NOGOMET

Kanadčani so zapravili enajstmetrovko, Belgijci pa zmagali

Doha, 23.11.2022, 19:58 | Posodobljeno pred 8 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Belgijci so po remiju Hrvaške in Maroka na prvi tekmi skupine F imeli odlično priložnost, da glavnim tekmecem v skupini z zmago že po prvi tekmi pobegnejo na razdaljo dveh točk. Nasproti so jim stali Kanadčani, ki slovijo predvsem kot reprezentanca za katero nastopa Bayernov Alphonso Davies, a to prvenstvo nam je že v prvem tednu poslalo jasno sporočilo, da vsak lahko premaga vsakega. Odlična igra Kanadčanov v prvem polčasu in bila nagrajena, ravno nasprotno. Belgijci so preko Michyja Batshuayija povedli v 44. minuti.

Belgijci so Kanadčanom preko Michya Batshuayi zapretili že v prvi minuti srečanja na stadionu Ahmad bin Ali Stadium. Kanadčani se niso ustrašili izziva in v osmi minuti so imelo odlično priložnost za vodstvo po tem, ko je sodnik Janny Sikazwe dosodil enajstmetrovko zaradi igre z roko v kazenskem prostoru Belgijcev. Pred Thibauta Courtoisa je stopil prvi kanadski zvezdnik Alphonso Davies, ki pa je darilo zapravil in šibek strel usmeril v spretne roke belgijskega vratarja. 

PREBERI ŠE
Martinez bo še zadnjič poskusil zmagati z zlato belgijsko generacijo

Kanadčani so kljub temu nadaljevali s pogumno igro, Belgijci so jim namreč proti svojim vratom dovolili streljati kar sedemkrat v prvih 15 minutah. Po začetnih težavah pa so se 'rdeči vragi' vendarle zbrali in začeli prevladovati na zelenici. Nekajkrat so zapretili, nevarna sta bila predvsem Kevin de Bruyne in Eden Hazard. To pa ne pomeni, da je Courtois lahko počival. Kanadčani so namreč znova odgovorili z obdobjem prevlade in v 30. minuti bili najbližje zadetku, ko je proti belgijskim vratom močno ustrelil Alistair Johnston. Kanadčani so pritiskali še naprej, a tik pred koncem prvega polčasa je Belgija udarila brez opozorila. Dolga podaja Tobyja Alderweirelda iz osrčja obrambe ga je našla na robu nasprotnikovega kazenskega prostora. Napadalec Milana je žogo spretno obvladal in in natančno poslal mimo nemočnega avstralskega vratarja Milana Borjana.

Michy Batshuayi je uspešno zamenjal poškodovanega Romeluja Lukakuja in proti Kanadi zadel odločilen gol
Michy Batshuayi je uspešno zamenjal poškodovanega Romeluja Lukakuja in proti Kanadi zadel odločilen golFOTO: AP

V drugem polčasu se je igra nekoliko umirila, čeprav so Kandačani poskušali nadaljevati z dobro igro in pritiskom na vrata Courtoisa, ki ni popuščal. Belgijci so Kanadčane vseskozi izkušeno držali na relativno varni razdalji in z zmago 1:0 povedli v skupini F.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Izidi v skupini F:

Hrvaška -Maroko 0:0

Belgija - Kanada 1:0 (1:0)

Michy Batshuayi 44.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.