Nogomet

Kapetan bo Verbič: Gremo na zmago in obstanek v ligi!

Brdo pri Kranju, 15. 11. 2018 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek v Stožicah igrala predzadnjo tekmo v ligi narodov. Tekmec bo Norveška, ki je na prvem medsebojnem obračunu v Oslu zmagala z 1 : 0, tudi sicer pa Norvežani ne ležijo slovenski vrsti. Kljub temu izbranci Igorja Benedejčiča napovedujejo boj za zmago in ohranitev možnosti za obstanek v ligi C.

Več videovsebin
  • Bebhamin Verbič o tem, da je postal kapetan slovenske reprezentance
    01:08
    Bebhamin Verbič o tem, da je postal kapetan slovenske reprezentance
  • Benjamin Verbič o tekmi z Norveško
    00:37
    Benjamin Verbič o tekmi z Norveško
  • Igor Benedejčič in Lars Lagerbäck pred tekmo med Slovenijo in Norveško
    00:59
    Igor Benedejčič in Lars Lagerbäck pred tekmo med Slovenijo in Norveško
Miha Zajc je zadel na tekmi z Bolgarijo, ki je v Stožicah vseeno slavila zmago z 2:1.
Miha Zajc je zadel na tekmi z Bolgarijo, ki je v Stožicah vseeno slavila zmago z 2:1. FOTO: Damjan Žibert

Kapetan Bojan Jokić je zaradi poškodbe že zapustil reprezentančni tabor, nova dodatna težava pa je poškodba pete Nemanje Mitrovića, ki ga je (začasni) selektor Igor Benedejčič uigraval kot srednjega branilca. Zdaj in tudi na ponedeljkovi tekmi proti Bolgariji bo tudi tu potrebna sprememba. "Imamo pet branilcev, bil sem v dilemi, ampak nas danes čaka še zelo pomemben trening, tako da se bom jutri odločil, kdo bo igral na tistem mestu," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Benedejčič.

Benjamina Verbiča je doletela velika čast. Prvič v karieri bo kot kapetan na zelenico popeljal slovensko nogometno reprezentanco.
Benjamina Verbiča je doletela velika čast. Prvič v karieri bo kot kapetan na zelenico popeljal slovensko nogometno reprezentanco. FOTO: Ervin Čurlič

Priprave so bile kratke, ampak selektor si želi, da bi igralci končno pokazali tisto, kar že dlje časa opravljajo na treningih, ne le zdaj pod novim vodstvom. "Naredili smo vse, kar se je dalo, upamo na najboljše. Moramo igrati organizirano v obrambi in napadu, pustiti srce na igrišču in zadovoljiti občinstvo, za katerega upam, da bo prišlo podpret našo reprezentanco," pravi selektor, ki je dodal, da bo - ob Jokićevi odsotnosti - vlogo kapetana prevzel Benjamin Verbič, ki je napovedal napadalno igro od začetka."Po vseh tekmah, kjer nam ni nič uspevalo, moramo iti na zmago. Želimo si ostati v ligi C. Zato bomo jutri vse naredili za zmago. Vemo, da nas bo precej navijačev podprlo, tako da že nestrpno pričakujemo to tekmo," je dejal Verbič in glede vloge kapetana dodal: "Selektor je to prepustil nam, pogovorili smo se pri večerji, sem med tistimi, ki imam največ nastopov, tako da smo se tako odločili."

LIGA

Slovenija, ki bo med drugim igrala še brez Reneja Krhina, Tima Matavža, Jasmina Kurtića, pa tudi Jana Oblaka in zdaj že nekdanjega reprezentanta Kevina Kampla, je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 62. mestu, Norveška, ki bo med drugimi igrala brez poškodovanega prvega zvezdnika Joshue Kinga, je 48. Slovenci so z Norvežani igrali osemkrat, enkrat so zmagali, šestkrat izgubili in enkrat igrali neodločeno. "Igramo proti reprezentanci, ki je zelo dobra in uigrana. Leto in pol so delali s to ekipo, izhajajo iz dobrih izidov, imajo moderne principe, tako da so res spoštovanja vredni. Če ne greš agresivno, če nisi organiziran in si ne želiš vzeti žoge, potem imaš lahko velike težave," o tekmecu pravi Benedejčič, ki je poudaril, da kljub pomislekom ne bo spreminjal igralnega sistema, saj je bilo za to premalo časa.

Slovenija je sicer na prvih štirih tekmah lige C in skupine 3 v ligi narodov izgubila proti Bolgariji, Cipru in Norveški, s Ciprčani pa je nazadnje igrala doma neodločeno. Norveška in ponedeljkov tekmec Bolgarija sta s po devetimi točkami na vrhu skupine, Slovenija pa je s točko zadnja. Tako je pred njo težka naloga, dve zmagi bi lahko pomenili obstanek v tej ligi. Ob enem porazu pa bi bil izpad v ligo D praktično neizogiben.

LESTVICA

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MKII
16. 11. 2018 14.10
+0
Spet bo pušiona. A grupa D obstaja?
profi
16. 11. 2018 15.56
+4
larionov
16. 11. 2018 16.22
+4
Bomo pa z nule začel,pa kaj potem...imamo mlado ekipo,škoda ,da ni danes Iličiča...bi bla druga pesem
puspan
16. 11. 2018 22.36
Čeprav jim bo zmaga ušla iz rok, so tile mladci čisto nekaj drugega, kot predhodniki. Samo še izpiliti jih bo treba. Bravo, kljub remiju.
Thomasb
16. 11. 2018 14.05
+4
naj gredo v nižjo ligo,bomo vsaj kakšno zmago videli
profi
15. 11. 2018 20.35
+5
Sami negativci se oglašajo,pejte na špricer bo boljše.
Football777
15. 11. 2018 20.24
+1
Razumem Oblaka zakaj brani v španiji in ne za slovenijo ker tukaj naši niti ne znajo si 5 podaj podat
Football777
15. 11. 2018 20.23
+5
Hahahhahahhaaah A to je vic leta 'gremo po zmago' hahah
crt33
15. 11. 2018 19.36
-4
Spet gremo na zmago, neverjetno. Jokič pa upam da je zaključil.
Mungos2
15. 11. 2018 19.22
+0
Če ne bo igral Jokić, so možnosti ogromne !!!!!