Nogomet

Bišćan v novi službi: Hrvat na čelo enega najbolj 'slovenskih' klubov na Cipru

Zagreb, 05. 10. 2018 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji trener zagrebškega Rudeša in ljubljanske Olimpije Igor Bišćan ima po poročanju hrvaških medijev novega delodajalca. Bišćan naj bi prevzel vodenje ciprskega prvoligaša Anorthosisa Famaguste, kjer so del svojih karier preživeli tudi nekdanji slovenski reprezentanti Anton Žlogar, Amir Karić, Branko Ilić in Mladen Rudonja.

Bišćan (na fotografiji) je v edini sezoni kot trener ljubljanske Olimpije osvojil prvenstvo in pokal.
Bišćan (na fotografiji) je v edini sezoni kot trener ljubljanske Olimpije osvojil prvenstvo in pokal. FOTO: Damjan Žibert
Najpogostejši delodajalec slovenskih nogometašev na Cipru je (bil) Enosis Neon Paralimni, kjer so poleg Žlogarja igrali tudi Patrik Ipavec, Amer Jukan, Bekim Kapić, Dejan Krljanović, Bojan Milić, Martin Pregelj, Almir Tanjić in Nikola Tolimir, medtem ko so za AEL Limassol poleg Karića igrali Spasoje Bulajić, Miha Golob, Jernej Javornik, Nejc Potokar, Simon Sešlar, Marko Simeunović in Muamer Vugdalić.

Famagusta s tamkajšnjim klubom Anorthosisom je tesno povezana s slovenskim nogometom, saj sta tam poleg članov zlate slovenske generacije Amirja Karića, Mladena Rudonje in Antona Žlogarja del svojih karier preživela tudi Branko Ilić in Jan Koprivec, trenutni član kluba pa je še en občasni slovenski reprezentant Andraž Struna

Iz rok izraelskega stratega Ronnyja Levyja naj bi v kratkem vodenje trenutno šestouvrščenega kluba ciprske lige prevzel nihče drug kot nekdanji trener ljubljanske Olimpije Igor Bišćan. Zagrebčan je v minuli sezoni z zeleno-belimi osvojil dvojno krono, a moral zaradi nezadovoljstva predsednika Milana Mandarića oditi, kljub nezadovoljstvu navijačev, ki so vzljubili nekdanjega vezista zagrebškega Dinama, Liverpoola in Panathinaikosa.

Bišćan si je vzel nekaj tednov za oddih, na treningih je po poročanju hrvaških medijev občasno pomagal tudi Dinamovi futsal ekipi, zdaj pa naj bi ga čakala selitev na Ciper, kjer ga poleg Slovenca Strune pričakuje tudi številčna hrvaška kolonija: člani kluba so namreč nekdanji reprezentanti ognjenih: Ivan Vargić, bivši član Kopra Danijel Pranjić in Gordon Schildenfeld.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan.z Doba
06. 10. 2018 13.51
+5
?emaludin Peraji?
06. 10. 2018 09.33
+7
Bišćan vrati se u olimpiju