Nogomet

Benzema: Če zabiješ tri gole na eni tekmi, še nisi svetovna zvezda

Madrid, 29. 07. 2020 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Karim Benzema je po novi odlični sezoni v vrstah madridskega Reala, s katerim je osvojil tudi državni naslov, odgovarjal na vprašanja navijačev na svojem kanalu spletnega omrežja YouTube. Potrdil je, da že od malih nog sanja o osvojitvi zlate žoge.

Benzema (na fotografiji) je član Reala od leta 2009.
Benzema (na fotografiji) je član Reala od leta 2009. FOTO: AP

Revija France Football letos zlate žoge ne bo podelila, Karim Benzema pa bi se v glasovanju gotovo uvrstil zelo visoko, saj je za njim še ena zelo plodna sezona v konici napada madridskega Reala. Nogometaš, ki zaradi famoznega primera (domnevnega) izsiljevanja reprezentančnega kolega Mathieuja Valbuenaja že več let ne sme igrati za francosko izbrano vrsto, je o zlati žogi ter še nekaterih aktualnih temah spregovoril na svojem kanalu spletnega omrežja YouTube.

"Če razmišljam o zlati žogi? Jasno, ves čas, vse od otroštva, a to ni nekaj, zaradi česar bi si vsakodnevno belil glavo," je dejal Benzema, ki so mu vprašanja postavljali navijači. "Vprašanje zlate žoge je vedno tu, ko si profesionalec v nogometu in ko tekmuješ," je nadaljeval nekdanji član Lyona.

(Ne)pomembnost položaja na igrišču
Na vprašanje, kdo je najboljši nogometaš, s katerim je igral, je odvrnil, da "ne more" izbrati le enega, naštel pa je Cristiana Ronalda, Kakaja, Raula Gonzaleza in Sergia Ramosa. Glede lastnega položaja na zelenici pa je povedal: "Nikoli se ne želim definirati kot 'devetica' ali 'desetica', 'enajstica' ... Sem nogometaš in poskušam postati najboljši na svetu."

Glede svoje kariere je povedal, da ne obžaluje ničesar, da pa je najbolj ponosen na to, da mu je uspelo v vrstah madridskega Reala. 

'Najtežje je biti dober vso sezono'
"Najboljša enajsterica? Real Madrid," je bil poln hvale na račun svojih delodajalcev Benzema, ki je že drugo zaporedno sezono sklenil z 21 ligaškimi zadetki, potem ko je v sezoni 2016/17 dosegel le enajst, v sezoni 2017/18 pa le pet golov. Nogometaš, ki bo decembra dopolnil 33 let in je v karieri v klubskem nogometu osvojil vse, kar se osvojiti da, tudi ni želel govoriti o zvezdnikih, ki prihajajo.

"Ne vem, v nogometu gre vse zelo hitro. Najtežje je biti dober vso sezono in osvajati naslove z ekipo. Če zabiješ tri gole na eni tekmi, še ne pomeni, da si svetovna zvezda," je nadaljeval Benzema, ki je na vprašanje, če bi zamenjal štiri naslove v Ligi prvakov za en naslov svetovnega prvaka s Francijo, odločno zatrdil: "Ne, nikakor."

Najboljši v preigravanju je Neymar in pika
Za najboljša branilca je označil klubska soigralca Ramosa in Raphaëla Varana, s katerima se mora pomeriti na skoraj vsakem treningu. Za najlepši gol je dejal, da ga težko izbere, saj jih je "bilo veliko", izbral pa je tistega proti Osasuni, z zanimivim odgovorom pa je postregel, ko je vprašanje naneslo na nogometaše, ki znajo najbolje preigravati.

"Pet najboljših v preigravanju? Neymar in konec naštevanja," je brazilskega zvezdnika Paris Saint-Germaina pohvalil Benzema, ki si je v karieri zelo želel zaigrati tudi z Neymarjevim slovitim rojakom Ronaldom in trenutnim trenerjem članskega moštva Reala Zinedinom Zidanom. 

"To je lahko vprašanje. (V karieri bi si želel zaigrati, op. a.) z Ronaldom Nazariem in Zidanom," je povedal Benzema.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
30. 07. 2020 08.54
+4
Edino, kar je res ,da Neymar uživa v preigravanju in zato tudi toliko preigrava. Vprašanje pa je ali je njegovo preigravanje koristno in vedno učinkovito. Veliko žog izgubljenih in veliko napadov zapravljenih . Da bi si Ramos zaslužil "Zlato žogo" je pa preveč sanjska neuresničljiva želja . Bi si pa prav gotovo zaslužil nagrado za najbolj "umazanega "igralca . Ima srečo ,da tako igro tolerirajo sodniki in ga pri tem spodbujajo .
Anticripstoned
29. 07. 2020 20.24
+2
Vsi največji strokovnjaki v svetu nogometa ( cripsl, zapirač, halacr7, borut, jack ....) so prepričani da bi moral letos dobit Ramos zlato žogo vir:Marca
borut30
30. 07. 2020 08.16
+2
seveda, med drugim je bil Ramos letos res izjemen.....In koga bi tvoja visokost izbrala? Z besedo na dan prosim, da nas t.i. strokovnjake prepričaš v nasprotno
Roglič šampion
30. 07. 2020 10.35
+1
borut30...se strinjam, bil je izjemen. Najboljsi branilec na svetu letos. A najbolksi ogralec na svetu pa ravno ne.
ehjaehja
29. 07. 2020 17.52
+1
nevem zakaj dvigujejo prah glede driblingov sploh vprašajte Messija pa še dosti dribljerjov če jim je letos dribling prinesel kakšen naslov? Na drugi strani pa v življenski formi Lewa gol mašina ki bo bil prikrajšan za zasluženo zlato žogo.
Roglič šampion
29. 07. 2020 18.32
+1
Roglič šampion
29. 07. 2020 18.33
+2
Brgolino
29. 07. 2020 17.13
+1
Najboljsi dribler,napadalec in ofenzivni vezist je samo eden...neymar je tudi odlicen ampak je zal vec na tleh pri preigravanju oot na zelenici...pac osebno mnenje...tudi ce je igral za barco ne delim mnenja vecine
Roglič šampion
29. 07. 2020 17.33
+2
saj mnenje vecine je da je v preigravanju najboljsi messi...tako da mislim dadelis mnenje vecine ja...neymar tudi izjemen...a messi je pac messi
Brgolino
29. 07. 2020 17.56
+1
Kollerik
29. 07. 2020 18.35
+2
Messi je najboljši, toda v preigravanju eden na eden je Neymar močnejši. Sicer za malo, a vendarle.
apodgra
30. 07. 2020 09.05
+1
Kollrik Tega nisem opazil, da je eden na eden boljši od Messija . Praviš za malo boljši od Messija , jaz pa pravim ,da je ravno obratno in da je velika razlika med njima. Če nekdo strelja na gol desetkrat in več in šele potem mu uspe zabiti gol , ne more biti boljši od drugega ,ki zabije gol po treh ali štirih poizkusih. Vsak sprejem žoge pri Neymarju, se konča z več ali manj atraktivnim driblingom . Vsak drugi poizkus se konča z izgubo žoge in propadom napada. Nekdo ima željo po kazanju svojega nogometnega znanja s preigravanjem ,drugi pa skrbi za kolektivno igro in zmago.
Roglič šampion
29. 07. 2020 16.48
+1
vsekakor je ney izjemen dribler. Vendar je messi zame se boljsi. Tako v igri 1 na 1 kot v prodorih mislil da je Messi najboljsi. Seveda je zame messi pred ronaldom o fenomenom tudi najboljsi dribler v zgodovini
Kollerik
29. 07. 2020 15.43
-9
V driblanju 1:1 je brez dvoma najboljši Neymar, ki je v tem elementu igre boljši celo od najboljšega nogometaša sveta Lionela Messija. Benz preseneča s svojo realnostjo. Kar se tiče zlate žoge, so ji najbližje to leto Lewandovski, Messi in Iličić. Tu Benz zaenkrat nima kaj iskati in jo lahko sanja še naprej.
Roglič šampion
29. 07. 2020 16.49
+5
no jaz vsekakor bi v najozji izbor dal se ronalda in de bruyneja. De bruyne si jo vsaj zaenkrat verjetno najbolj zasluzi. A odlocila bo liga prvakov
cripstoned
29. 07. 2020 17.49
-3
hahahahaaha kollerci, kollerci..vsi strokovnjaki pravijo da bi letosnji izbor moral izgledati tako...ramos, de bruyne, lewa...brez messija in brez ronalda...samo ti bi zraven dal messija pa ceprav je spet ze 7sezono osvojil manj kot ronaldo in letos tudi zabil manj golov od slednjega...kaksne nebuloze klasicnih hejterckov dalec najvecjega kluba v zgodovini nogometa...
samomojemnenje
29. 07. 2020 18.22
+0
Cripstoned, kateri so to VSI strokovnjaki. Ramos je zablestel po korona krizi, prej pa je visel in bil več v napadu kot obrambi, kjer je kraljeval Varane in Ramosu rit ščitil velemojster Casemiro. Kako bi lahko bil Ramos zlata žoga, če je najboljši igralec Reala bil z naskokom Casemiro.
Kollerik
29. 07. 2020 18.28
-1
To je moje osebno mnenje. Sicer pa kateri to "vsi strokovnjaki"... razni cripsiji in Zapiraći, a ne.... :))
Roglič šampion
29. 07. 2020 18.30
-2
no cripsi tu pa so nebuloze. Ramos letos pac ni bil boljsi odmessija. Je odlicen bil. A ne tako kot messi. Je bil tudi v realu od njega se boljsi casemiro. Ramosa psc ne uvrscajo strokovnkaki med top 3.Messi, KDB, lewandowski, ronaldo, ilicic so top 5 pomojem. 1. De bruyne 2. Lewandowski 3. Messi 4. Ronaldo 5. Ilicic. A to xaradi poskodbe ilicica. Pred korono bi dal ilicica celo na 2.ali 1. mesto. No moje mnenje. Bo pa odlocila liga prvakov
cripstoned
29. 07. 2020 18.46
+3
strokovnjaki govorijo drugace in ne vem zakaj vas boli dejstvo da bi letos moral ramos dobiti zlato zogo...clovek je branilec in je zabil vec golov kot pa nekateri napadalci...njegovo izvajanje penalov strovnjaki opisujejo magicno in kot umetnost...pravtako zadane z glavo iz prekinitev...je vodja in kapetan tako kluba kot repke...poglejte malo druge portale in komentarje pa potem pridite proti meni..
cripstoned
29. 07. 2020 18.56
+2
potem je tu se njegovo delo v obrambi...nesteto napadov nasprotnika konca prav on...in ko vzame zogo nasprotniku se zacne kontra napad prav od ramosa...letos smo lahko to videli vsaj 10x....dalec najbolj kompleten obrambni igralec je ramos in zalostno je to da bo kariero koncal brez ene zlate zoge...podobno kot xavi in iniesta...
cripstoned
29. 07. 2020 18.57
+2
kontranapad iz katerega dajo gol se zacne prav od nog ramosa ki predhodno vzame zogo nasprotniku in to je v letosnji sezoni bilo videno vsaj 10x....to sem hotel napisati...
samomojemnenje
29. 07. 2020 19.58
-1
Cripstoned ima svoje "strokovnjake". In če pogledamo samo Premier ligo, so za najboljšega izbrali Hendersona, pred KDB. Henderson je podoben tip igralca, kot je Casemiro. Se pravi delavec, garač. Po drugi strani pa imajo pri zlati žogi vedno prednost kreativci, napadalci. Zato tudi jaz dajem prednost KDB. Bo pa potrebno počakati, kaj bodo Lewa, KDB, Messi, Ronaldo in ostali pokazali v CL. Iličič je žal po pandemiji čisto izpadel iz igre.
apodgra
30. 07. 2020 09.11
-1
Kollerik Lewandvski je res dober strelec in njegova naloga je izključno doseganje zadetkov . Kje si pa našel Iličića ? Njemu še veliko manjka do vrhunskega igralca . Ne razumen nogometnega razmišljanja, če nekomu uspe zabiti gol ali več , pa že govorimo o njegovi formi in o velikem igralcu.
apodgra
30. 07. 2020 09.18
+2
Cripstoned. Ronaldo je dal res veliko več golov ,kot Messi in tudi z Juventusom je osvojil naslov državnega prvaka . Pozabil si pa omenit ,da je imel Messi na svoji statistiki 25 zadetkov , 21 asistenc , Ronaldo 40% od vseh zadetkov dosegel in bele točke .
Roglič šampion
30. 07. 2020 10.26
+1
cripsi ramos je letos nedvomno najboljsi branilec. A ne najboljsi igralec. Za zlato zogo bo pa odlocila liga prvakov. Po koncu sezone v LP bo razvidno kdo bi jo moral dobiti. Ramos sicer nevem ce bi ga dal med 10. Svojih top 5 sem ze povedal tolikokrat da se ne bom ponavljal. V top 10 pa se neymar, mbappe, immobile, mane, salah. Blizu so casemiro, ramos, sterling, pa tudi haaland. No, moje mnenje
samomojemnenje
29. 07. 2020 15.28
-2
Se tudi jaz ne strinjam z Benzom glede preigravanja. Jih je nekaj pred njim bilo in so še. Zidane, Ronalda oba, Messi, Ronaldinho in še kdo, da vseh ne naštevam.
cripstoned
29. 07. 2020 12.01
+4
neverjetno...clovek pove svoje mnenje spodaj pa vecina obsoja...pa saj ne da ste vi na mestu benza in da je benz bodisi navijac ali pa popvrecen zemljan...nekateri tukaj ste res neverjetni...sam osebno ne maram neymarja ampak osebno mnenje benzemaja je tudi potrebno spostovati...za njega je najboljsi v preigravanju neymar...benzema je direktno vpleten v zgodbo (nogomet) in ze ima svoje razloge zakaj je to povedal tako...sam osebno cenim njegov komentar to pa se ne pomeni da se z njim strinjam...se najhujse pa je da bi ga zato obsojal kot nekateri to pocnete...verjetno zaradi tega ker je benz igralec real madrida ane....
Srecko84
29. 07. 2020 12.44
-6
In zakaj je po tvoje rekel Neymar? Ti jaz povem...zato, ker ni hotel izgovoriti na glas imena najboljšega nogometaša vseh časov :)
gullit
29. 07. 2020 12.52
+2
Obsoja ga večina ljudi vrjetno zato, ker je svojega prijatelja in reprezentanta izsiljeval zaradi žgečkljivih posnetkov da ne bi prišli v javnost v zameno za denar.
samomojemnenje
29. 07. 2020 14.50
-4
Cripstoned zopet v svoji nebulozi. Kdo pa kaj obsoja Benza? Pač je Benz povedal svoje mnenje in ker se vsi ljudje ne strinjajo z njim, pač napišejo komentar. A ko so bile naprimer objave izjav Bartomea in ga je narod tukaj dejansko obsojal in popljuval, pa nisi zajokal? Še dobro, da jih nisi označil za hejterje, ampak ker so to spodaj navijači Reala, si malo zategnil zavoro. Dvoličnež. Klon.
Kollerik
29. 07. 2020 15.39
-6
Neverjetno, spet cripsov roman, pol nebuloz....
Kollerik
29. 07. 2020 15.39
-5
cripstoned
29. 07. 2020 16.14
+1
neverjetno spet sem hejtercke izbezljal iz luknjic...
Kollerik
29. 07. 2020 16.38
-4
neverjetno, da se te sploh še kdo vzame am ....
cripstoned
29. 07. 2020 17.51
+0
vazno da me hejtercki vzemate...jaz sem vas trn v peti ...ne dam vam mira tudi ko me ni pisete o meni...se na mnoga leta dir hejters...
Brgolino
29. 07. 2020 17.59
+4
Kripsi tvoje pisanje je idiotsko...ne zelim pa niti vedeti kaksen si v realnosti
Brgolino
29. 07. 2020 18.01
+2
Kripsi zzivas pa pises nabluze samo da ljudje,ki jim ti pravis hejtercki,pljuvajo po tebi v cim vecji meri...pa dobro kje je tu fora?
samomojemnenje
29. 07. 2020 18.26
Brgolino, Cripsi je ali šaljivec, ki se zeza z ljudmi in se smeji zraven ali pa druga možnost, da je res tak in potem mu bog pomagaj. Pa saj ne moreš biti toliko utrgan, da imaš vse ljudi za hejterje. V bistvu ga potem vedno prizemljimo in napiše "tiho hejteri" in izgine.
Brgolino
29. 07. 2020 18.45
Samo...ne vem v cem je fora...men sam tu pa tam detl dvigne ko pac nasedem provociranju...
seloveroni
29. 07. 2020 11.29
+6
iq na nivoju za nogometasa reala :)
delbond
29. 07. 2020 11.16
-10
Je Benzema kar prav povedal, v preigravanju 1 na 1 je najboljši Neymar in pika. To kar zmore Messi je seveda noro, ampak v preigravanju je imel prav.
JOSEPH HAYDN
29. 07. 2020 10.52
+20
Sem navijač Reala ampak Benz kakšne ti trosiš. Neymar in konec glede preigracanja hahaha, Messi je svetlobna leta pred Neymarjem v vseh pogledih in s tem tudi v preigravanju. Velika razlika pa je v tem, da eden preigra vrsto igralcev in nato zabije ali asistira, medtem ko drugi konča z valjanjem po zelenici
HALAcR7
29. 07. 2020 11.16
-10
se strinjam,celo naš Ronaldo je boljši od Neymarja v preigravanju,...
Roglič šampion
29. 07. 2020 16.52
+6
seveda tudi ronaldo zna odlicno preigravati. A on bolj redko poskusa. Drugace je bilo ko je se igral za united. Tam je veliko preigraval in je bilo uzitek gledati to.