Nogomet

Bendtner znova opozoril nase: na prvem treningu zgrešil vse, kar je mogoče

Koebenhaven, 04. 09. 2019 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zvezdnik družbenih omrežij Nicklas Bendtner se je po petnajstih letih igranja v tujini vrnil v domovino. 31-letni napadalec je oblekel dres Koebenhavna, ki ga je v preteklosti že nosil Benjamin Verbič, a se priljubljeni Danec na prvem treningu ni pretirano proslavil. Na spletu je namreč zaokrožil posnetek, na katerem bivši napadalec Arsenala greši praktično nemogoče.

Nicklas Bendtner si je klub neuspešnih obdobji pri Arsenalu, Brimignhamu, Sunderlandu, Juventusu, Wolfsburgu in Nottingham Forestu prislužil sloves enega izmed najbolj priljubljenih nogometašev. Ta se sicer nikoli ni materializirala v kopici navijačev, oblečenih v dresu z njegovim priimkom, Juventus med Bendtnerjevim postankom v Italiji ni prodal niti enega samega. Danec si je slavo na družbenih omrežjih prislužil na račun svojih izjav in komičnih potez na zelenici. Mesto v srcih številnih navijačev, ki so mu v šali nadeli vzdevek "Lord", pa je zacementiral s svojo izjavo, da je eden izmed najboljših napadalcev na svetu, kljub zgolj petim zadetkom, ki jih je dosegel v tisti sezoni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bendtner nikoli ni vpisal nastopa v članski ekipi matičnega kluba, saj ga je Arsenal odkupil, ko je bil še član mladinskega pogona najtrofejnejšega danskega kluba. "Ko sem pri šestnajstih letih zapustil Dansko, še nisem imel občutka, za kako velik klub gre. Petnajst let kasneje se znova počutim kot mladinec, ki bo prvič zaigral za klub svojih sanj. Mislim, da lahko klubu veliko dam, saj se še nisem naveličal nogometa," je ob vrnitvi dejal Bendtner, ki se je v dansko prestolnico kot posojeni igralec preselil do konca koledarskega leta.

Vesel, da se je vrnil domov

Napadalec se v svoji profesionalni karieri pred selitvijo na Norveško, kjer za Rosenborg dosegel 35 zadetkov na 86 tekmah, ni proslavil kot stroj za doseganje zadetkov. Njegov prvi trening v dresu danskega prvaka pa navijačem ne more vzbujati upanja, da bi se to spremenilo. Bendtner je namreč zgrešil vse, kar se je zgrešiti dalo. Udarci iz neposredne bližine nikakor niso našli svoje poti v gol, poskusi z glavo so romali vse povprek, njegov neuspešni prvi trening pa je na svetovnem spletu že postal prava uspešnica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.