Nogomet

Bernardo Silva: Real Madrida nikoli ne smeš imeti za 'mrtvega'

Manchester, 22. 05. 2020 06.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Nobene ekipe se ne sme imeti za 'mrtvo', še manj pa Real Madrida, ki je osvojil 13 lovorik najelitnejšega klubskega tekmovanja. Nogometaši Reala imajo izjemne izkušnje v tem tekmovanju, ki jih nima nihče drug, tako da ne smemo razmišljati, da smo jih že premagali," se je proti prihajajoči, najverjetneje šele avgustovski tekmi osmine Lige prvakov uzrl vezist Manchester Cityja Bernardo Silva.

Bernardo Silva
Bernardo Silva FOTO: AP

Manchester City je prvo tekmo osmine finala Lige prvakov na stadionu Santiago Bernabeu dobil z 2:1, ob tem pa je Real ostal še brez kapetana Sergia Ramosa, ki je prejel rdeči karton. Nato je prišla pandemija koronavirusne bolezni, tako da povratnega obračuna na Etihadu ni bilo. Ni še znano, kdaj se bo nadaljevala Liga prvakov, a če bo vse v redu in ne bo drugega vala epidemije, bo to najverjetneje na začetku avgusta (s prenosi na Kanalu A in VOYO). Če bo City izločil Real, bo eden glavnih favoritov za zmago, potem ko je iz tekmovanja že izpadel branilec naslova Liverpool (usoden je bil Atletico Jana Oblaka). 

Liga prvakov velika želja Cityja
"V zadnjih treh sezonah smo osvojili vse v Angliji, preteklo sezono štiri angleške lovorike, v tej pa še superpokal in ligaški pokal, živi smo v angleškem pokalu in želimo zmagati, toda Liga prvakov je lovorika, ki klubu še manjka. Prav tako manjka nogometašem in Pepu tukaj z angleškim klubom (v preteklosti je Guardiola že osvojil Ligo prvakov z Barcelono, op. p.). Vemo, da gre za izjemno zahtevno tekmovanje, toda borili se bomo, da dosežemo ta cilj," visokih apetitov v pogovoru za španski AS ni skrival 25-letni portugalski vezist sinjemodrih. 

Bernardo Silva sicer priznava, da ima kljub pandemiji veliko željo po vrnitvi na zelenice, saj tako dolgih premorov 25-letnik, ki je v Manchester City prestopil iz Monaca, ni vajen. "Odkar sem začel igrati nogomet, v mojem življenju nikoli nisem bil tri mesece brez nogometa, saj na srečo nikoli nisem imel hujših poškodb. Biti tri mesece brez nogometa je zame nekaj novega. Niti se ne spomnim, katera je bila zadnja tekma, in zelo si želim spet igrati tekme," je zaključil Portugalec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.