5°C

Bivši Neymarjev agent: Znova bo igral z Messijem in to pri Barceloni

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
J.B. /
KOMENTARJI
69
Neymarjev nekdanji zastopnik Andre Cury meni, da bo zvezdnik PSG-ja v prihodnosti znova združil moči z Lionelom Messijem. Za argentinski El Litoral je Cury dejal, da se ključ do Neymarjeve vrnitve na Camp Nou skriva v novoizvoljenem predsedniku kluba Joanu Laporti.

Neymar je za Barco odigral 186 tekem, dosegel 105 zadetkov in vpisal kar 76 asistenc.
Neymar je za Barco odigral 186 tekem, dosegel 105 zadetkov in vpisal kar 76 asistenc.FOTO: AP

Lionela Messija, ki se mu ob koncu sezone izteče pogodba z Barcelono, se je že minulo poletje močno povezovalo s Parizom, kjer je tamkajšnji zvezdnik Neymarže večkrat poudaril, da bi Argentinca sprejel z odprtimi rokami. A kot pravi Neymarjev bivši zastopnikAndre Cury, obstaja bistveno večja verjetnost, da bomo brazilsko-argentinski par skupaj videli tam, kjer je v preteklosti že blestel – v Barceloni. 

"Deset let sem bil v Barceloni, mesto poznam do zadnjega kotička. Zelo vesel bi bil, če bi se Neymar vrnil," je za argentinski dnevnik El Litoral uvodoma povedal Cury, ki meni, da je glavni faktor, ki bi Neymarja utegnil prepričati k vrnitvi, stari in novi predsednik Joan Laporta

"Neymar ima odprta vrata pri Barceloni. Njeni navijači vedo, da je storil napako, ko je odšel, nenazadnje je to v preteklosti tudi sam priznal. Dve leti nazaj me je vprašal, ali bi lahko uredil njegovo vrnitev. Poskušali smo in bili zelo blizu, a se na koncu prestop – zaradi nekaj malenkosti – ni realiziral do konca." 

"Laporta je edini, ki lahko zopet združi Messija in Neymarja. Za Messija sem prepričan, da ne bo zapustil kluba. Odločil se je, da bo do konca igral tukaj, v kar sem močno prepričan. Verjamem, da bosta znova zaigrala skupaj, a v Barceloni, ne Parizu,"je prepričan Cury.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Neymar se je Barceloni pridružil leta 2013 in je bil v kasnejših sezonah eden ključnih nogometašev v enem od najbolj uspešnih obdobij v zgodovini kluba. Skupaj z že omenjenim Messijem in Luisom Suarezom je osvojil dva naslova španskega prvaka, eno Ligo prvakov in tri pokalne lovorike. V sezoni 2014/2015 pa mu je uspel celo trojček, ko je za piko na i v finalu Lige prvakov Barcelona premagala Juventus s 3:1, zadnji zadetek na tekmi pa je dosegel prav Neymar.

29-letnik je vrste Blaugrane zapustil leta 2017, ker bojda ni bil zadovoljen s svojo vlogo v klubu, v katerem je bil vsekakor drugi zvezdnik. PSG je zanj odštel tedaj – in še vedno – rekordnih 222 milijonov evrov, odtlej pa se ga je že večkrat povezovalo z vrnitvijo. 

Neymarju se letos izteka predzadnje leto v pogodbi, v Franciji pa so vse glasnejše govorice, da jo bo podaljšal še za štiri sezone, kar bi zagotovo pomenilo, da povratka v Španijo ne bo. V intervjuju za TF1 je februarja sicer dejal, da je s svojim statusom pri PSG-ju zelo zadovoljen. "V Parizu se počutim odlično. Tu želim ostati in upam, da tako čuti tudi Kylian Mbappe. Veseli me, ker se je veliko spremenilo, odkar sem prišel sem. Ne morem vam povedati, ali je to zaradi mene ali koga drugega, le počutim se veliko bolje," je tedaj pojasnil.