Nogomet

Bendtner: Zabave z dekleti in alkoholom so bile v reprezentanci pravi običaj

London, 05. 11. 2019 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nicklas Bendtner je nedavno izdal avtobiografijo, v kateri je, kot se zanj spodobi, razkril marsikaj zanimivega. Med drugim tudi to, da so bila pri danski reprezentanci ponočevanja, polna alkohola in predstavnic nežnejšega spola, nekaj povsem običajnega.

Bendtner je leta 2010 Portu v Ligi prvakov zabil kar tri zadetke.
Bendtner je leta 2010 Portu v Ligi prvakov zabil kar tri zadetke. FOTO: AP

"Ko je Morten Olsen (selektor danske reprezentance med 2000 in 2015, op. a.) zaspal, smo se previdno odpravili na drugi konec hotela, kjer smo že prej rezervirali dodatne sobe. Pridružila so se nam dekleta, ki so s seboj prinesla alkohol, a to ni bilo nič nenavadnega. Lahko bi dejal, da je bil to pravi običaj, ki je obstajal že preden sem se pridružil reprezentanci," je v avtobiografiji razkril Nicklas Bendtner

Za danske medije sta zapisano zanikala bivša reprezentanta Jon Dahl Tomasson in Peter Moller, ki sta si bila enotna, da za tovrstne zabave še nikoli nista slišala. Sedanji selektor Age Hareide pa je celo dejal, da je vedenje njegovih varovancev vselej vzorno, mednje pa naj bi sodil tudi Bendtner, ki je bil nazadnje vpoklican v širši izbor pred svetovnim prvenstvom leta 2018. 

Nekdanji napadalec Arsenala in Juventusa je še razkril, da je bil le nekaj dni pred debijem za člansko reprezentanco nezavestno pijan. "Če sem iskren, se ne spomnim ničesar. S prijatelji smo se šli zabavat, nazaj pa so me pripeljali v samokolnici. Ne spomnim se niti treninga naslednje jutro. Na srečo Olsen ni opazil, v kakšnem stanju sem bil le nekaj ur prej," je priznal Bendtner, ki je štiri dni kasneje pri 18 letih že na debiju proti Poljski zabil prvi reprezentančni zadetek. 

Danski napadalec je kot sila obetaven nogometaš pri 16 letih prestopil iz Koebenhavna v Arsenal. Prvo sezono na Otoku je preživel na posoji pri Birmingham Cityju, kjer se je po njegovih besedah rodila ljubezen do ponočevanja: "Živel sem v vili, kjer so vseskozi potekale zabave. Večkrat se je zgodilo, da smo s prijatelji prirejali prave orgije. Tudi obiski nočnih klubov niso bili redki."

31-letnik je za topničarje odigral 171 tekem, na katerih je zabil 47 zadetkov. Kasneje, v sezoni 2012/2013, je oblekel tudi dres Juventusa, kjer pa se nikakor ni proslavil, saj na 11 tekmah ni niti enkrat meril v polno. Trenutno nastopa za danski Koebenhavn.

Bendtner

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TITO 50
07. 11. 2019 17.24
+1
I Q v velikosti kopačke, da pa nogometaši na splošno spravijo vkup le nekaj pametnih stavkov je pa itak znano.
tv1206802
06. 11. 2019 16.13
+6
Jaz mu verjamem, da so si nekateri privoščili takšne nočne izlete, vsekakor pa dvomim, da je to bil običaj. Sicer pa je Bendtner znan po svojem nenormalo visokem egu in se ima za najboljšega na svetu.
Malo_sutra
06. 11. 2019 09.12
+27
Bravo nikolas in ostali. Ne boste na stara leta žalili za mladostjo. Se vec dajte kolikor se le da. Tudi jaz bi sam ce bi lahko.
09ZarMan10
06. 11. 2019 07.41
+25
...takšne zadeve seveda niso za v javnost. Bendtner bi se moral zavedati, da je na tak način "izdal" večino svojih kolegov v "skupini", kateri je pripadal in mu je zaupala. To, da so takšne zadeve nekaterim športnim kolektivom "domače", ni nobena skrivnost. Vsak, ki dobro pozna vsaj enega vrhunskega nogometaša, se je o tem že lahko prepričal. Nenazadnje, vsak lahko živi svoje življenje na način, kot si ga želi, če pri tem ne ogroža drugih. Naj se fantje zabavajo, prirejajo orgije in pijejo alkohol. Ne vem, zakaj bi takšno obnašanje moralo zanimati širšo javnost. Jaz ne bi obsojal kolektiv, v tem primeru bi obsodil Bendtnerja, ker je izrabil kolektivno zaupanje. Pri nas bi dejali, da je navadna p...!
Peter Selan 1978
06. 11. 2019 20.21
+1
vidi samo sebe in ne ostalih ki jih je s svojim egom potunkal
Kollerik
05. 11. 2019 19.10
+9
Bravo fantje, vsaka vam čast. Sem vam fovš, da se kar kadi....