Nogomet

Belgijcem 'ušla' imena nogometašev, ki bodo nastopili na mundialu v Rusiji: kriva so ležišča ...

Bruselj, 02. 06. 2018 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reprezentanca Belgije bo tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v družbi največjih favoritov za končno zmago. Selektor Roberto Martinez seznama 23 nogometašev, s katerimi se bo napotil v Rusijo, sicer uradno še ni razkril, morda pa mu je pri tem "pomagala" kar državna televizija VRT ...

Vezist AS Rome Radja Nainggolan je manjkal že na uvodnem seznamu 28 nogometašev. Tudi tokrat so belgijski novinarji zaman iskali njegovo ime.
Vezist AS Rome Radja Nainggolan je manjkal že na uvodnem seznamu 28 nogometašev. Tudi tokrat so belgijski novinarji zaman iskali njegovo ime. FOTO: AP

Nasprotniki Belgije v skupini B na svetovnem prvenstvu v Rusiji se lahko že podrobneje pripravijo na rdeče vrage, saj so s pomočjo državne belgijske televizije VRT najverjetneje že izvedeli, katere nogometaše bo na mundial s seboj vzel selektor Roberto Martinez.

Belgijci, ki se bodo v skupini merili z Anglijo, Egiptom in Panamo, se še niso odpravili v Rusijo, a so tja odpotovala ležišča nogometašev. Nalaganje ležišč pred potjo na vzhod je ujela televizija VRT, na smolo belgijskih novinarskih kolegov pa je bilo z vseh paketov moč razbrati imena nogometašev, na katere bo Martinez očitno računal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Boyata in Benteke bosta očitno na letalu
Informacija seveda še ni uradna, a zdi se, da na končnem seznamu ni vratarja Matza Selsa, branilcev Christiana Kabaseleja in Jordana Lukakuja ter vezistov Leanderja Dendonckerja in Adnana Januzaja. Vsi omenjeni so se uvrstili na širši seznam, a jih med 23-erico očitno ne bo.

Veliko bolj so imena na ležiščih razveselila branilca Celtica Dedrycka Boyato in napadalca Crystal Palaca Christiana Bentekeja, a do potrditve novice bosta morala vseeno počakati do uradne Martinezove objave.

Martinez: Zgodba ni resnična
"To ni naloga za zasebne detektive. S preprostim telefonskim klicem našemu predstavniku za stike z javnostjo bi bilo takoj jasno, da dokončnega seznama še ni," se je na novinarski konferenci pred prijateljsko tekmo z evropsko prvakinjo Portugalsko jezno odzval Martinez.

"Zgodba bi se zaključila tam. Ničesar mi ni potrebno pojasnjevati, ker zgodba ni resnična. Nikakršnega seznama 23 igralcev še nismo poslali. Naslednji dnevi bodo ključni, ko bomo dobili zdravniške izvide in videli, kako bomo igrali s Portugalsko," je še dodal nekdanji trener Wigana in Evertona.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.