Nogomet

Bayern po zaslugi Lewandowskega zadal prvi poraz Bayerju

Leipzig, 19. 12. 2020 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V nemškem prvenstvu je bil vrhunec večera derbi med Bayerjem iz Leverkusna in münchenskim Bayernom (1:2). Za Bayer je bil to prvi ligaški poraz, mož odločitve pa kdo drug kot Robert Lewandowski, ki je dosegel oba gola, drugega v sodnikovem podaljšku. Leipzig je le remiziral na domačem igrišču proti Kölnu, Kevin Kampl je igral do 81. minute.

Derbi dneva je bil na sporedu v Leverkusnu, kjer sta se pomerila Bayer in münchenski Bayern. Moštvo iz Leverkusna je bilo do tega kroga še brez poraza, Bayern pa je vpisal dva.  Po tekmi se je razmerje spremenilo, nogometaši Bayerja so bili prvič poraženi, Bayern pa je skočil na vrh lestvice. 

Takole je izgledala udarna enajsterica Bayerna: Manuel Neuer, Niklas Sule, Jerome Boateng, David Alaba, Lucas Hernandez, Corentin Tolisso, Thomas Muller, Kingsley Coman, Serge Gnabry, Alphonso Davies, Robert Lewandowski, domači trener pa je na igrišče poslal naslednjo postavo: Lukas Hradecky, Aleksandar Dragović, Jonathan Tah, Edmond Tapsoba, Daley Sinkgraven, Florian Wirtz, Julian Baumgartlinger, Nadiem Amiri, Leon Bailey, Patrik Schick, Moussa Diaby.

Tekma se je bolje začela za gostitelje, saj je v 14. minuti, svoj četrti gol v ligi, dosegel 24-letni Patrik Schick z izjemnim strelom, vratar Manuel Neuer je bil brez možnosti. Toda še v prvem polčasu je Bayern izenačil, v glavni vlogi pa seveda znova Robert Lewandowski. Po podaji Thomasa Müllerja iz strani je Poljak pričakal žogo, ki je preletela vratarja in brez težav s strelom z glavo zadel prazno mrežo v 43. minuti.  V drugem polčasu je kazalo, da se bo derbi razpletel z delitvijo točk, a je na sceno znova stopil poljski stroj za gole. Lewandowski je bil znova ključ do bavarske zmage, v sodnikovem podaljšku (93. minuta) je dosegel gol za zmago Bayerna. Veliko napako je storil Jonathan Tah in omogočil Lewandowskemu, da je prišel pred vrata, žoga po njegovem strelu pa se je nato še odbila od Edmonda Tapsobe, zaradi česar je bil Hradecky v vratih brez moči.

Statistika tekme Bayer L - Bayern M
Statistika tekme Bayer L - Bayern M FOTO: Sofascore.com

Kevin Kampl, igral je 81 minut, in soigralci so proti Kölnu le remizirali, tekma se je končala brez golov. V tretji minuti so sicer zatresli mrežo, a je zadetek Amadouja Haidare sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil po posvetu z videosodnikom. Schalke nadaljuje pot proti neslavnemu rekordu Tasmanie Berlin, ki je bila v sezoni 1965/66 brez zmage v nemškem prvenstvu kar 31 tekem. Schalke je že pri številki 29, potem ko ga je na domači zelenici ugnala Arminia iz Bielefelda z 1:0.

Poraz je na domačem stadionu doživela tudi Borussia iz Mönchengladbacha, z 2:1 je bil boljši Hoffenheim. Eintracht iz Frankfurta je v gosteh premagal Augsburg (2:0), Werder iz Bremna pa prav tako v gosteh Mainz (0:1). Že v petek je Borussia Dortmund izgubila proti Unionu iz Berlina z 1:2.

Statistika Kevina Kampla na tekmi Leipzig - Köln
Statistika Kevina Kampla na tekmi Leipzig - Köln FOTO: Sofascore.com

Izidi:
Borussia Mönchengladbach - Hoffenheim   1:2 (1:0)

Augsburg - Eintracht Frankfurt          0:2 (0:0)

Schalke - Arminia Bielefeld             0:1 (0:0)

Mainz - Werder Bremen                   0:1 (0:0)

Leipzig - Köln                          0:0

Bayer Leverkusen - Bayern München       1:2 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
20. 12. 2020 14.23
+2
Še en dokaz, da Bayern lahko izgubi kakšno tekmo v prvenstvu, " maraton " težko. In ja, se strinjam z Murinje, s tem kar je povedal za najboljšega trenerja Evrope. Nimam nič proti Klopu, ampak letos je FLICH brez konkurence No1.MIA SAN MIA.
RUBEŽ
20. 12. 2020 14.23
+1
PIERREBRICE
19. 12. 2020 21.16
+5
Respekt FC Bayern za čudovito leto 2020! Mia san mia