ki na svetovno prvenstvo odhaja s precej nejasno klubsko prihodnostjo.

Bil je nabrušen in močen
"Z Edenom je vse v redu, nekaj manjših težav je imel, a nič, zaradi česar bi nas moralo skrbeti," je bil zadovoljen Martinez, nekdanji trener Wigana in Evertona. "Res sem užival v njegovi predstavi. Bil je nabrušen in močen, bil je veličasten. Na koncu je le šel iz igre, ker je dobil manjši udarec v stegensko mišico."

Belgija bo s Hazardom, Lukakujem in enim najboljših posameznikov minule sezone Premier League, vezistom Manchester Cityja Kevinom De Bruynejem, spet ena največjih favoritinj, potem ko je na minulih velikih turnirjih na Euru v Franciji in mundialu v Braziliji izpadla v četrtfinalu. Prva tekma jih čaka s Panamo v Sočiju, v skupini G se bodo Belgijci pomerili še s Tunizijo in Anglija.

Neprepričljiva zadnja vrsta
S ponedeljkovo preizkušnjo proti neugodni Kostariki je lahko Martinez zadovoljen, saj ekipe iz Srednje Amerike, ki je blestela na zadnjem mundialu v Braziliji, že dolgo ni kdo tako prepričljivo premagal in zabil kar štiri gole izvrstnemu Realovemu vratarju Keylorju Navasu (natančneje vse od Ekvadorja leta 2011).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Belgijci so nizali priložnosti, a po drugi strani obramba brez poškodovanega kapetana Vincenta Kompanyja ni vlivala zaupanja. Prav napaka branilca Jana Verthongna je omogočila vodilni zadetek Ruizu.

"Dobivam občutek, da si ta ekipa želi skupaj pomeriti z ovirami. Pripravljeni smo, pripravljeni na svetovno prvenstvo," je še odločno zatrdil Martinez.

Izida prijateljskih tekem:

Belgija ‒ Kostarika 4:1 (2:1)
Mertens 31., Lukaku 42., 50., Batshuayi 64.; Ruiz 24.

Južna Koreja ‒  Senegal 0:2 (0:0)
Y. G. Kim 67./ag., Konate 90./11-m

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.