Nogomet

Benfica doma šokirana, Italijani grozijo in napovedujejo finalista

Lizbona, 11. 04. 2023 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Inter je v Lizboni proti domači Benfici na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov zmagal 2:0 in v velikem stilu napovedal popolnoma italijansko polfinale proti Napoliju ali mestnemu tekmecu Milanu.

V senci dvoboja velikanov na stadionu City of Manchester, se je v Lizboni odvijal dvoboj "druge polovice" četrtfinalnih dvobojev. Eden od Benfice, Interja, Napolija ali Milana se bo uvrstil v veliki finale Lige prvakov v Istanbulu. Na drugi polovici žreba se med seboj udrihajo Manchester City, Bayern München, Chelsea in Real Madrid. Pričakuje se, da bo zmagovalec letošnje Lige prvakov prišel iz te polovice žreba, a v tišini se kujejo veliki načrti. Benfica je v domač dvoboj proti Interju vstopila kot favorit in uvodni del tekme je z rahlo prevlado Lizbončanov napovedoval pričakovan izid.

Veselje Interja ob zadetku Romeluja Lukakuja
Veselje Interja ob zadetku Romeluja Lukakuja FOTO: AP

Italijani se s tem načrtom niso strinjali. Počasi, a vztrajno so varovanci strokovnjaka za pokalna tekmovanja Simoneja Inzaghija prevzemali vajeti v svoje roke. Kljub temu, da so žogo imeli manj v svoji posesti, so igralci Interja vedno znova zapretili Benficini obrambi. Prvi polčas je sicer minil brez velikih priložnosti, a uspavanka, ki so jo izkušeni nogometaši Interja vztrajno brali, je nasprotnika vendarle upočasnila in uspavala. 

V 51. minuti je sledilo grobo zbujanje. Po podaji Alessandra Bastonija je z glavo natančno streljal Nicolo Barella. Šest minut pozneje je Rafa Silva z nevarnim strelom neuspešno poskušal izenačiti. Opozorilo je trener Interja vzel zelo resno in z zamenjavami popolnoma umiril nasprotnike. V 79. minuti je lizbonske navijače šokiral sodnik Michael Oliver, ki je po ogledu posnetka zaradi igre z roko v kazenskem prostoru Joaa Maria dosodil enajstmetrovko za goste. Hladnokrvno jo je izkoristil Romelu Lukaku in poskrbel za veliko zmago Interja, ki bo doma poskušal zagotoviti italijansko polfinale in zagotoviti enega italijanskega finalista.

Izidi:

Benfica - Inter 0:2

Nicolo Barella 51., Romelu Lukaku 82.

Manchester City - Bayern München 3:0

Rodri 27., Bernardo Silva 70., Erling Haaland 76.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.