Nogomet

Benfica z rekordno zmago do naslova v mladinski Ligi prvakov

Nyon, 26. 04. 2022 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Nogometaši portugalske Benfice so prepričljivo slavili naslov prvaka v letošnji izvedbe Uefine mladinske Lige prvakov (do 19 let). V finalu so kar s 6:0 premagali zasedbo avstrijskega Salzburga, kar je najvišja zmaga v zgodovini tega mladinskega tekmovanja pod okriljem Evropske nogometne zveze. V postavi zmagovalne ekipe je bil tudi mladi slovenski nogometaš Žan Jevšenak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na finalni tekmi v Nyonu je portugalska zasedba tekmecem iz Avstrije nasula kar pol ducata golov in tako dosegla najvišjo finalno zmago, odkar so v sezoni 2013/2014 pri krovni zvezi Uefi uvedli takšno tekmovanje za nogometaše do 19 let. Benfici pa je po treh poskusih v finalu končno uspelo tudi dobiti lovoriko, obenem so se Portugalci oddolžili Salzburgu za finalni poraz leta 2017. Za zmagovalce je tri gole dosegel Henrique Araujo, po enega so dodali Martim Neto, N'Dour in Luis Semedo.

"Bil sem del finala (proti Real Madridu pred dvema letoma). Nismo uspeli zmagati in bilo je zelo boleče. Vendar smo tokrat to storili. Mislim, da smo boljša ekipa z vsem spoštovanjem do Salzburga. Uspelo nam je implementirati našo igro in bili smo boljša ekipa," je po tekmi dejal strelec hat-tricka Araujo.

V postavi zmagovalne ekipe je bil tudi mladi slovenski nogometaš Žan Jevšenak, ki je član mladinskega pogona slovitega portugalskega kluba od sezone 2019. V finalu je slovenski vezist igral do 80. minute.

V dosedanjih izvedbah mladinske Lige prvakov so po dvakrat slavili nogometaši Barcelone (2014, 2018) in Chelseaja (2015, 2016), po eno zmago imajo Salzburg (2017), Real Madrid (2020) in Porto (2019). V lanski sezoni zaradi koronske krize tekmovanja ni bilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Polfinale Lige prvakov: Manchester City vs. Real Madrid; Liverpool vs. Villareal
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.