Nogomet

Bliskovitega Borussijinega junaka poganjajo dobri geni in poslastica fufu

Dortmund, 16. 02. 2023 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borussia Dortmund je po minimalni zmagi proti Chelseaju na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v dobrem položaju. Kljub zmagi se mladeniči iz Dortmunda dobro zavedajo, da še niso napredovali v četrtfinale. Junak tekme Karim Adeyemi je po tekmi odkril razlog za svoje največje orožje, izjemno hitrost.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Club Brugge - Benfica
    19:37
    Vrhunci tekme Club Brugge - Benfica
  • Gol Karima Adeyemija za 1:0
    01:39
    Gol Karima Adeyemija za 1:0

Odločilni gol na napeti tekmi v Dortmundu je po bliskovitem protinapadu v 63. minuti dosegel nekdanji soigralec Benjamina Šeška pri Salzburgu Karim Adeyemi. Po tekmi je razkril edinstven recept za svojo hitrost: "Jem veliko afriške hrane, ampak imam tudi odlične gene od očeta. Najraje jem nigerijsko hrano, ki se imenuje fufu."

Mladeniči iz Dortmunda so najdražje moštvo v zgodovini nogometa (po zneskih odštetih za prestope) na domačem stadionu premagali s pomočjo sreče in srčne igre. "V prvem polčasu smo dominirali, vem, da so imeli nekaj dobrih priložnosti, ampak tudi mi smo bili nevarni. Znova smo pokazali, kako dobro znamo igrati v obrambi," je zmago svojega moštva po tekmi komentiral drugi najmlajši kapetan moštva v zgodovini izločilnega dela Lige prvakov Jude Bellingham (19). Anglež je priznal, da so domači navijači kot običajno odigrali ključno vlogo. "Oni so naš 12. mož, vemo, da moštva (zaradi njih op. a.) pri nas niso ravno samozavestna," je dejal Bellingham.

Karim Adeyemi je v 63. minuti dosegel odločilen gol
Karim Adeyemi je v 63. minuti dosegel odločilen gol FOTO: AP

Chelsea zadovoljen kljub izidu

Trener Chelseaja Graham Potter se zaveda, da bo njegovo moštvo potrebovalo veliko časa, da vključi številne drage okrepitve, ki so v slačilnico vstopile v zadnjih šestih mesecih. "Zadovoljni smo s predstavo velik del tekme. V gosteh v Ligi prvakov je zapleteno. To je bilo neprijazno okolje proti moštvu, ki se nahaja v dobrem trenutku. Prvi polčas je bil izenačen in tekmo smo dobro nadzirali z dobrimi priložnostmi za protinapade in zadeli smo tudi okvir vrat," je po tekmi dejal Potter, ki se že veseli povratne tekme. "To je šele 'prvi polčas'. Napeto bo. Veselimo se povratka na Stamford Bridgeu," je dejal angleški trener.

Joao Felix je v 38. minuti zatresel prečko in Chelsea je pripravil nekaj lepih priložnosti. Napadalec Chelseaja Kai Havertz se zaveda, da se bo z novimi soigralci moral še bolje spoznati. "Veliko novih igralcev je prišlo med prestopnim rokom in mislim, da je zagotovo viden napredek, saj se ustvarja vse boljša kemija med nami," je zaključil Havertz.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.