Nogomet

Bledi Arsenal po novem porazu Ligo prvakov izpustil iz rok

Newcastle, 16. 05. 2022 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
0

Arsenal je kroge pred koncem premierligaške sezone v bitki za prestižno Ligo prvakov pred Tottenhamom na petem mestu imel pet točk prednosti. Po porazu 2:0 proti Newcastlu, je ta prednost popolnoma zbledela in zdaj topničarji upajo, da jim bodo zadnje tekme premierligaške sezone ponudile čudež.

Čeprav je Newcastle igral zgolj za čast, Arsenal pa za prvo uvrstitev v prestižno Ligo prvakov po petih letih odsotnosti, očitna razlika v motivaciji pred tekmo ni bila vidna tudi na igrišču. Newcastle je zadnjo tekmo v sezoni pred domačimi navijači začel veliko bolje od gostov.

Pripravil si je nekaj lepih priložnosti, vendar prevlade v prvih 20 minutah ni okronal z zadetkom. Nato je Arsenal predvsem preko zelo aktivnega mladeniča Bukaya Sake nekajkrat zapretil, ampak moštvi sta se na odmor med polčasoma v slačilnici odpravili bez doseženega zadetka.

Branilcu Arsenala Benu Whitu je napadalec Newcastla Callum Wilson povzročal številne težave.
Branilcu Arsenala Benu Whitu je napadalec Newcastla Callum Wilson povzročal številne težave. FOTO: AP

Topničarji bledi tudi v drugem polčasu

Londončanov njihov trener Mikel Arteta med odmorom ni uspel bolje motivirati in tudi v drugem polčasu je bil bolj nevaren Newcastle. Srake so boljšo igro le nadgradile z zadetkom v 56. minuti. Po odličnem protinapadu in podaji Joelintona v kazenski prostor gostov je branilec Arsenala Ben White v želji, da odličnemu Callumu Wilsonu prepreči zadetek žogo preusmeril mimo nemočnega vratarja Aarona Ramsdala. Tako je mestni tekmec Topničarjev Tottenham ohranil prednost dveh točk na četrtem mestu, ki vodi v Ligo prvakov in pred zadnjim krogom v lastnih rokah odločno drži svoje sanje in usodo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.