Nogomet

Belorusi po zmagi proti Azerbajdžanu prišli na okus: 'Tudi v Stožicah na zmago'

Ljubljana, 26. 03. 2018 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske nogometaše na stadionu Stožice čaka prijateljska tekma z Belorusijo. Reprezentanca z vzhoda Evrope je že v Ljubljani, 23 nogometašev, ki so iz Azerbajdžana pripotovali s čarterskim poletom, pa je že opravilo tudi prve treninge.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tomaža Kavčiča proti Belorusom čaka popravni izpit.
Tomaža Kavčiča proti Belorusom čaka popravni izpit. FOTO: Damjan Žibert

"Pomembno je, da smo zmagali v Azerbajdžanu, saj smo dolgo čakali zmago," je pred potjo v Ljubljano dejal selektor "belih kril" Igor Krjušenko. Ta je bil zadovoljen z videnim v Bakuju, saj so v beloruski vrsti med pripravami veliko pozornosti namenili kontroli žoge in prenosu igre čez sredino. "Na začetku smo imeli kar nekaj težav, nato je igra stekla. Bili so tudi težki trenutki, ko smo bili pod pritiskom, a najbolj pomembno je, da smo imeli tudi mi svojo igro in zmagali," je še dejal Krjušenko in v svoji vrsti potrdil težave, s katerimi se pogosto srečujejo tudi slovenski selektorji. Igralci iz domače lige namreč tudi v Belorusiji pogosto nimajo dovolj moči, da bi na visoki ravni zdržali 90 minut reprezentančne tekme in to je nasprotnik znal izkoristiti. Beloruski selektor ne skriva spoštovanja do Slovenije. "Azerbajdžan je primeren tekmec, ki igra na naši ravni in je z nami v isti jakostni skupini v ligi narodov. Slovenija pa je vendarle razred višje. Gre za dobro evropsko reprezentanco in gre za raven nogometa, ki si jo želimo tudi sami," je pred dnevi za beloruske medije povedal Krjušenko.

Ta se je z ekipo tik pred tekmo s Slovenci v največji meri posvetil taktiki.

Seznam Belorusije za tekmo s Slovenijo:
- vratarji: Andrej Gorbunov (Dinamo Minsk), Aleksander Gutor, Pavel Pavljučenko (oba Dinamo Brest),
- branilci: Aleksander Martinovič (Krasnodar, RUS), Igor Šitov (Astana, KAZ), Sergej Politevič (Genclerbirligi Ankara, TUR), Mihail Sivakov (Amkar Perm, RUS), Maksim Volodko (Bate Borisov), Oleg Veretilo, Aleksej Gavrilovič (oba Dinamo Brest), Sergej Matvejčik (Šahtar, Soligorsk);
- vezni igralci: Sergej Kisljak (Irtiš Pavlodar, KAZ), Stanislav Dragun, Igor Stancevič (oba Bate Borisov), Renan Bardini Bressan (Chavez, POR), Pavel Nehajčik, Pavel Savickij (oba Dinamo Brest), Ivan Majevickij (Astana, KAZ), Jurij Kendiš (Šerif Tiraspor, MOL), Jurij Kovalec (Pahtar Soligorsk);
- napadalci: Maksim Skaviš (Bate Borisov), Denis Paltev (Šahtar Soligorsk), Anton Saroka (Dinamo Minsk).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROMELS
27. 03. 2018 12.20
+1
Nikjer pa ne zasledim, kdaj točno se bo tekma začela.