Nogomet

Bild: Xabi Alonso bo prevzel Borussio Mönchengladbach

Mönchengladbach, 22. 03. 2021 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji španski reprezentant in nogometaš Real Sociedada, Liverpoola, Real Madrida in Bayerna, Xabi Alonso, naj bi bil v kratkem sedel na klop Borussie iz Mönchengladbacha.

Nemški tabloid Bild je v ponedeljek presenetil z informacijo, da bo Xabi Alonso v sezoni 2021/22 vodil prvoligaša Borussio Mönchengladbach. Vira nemški časnik ni razkril, medtem ko Alonso že od leta 2019 uspešno vodi B-ekipo španskega prvoligaša Real Sociedada, s katerim se v tretji španski ligi bori za napredovanje v višji rang tekmovanja. V svoji skupini je Real Sociedad pod Alonsom v tej sezoni osvojil prvo mesto in se prebil do zaključnih bojev, ki bodo odločali o napredovanju v Segundo Division.

Alonso, nekdanji evropski in svetovni prvak s člansko reprezentanco Španije, je trofeje zbiral tudi v klubskem nogometu in na vrh Lige prvakov splezal pri Liverpoolu in Real Madridu, nato pa kariero leta 2017 sklenil v vrstah münchenskega Bayerna.

Alonso (na fotografiji) je v karieri nosil drese velikanov Anglije (Liverpool), Španije (Real Madrid) in Nemčije (Bayern).
Alonso (na fotografiji) je v karieri nosil drese velikanov Anglije (Liverpool), Španije (Real Madrid) in Nemčije (Bayern). FOTO: AP

Real Sociedad poročanja Bilda ni želel komentirati, rekoč, da je Alonso osredotočen na boj za napredovanje v drugoligaško tekmovanje. Gladbach, ki trenutno zaseda deseto mesto v 1. Bundesligi, je februarja potrdil, da išče novega trenerja, potem ko je postalo jasno, da se bo trenutni strateg članskega moštva Marco Rose z novo sezono preselil na klop lokalnega rivala Borussie Dortmund.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.