Nogomet

Bo Arsenal prevzel mlad trener? Sin ameriškega lastnika bi rad ponovil uspeh iz lige NFL

London, 06. 05. 2018 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
0

Čeprav večina v iskanju novega trenerja angleškemu prvoligašu Arsenalu napoveduje prihod izkušenega stratega, je po nekaterih informacijah klubsko vodstvo v tem trenutku bližje najetju mlajšega strokovnjaka. Vrednost delnic Hoffenheimovega stratega Juliana Nagelsmanna so tako občutno poskočile.

Arsene Wenger.
Arsene Wenger. FOTO: AP
Da bo sprejemanje (do)končne odločitve pri Arsenalu še težje, bodo očitno poskrbela tudi različna mnenja treh direktorjev: izvršni direktor Gazidis po poročanju otoških medijev navija za Allegrija, direktor oglednikov Mislintat za Löwa, športni direktor Sanllehi pa za Enriqueja.

Kot je poročal ESPN, je vodstvo Arsenala v teh trenutkih odločeno, da Arsena Wengerja po koncu sezone zamenja z veliko mlajšim trenerjem. Wenger je pred časom sporočil, da se kljub veljavni pogodbi, ki se izteče junija 2019, v dogovoru s klubom poslavlja po 22 letih neprekinjenega službovanja v severnem Londonu.

Eno najbolj perečih vprašanj v nogometu je vse od objave novice tisto, ki zadeva njegovega naslednika. Bojda bi na odločitev lahko močno vplival sin večinskega lastnika kluba Stana Kroenkeja, Josh Kroenke, ki ga je z očetom v ligi NFL navdušil 32-letni trener Sean McVay. Trenerju Los Angeles Rams, tudi ti so v lasti Kroenkeja, je navkljub črnim napovedim uspel velik uspeh z Rams, ki jih je prvič po letu 2004 popeljal v končnico, izbrali so ga tudi za trenerja leta.

Iskanje naslednika legendarnega Francoza še zdaleč ne bo lahka naloga.
Iskanje naslednika legendarnega Francoza še zdaleč ne bo lahka naloga. FOTO: AP

Bo odločil predsednik Denver Nuggets in Colorado Avalanche?
Izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis naj bi skupaj s sodelavcema Raulom Sanllehijem in Svenom Mislintatom že sestavil seznam morebitnih Wengerjevih naslednikov, na katerem so tudi izkušenejši strategi Španec Luis Enrique, Nemec Joachim Löw in Italijan Massimiliano Allegri. A očitno sta povsem v igri tudi nekdanji vezist kluba in trenutni pomočnik Josepa Guardiole, 36-letni Bask Mikel Arteta, in šele 30-letni nemški trener Hoffenheima Julian Nagelsmann.

Sedem let starejši Kroenke pri Arsenalu nima izvršne funkcije, je pa predsednik košarkarskega kluba v ligi NBA Denver Nuggets in njihovih hokejskih someščanov Colorado Avalanche v ligi NHL, oba kluba sta v lasti podjetja Stana Kroenkeja ‒KSE.

Wengerjeva era se medtem počasi končuje, po bolečem izpadu v polfinalu Lige Evropa proti Atleticu Madridu bo Francoz ta konec tedna proti Burnleyju vodil zadnjo tekmo na stadionu Emirates, ki je bil eden njegovih največjih projektov. Zadnjič bo na klopi topničarjev sedel v 38. krogu Premier League, ko bo Arsenal gostoval pri Huddersfield Townu slovenskega branilca Jona Gorenca-Stankovića.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.