Nogomet

Benzema zaradi 'afere Valbuena' ostal brez domačega Eura, vmešal naj bi se celo državni vrh

Pariz, 13. 04. 2016 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec madridskega Reala Karim Benzema ne bo nastopil za francosko reprezentanco na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga gosti prav njegova domovina. Benzema je brez Eura 2016 ostal zaradi vpletenosti v afero, v kateri je domnevno izsiljeval reprezentančnega kolega Mathieuja Valbueno zaradi videoposnetka žgečkljive vsebine.

Je Karim Benzema že zaključil z nastopi za svojo domovino?
Je Karim Benzema že zaključil z nastopi za svojo domovino? FOTO: AP

Francoska nogometna zveza (FFF) je pojasnila, da so športne predstave in dosežki pomembni, niso pa edini, ki odločajo, ali bo nekdo vpoklican v francosko nogometno reprezentanco. "To, da igralec stremi k enotnosti v ekipi in okoli nje, da stremi k vzornemu obnašanju, vse to odloča o vpoklicu," so zapisali pri FFF.

Karim Benzema je že pred uradno objavo na družbene omrežju Twitter zapisal: "Na mojo žalost in žalost tistih, ki so me ves čas podpirali, ne bom poklican za naš Euro v Franciji." Benzema, ki je kariero začel v Lyonu, preden se je leta 2009 preselil v Madrid, je za Francijo debitiral kot najstnik leta 2007. Od takrat je igral na 81 tekmah, na teh pa dosegel 27 zadetkov.

Benzemajev odvetnik Eric Dupont-Moretti je že izjavil, da enemu največjih zvezdnikov reprezentance ne bi smeli preprečiti nastopa zgolj zaradi še vedno nepotrjenih obtožb, a dodal, da se na odločitev Benzema ne namerava pritožiti. Za radio RMC je Dupont-Moretti celo povedal, da je bil v ozadju tudi pritisk državnega vrha, natančneje premierja Manuela Vallsa. "Ne morejo mu prepovedati, da igra na Euru zgolj na osnovi indicev. Toda v izbor in končno odločitev se je vmešal premier," je izjavil Benzemajev pravni zastopnik. "Dobil sem potrditev, da Benzema nikoli ni bil problematičen v ekipi. Če bi odločitev temeljila na športni formi, potem ne bi imel česa komentirati. Javno mnenje? Tudi to je muhasto. Če bi Benzema, denimo, v torek (na tekmi Lige prvakov proti Wolfsburgu, op. a.) zabil dva gola, potem bi ga vsi želeli. Upam, da Franciji ne bo manjkal, mi pa se ne bomo pritožili in vlačili po sodišču z zvezo."

Dupont-Moretti je še dodal, da se je sestal s predsednikom Francoske nogometne zveze (FFF) Noelom Le Graetom in selektorjem Didierjem Deschampsom. "Obtožbe so na trhlih temeljih, toda ne vem, če ga bodo pustili na prostost," je ob čakanju na končno odločitev sodišča še povedal Dupont-Moretti. "Govoril sem tudi s Karimom, ki je, jasno, razočaran. Za vse krivim premierja, ki se je vmešal, to ni njegov posel ..." je z ostro oceno trenutnega stanja še postregel Benzemajev odvetnik.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaX24
20. 11. 2022 08.59
Sam tole bom reku ... Benzema je zadela karma kar se je dogajalo pred leti aferi Valbuena ... Izsiljevnaje moštvemega soigralca v repki ... Karma te je našla in kaznovala PODLEŽ !!!
Smeljo
14. 04. 2016 12.56
+2
Francija ma se dost napadalcev... Greizmann, lacazette, giroud
BayernGomez
14. 04. 2016 14.51
+1
Pa še Gignac ki je letos igral na prijateljskih tekmah.
peggi
14. 04. 2016 10.50
-1
Še žal jim bo,Sej bodo Francozi itak izpadl slej kt prej.
Kollerik
14. 04. 2016 08.46
+0
mišelin
13. 04. 2016 20.37
+0
skoda res manjku jim bo