Nogomet

Slovenci proti Belorusom obljubljajo več borbenosti: 'Smo Slovenija in zaradi tega moramo na igrišču pustiti srce'

Brdo pri Kranju, 26. 03. 2018 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je po obračunu z Avstrijci misli preusmerila proti prihajajoči tekmi z Belorusijo. Prva prijateljska tekma v Celovcu (0 : 3) se ni razpletla po željah slovenskih navijačev, tako se nogometaši za poraz nameravajo čim hitreje odkupiti.

Kevin Kampl
Kevin Kampl FOTO: Damjan Žibert
"Prva tekma ni bila najboljša. Po njej smo se s selektorjem in fanti pogovorili. Dobro je, da ta tekma ni štela za točke, zagotovo pa to ni nobeno opravičilo za našo predstavo. Ta tekma je za nami, sedaj je pred nami Belorusija, na katero se moramo maksimalno pripraviti," je bil za uradno spletno stran NZS iskren Nejc Skubic, ki obljublja večjo borbenost.
Slovenska vrsta je tudi pred očmi predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina, ki je obiskal Celovec, neuspešno začela ero selektorja Tomaža Kavčiča. Nogometaši Slovenije, ki so nastopili v novih dresih, so proti Avstrijcem pokazali bore malo.
"Proti Avstriji nismo pokazali prave želje in borbenosti. Smo Slovenija in zaradi tega moramo na igrišču pustiti srce ter se boriti za vsako žogo. Že na tem področju smo v Celovcu padli, da o drugih elementih sploh ne govorimo. Brez želje in borbenosti tudi razne analize ne pomagajo," doda Skubic in povabi gledalce v Stožice. "Dovolj velik motiv za obisk tekme z Belorusijo bi moralo biti že samo slovo Boštjana Cesarja, ki je dal tej reprezentanci zelo veliko. Zasluži si polne Stožice, mi pa bomo dali vse od sebe, da tekmo zmagamo. Moramo pridobiti zmagovalno miselnost, da nam bo lažje v kvalifikacijah."

Josip Iličić
Josip Iličić FOTO: Damjan Žibert
Podobno razmišlja tudi Vid Belec, ki je med vratnicami zamenjal poškodovanega Jana Oblaka.
Izbranci Tomaža Kavčiča bodo vtis popravljali že v torek, ko bodo v Stožicah igrali novo prijateljsko tekmo, in sicer z Belorusijo, na kateri bo svojo zadnjo, 101. tekmo v reprezentančnem dresu odigral Boštjan Cesar.

"Moramo dihati kot ekipa, živeti za uspeh in si pomagati. Mislim, da nam je to manjkalo na prvi tekmi. Na srečo imamo že hitro nov obračun, na katerem bo treba popraviti vtis. Pripraviti se bo treba maksimalno in dati vse od sebe. Treba je delati na igrišču, živeti za soigralca, le tako lahko upamo na pozitiven rezultat. Moramo se boriti, to potrebuje slovenska reprezentanca. Če bomo dihali drug za drugega, bo prišla do izraza tudi individualna kvaliteta," je za uradno spletno stran krovne organizacije zaključi Belec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
26. 03. 2018 19.31
morali bi ga pustiti na igriscu vsako tekmo in vedni po tekmi izgovori sramota nogometa nobeden trener s tako ekipo nebi naredil nic to je dejstvo
nejcvrecko
26. 03. 2018 18.00
+2
Saj ne ,da kritiziram,ampak Kavčič lepo vas prosim,če bi si želeli spremembe bi morali poiskati trenerja...
Soze
26. 03. 2018 16.09
+2
Pustite srca pri miru, zmagat je treba! Kako? Več golov od nasprotnika je treba dat! In to brezsrčno!
Kollerik
26. 03. 2018 14.48
+0
nekam me skrbi za naše...ne vem še čisto, zakaj....
kiki46
26. 03. 2018 12.22
+9
super za te besede. sam je treba tudi kaj narediti, ne samo govoriti