Nogomet

Blind razmišljal, da bi zapustil Euro: Zaradi Eriksena nisem mogel spati

Koebenhavn, 14. 06. 2021 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izkušeni branilec Daley Blind je po uvodni zmagi nizozemske nogometne izbrane vrste na letošnjem evropskem prvenstvu proti Ukrajini (3:2) priznal, da je zaradi dramatične borbe za življenje nekdanjega soigralca pri Ajaxu in obenem velikega prijatelja Christiana Eriksena želel predčasno zaključiti z igrami na Euru. "Bilo je preveč zame. Ko sem ga videl povsem obnemoglega, sem se spomnil svojih težav s srcem," je med drugim dejal pretreseni 31-letnik.

Daley Blind (31) je sicer sin legendarnega branilca amsterdamskega Ajaxa in nizozemske reprezentance Dannyja Blinda, ki je sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja pisal najuspešnejše stranice svoje nogometne kariere.

A tokrat izkušenega člana aktualne nizozemske izbrane vrste, ki jo uspešno vodi še ena nekdanja legenda tamkajšnjega nogometa Frank de Boer, ne omenjamo zaradi dobre igre ali česa podobnega, marveč zaradi šokantnega dogodka s sobotne tekme med Dansko in Finsko, ko se je pred zaključkom prvega polčasa pri izidu 0:0 zgrudil najboljši danski nogometaš Christian Eriksen. Slednji je zasebno odličen prijatelj z Blindom mlajšim, ki ga je Eriksenova borba za življenje zelo prizadela. "Moral sem prevladati psihično blokado, ki je nastala po neljubih scenah iz Koebenhavna. Ponosen sem nase, ker sem se uspel toliko spraviti k sebi in odigrati dvoboj z Ukrajino. Toda ni mi bilo lahko, razmišljal sem tudi o predčasnem zaključku evropskega prvenstva," je za domače medije priznal pretreseni Daley Blind, ki je z Eriksenom preživel nekaj (uspešnih) sezon v dresu Ajaxa.

Daley Blind (na fotografiji v oranžnem dresu nizozemske izbrane vrste) je po zmagi nad Ukrajino (3:2) priznal, da je resno razmišljal, da bi zapustil evropsko prvenstvo.
Daley Blind (na fotografiji v oranžnem dresu nizozemske izbrane vrste) je po zmagi nad Ukrajino (3:2) priznal, da je resno razmišljal, da bi zapustil evropsko prvenstvo. FOTO: AP

"Zaradi šoka nisem mogel spati. Bil sem zelo blizu tega, da odpovem svojo udeležbo na uvodni tekmi Eura. Takoj sem se spomnil svojih težav s srcem, ki so mi v zadnjih letih pošteno posegle v kariero. Tudi meni so zdravniki najprej odsvetovali nadaljnje ukvarjanje s profesionalnim športom, a se je na mojo srečo vse skupaj uredilo do te mere, da še naprej lahko igram nogomet na najvišji ravni. In enako želim tudi Christianu," je pristavil osrednji branilec nizozemske izbrane vrste.   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alko10000
15. 06. 2021 08.25
Jaz včasih tudi težko spim. Ljudje umrejo to je dejstvo ki se zgodi ko se rodiš...in iz tega dramo delat nima smisla je pa hudo...no ta fant je imel pa se srečo da je oživel ni vsakemu to dano tko da brci žogo saj si plačan zato.
Koronanateg
14. 06. 2021 13.18
+1
zdj se pa ze pretirava
CUORE MILANO
14. 06. 2021 13.28
točno tako.. saj je jasno, da situacija ni bila lahka, ampak nekje je pa meja..
CUORE MILANO
14. 06. 2021 13.29
kot da nekateri nabirajo marketinške & sponzorske točke 💶💶💶
bmwfanatik
14. 06. 2021 12.56
+1
Z odhodom ne bi dokazal nič. Vsem je hudo, tudi gledalcem za TV ekranom, ampak to so profesionalci in življenje gre naprej...
tito73
14. 06. 2021 13.09
+1
Res je. Na cesti dnevno umirajo ljudje, a bomo zato nehal avtomobile, motorje in kolesa vozit. Verjetno ne. Tudi meni je bilo hudo, ko sem to videl, ampak kot si rekel življenje gre dalje, drugače se res lahko samo še v klet zapremo in nehamo živeti.